Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 028
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 825
Всеки, вкл. и ти, авторке, е фалшиво богат според някого.

Абсолютно.

Това вместо запис по темата, че явно съм я пропуснала..))

Дефинирахте ли вече "богат", че не мога да изчета 50+ СТРАНИЦИ/

# 826
  • София
Сега ще ти кажа колко богат - колкото тези, които са си увеличили богатството по време на пандемията. Wink

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 18:33 от Andariel

# 827
  • Paris, France
Скрит текст:
За любителите на статистики, ето тази на Евростат за възрастта, на която младите европейци напускат родния дом. Видно е къде е България спрямо медианата, в чия компания е на върха, както е и видно какво е отношението между икономическо развитие на съответната държава-членка и възрастта, на която младежите си тръгват от майка и татко.
Дали смятам, че младите хървати масово са лоши хора - съвсем не, но е видно и в каква степен това дали живееш с вашите се обуславя от икономическия и социален статус на обществото, не толкова от желание да сме близо до нашите и топла семейна близост (с намигане към италианците, където традициите биха имали доста по-сериозна тежест).

Това за % живеещи с родители не е много сигурно. Огромна част хора се водим, че живеем някъде в България, но реално не жовеем там. Всеки български гражданин е длъжен да даде постоянен адрес в България, дори и никога да не стъпва там. От друга страна никой не е длъжен да уведомява ЕСГРАОН, че се изселва, за постоянно или временно и никой не го прави.

Много млади хора работят в друго населено място, в друга държава и там живеят под наем, с мъж/жена, у мъж/жена, но се водят на адрес у майка си или баща си.

Много майки или бащи работят за част от годината или непрекъснато в чужбина, но не се отписват от жилищата си. Синовете и дъщерите им живеят там, но майките и бащите ги няма.

Мене ме водят на постоянен адрес у майка ми откакто съм  изкарала лична карта през 2002г, но това не значи, че на 50г живея с родители. Дала съм техен адрес за да получават съобщенията, ако дойдат такива.

В България много населени жилища се водят празни, а празни се водят населени 

Танграта, има много италианци по света и са се доста смесили. Мъжете им лесно се женят за източно и други европейки, латиноамериканки,  жените за централноевропекци, северноафриканци, аржентинци, кубинци. Тук много италианци са в смесени бракове. В Италия има над 6 милиона чужденци. 2 милиона румънци живеят там.

# 828
  • Пловдив
За финландците само ще отбележа, че преди години ме учуди как там е прието за нещо нормално бабите и дядовците да пътуват с колите си на гости да видят децата и внуците си, а не младите да пътуват до старите, както е почти винаги при нас в България.
 Там повечето хора нямат собствени жилища, а животът сам на квартира е скъп, затова още от завършване на гимназията гледат да се хванат в двойка, че да могат заедно да се издържат. Някаква огромна рядкост е жената да не работи. Държи се на пълното равенство като права и задължения. Мъжете също домакинстват, както и жените плащат сметки. А рано сутрин или вечер в гадния студ и вятър често жените разхождат кучето навън (повечето двойки имат такова), докато мъжът приготвя вечерята. Или се редуват през ден. Но за жените там няма прошка в стил "Пази си кожата, аз ще сторя това вместо теб, мила!". Почти не съм виждал съхранена финландка над 35-40 години. Както са хубавки млади, така и рано-рано се състаряват.

А това, което Невена отбеляза за адресната регистрация, е доста вярно. Аз също никога не съм сменял моята такава, макар че през годините съм "шарил" из няколко квартири в различни квартали на Пловдив, плюс няколко от големите градове в България и няколко държави навън. То иначе трябваше да сменям личната си карта постоянно...

# 829
  • София
Танграта, има много италианци по света и са се доста смесили. Мъжете им лесно се женят за източно и други европейки, латиноамериканки,  жените за централноевропекци, северноафриканци, аржентинци, кубинци. Тук много италианци са в смесени бракове. В Италия има над 6 милиона чужденци. 2 милиона румънци живеят там.
Ами точно. Женят се предимно помежду си, а също и с източноевропейки.
А не за анголкини.
В Канада беше пълно с италианци. Много ни обичат българите. Но най-много обичат да се женят помежду си.

Аржентинците са половин италианци. Имало е страшно много миграция през 2та световна.
Даже на външен вид може и да не видиш разлика.
С румънците също няма голяма разлика.

По света е едно. В твоята си държава, друго. Но дори и по света не се се скъсали дасе кръстосват с негри. Дори не помня да съм засичал такъв случай. Докато българки, да. Не че нещо лошо, случва се.

# 830
Сигурна съм, че Евростат са го направили прецизно Simple Smile
И да не е 100% акуратно, сигурна съм, че данните стигат, за да идентифицираме тренд Simple Smile

# 831
Пиронски, не съм съгласен за ипотеката и наема.
Ако ще усадям със сигурност някъде, ипотека бих предпочел. Това за България. За чужбина, не знам. Зависи от много неща.
Мне, за разлика от наемателя, банката не може утре да ти каже "излизай", дотолкова, доколкото си плащаш месечната вноска, или без значение, може да предплащаш. Даже е разумно да си предплащаш за 2-3 м. напред, отделно да си имаш "фонд" с още 3-6 месечни вноски поне.
Банката няма да ти идва, да ти оглежда, и т.н., чувстваш се по-"вкъщи".
Другото, което е, имотът остава твой "на падеж", отделно ти можеш и по-рано да го изплатиш, ако ти "изпаднат пари".
Сега не ми излизай, че и хазяинът може да ти каже "продавам", и да купиш неговия, което много рядко се случва, а ти пари може да нямаш в момента, както и да не можеш да изтеглиш ипотека. Повечето са ипотекирани с инвестиционна цел от самите хазяи (собственици), или са наследени, и имат друг имот, в който живеят, а с наема си "помагат", или направо си се издържат от него.

Тангра, нищо не е късно около и след 40 за мъж. Примери за мъже, станали бащи, създали семейства 40-50, никак не са малко. Веднага се сещам за 3-ма от "хайлайфа" ни.
За работата и бизнеса, "замогването", също не съм съгласен, че каквото си направил до 40 и край, това е, мне.
Напротив, след 35-38 по-скоро е нормалното да започнеш да "капитализираш" вече с контактите и опита, както и да поглеждаш за други ниши, въобще вече си зрял човек, познаваш системата накратко.

Совице, днес по-рано ли си свършила работа, няма overtime? Thinking

Ххаах, битката Уиш Vs Анди е много забавна.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 19:15 от FragranceFanatic

# 832
За ипотеката: Аз по принцип съм за, и съм изплатила даже две ипотеки до сега. Нали по тая мъдрост, че заем се изплаща, наем не се изплаща.
Обаче се сблъсках с обратното мнение, като това на Жребчето, и трябва да призная, че има своето основание.
Ставаше дума за един сравнително млад мъж (австриец), който има добро образование и професия, но не си седи на д-то, а кръстосва света. Например, беше решил да учи френски и беше заминал ей така за Франция за половин година. После беше заминал за почти година за Австралия, беше си наел кола и просто беше обикалял. И това е само част от подвизите му. (Това с Австралия познавам повече хора, които са го правили. Мода явно някаква).

Обаче човек и добре да живее, се жени. Ожени се и той и сключи договор за ипотека. Разправяше ми, че баща му му е казал: - А сега, върза те и теб системата. - Край с теб, един вид. Злорадо при това.

И да, наистина, като в тая песен The Wall. Влизаш в един униформен строй, ставаш като всички и край с теб.
Но както и да го мисля, не излизам от строя. Wink

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 19:05 от Uncommon

# 833
Сега ще ти кажа колко богат - колкото тези, които са си увеличили богатството по време на пандемията. Wink
По време на пандемията - е ясно кои.
По-интересно е после кой ще оцелее.

# 834
  • София
с 2 думи, че бързам.
Не съм казал, на 40 и край, да се пенсионира.
Казах, да не гони михаля, а да отиде там, където са жените.
Simple Smile

За над 40, при сегашните социални динамики, ако искаш изрично да не демонстрираш статус, също и ако нямаш социална среда в диапазона 20-25, става с една, пък и с няколко идеи малко по-тегаво.
Зависи за какво се бориш, де. Но ако искаш реципрочност, независимо къде си по скалата, си е трудна работа.

# 835
За любителите на статистики, ето тази на Евростат за възрастта, на която младите европейци напускат родния дом. Видно е къде е България спрямо медианата, в чия компания е на върха, както е и видно какво е отношението между икономическо развитие на съответната държава-членка и възрастта, на която младежите си тръгват от майка и татко.
Скрит текст:

E и?  Тренд има, но ако се вгледаш в абсолютните цифри средното за Европа е 27 някъде, за България 29. И в голямото болшинство от държавите възрастта е над 25. Съвсем нормална възраст, не е 23 нали? Значи в целия ЕС е пълно с мухльовци.

И разбира се, че икономическото развитие играе голяма роля, но забележете, че то е ОБЕКТИВЕН факт и няма общо с това кой бил мухльо и кой не. Просто в България да постигнеш нужните доходи за да се изнесеш не е толкова лесно. Също така в много държави се изнасят, защото е прието, а не защото имат много пари. Но живеят по няколко в комуна (сериалът Приятели например), не ми се струва кой знае колко привлекателно и по-добре отколкото с родителите. А и живеейки с родителите няколко години след започване на работа, позволява да се спестят десет или няколко десетки хиляди лева, което е много полезно после за живота на двойката. Не разбирам защо онзи, който без нужда се е изнесъл и живее на нулата, да е супер пич, а онзи, който мъдро напуска чак тогава, когато се налага, а междувременно спестява, да е мухльо. Ми наистина не разбирам тази липса на рационалност и робуване на клишета. Да не говорим за удобството - квартирите, в които се нанасят младите, съвсем не са цвете за мирисане.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 19:27 от Черна станция

# 836
Ипотека се плаща по-лесно млад.
Докато на 40 години да почнеш да плащаш ипотека, когато на вратата чукат болестите е много тегаво.

# 837
Не че е задължително да се изнесеш, Черна станция. И на 40 можеш да живееш с родители. Колко рано пожелаваш да си самостоятелен и колко скоро изкарваш достатъчно, за да го обезпечиш, за мен говорят много за човека.
Направилите съзнателния  избор да останат при родители е доста по-малък от тези, които са там, защото просто няма къде.

# 838
  • Paris, France
Там повечето хора нямат собствени жилища, а животът сам на квартира е скъп, затова още от завършване на гимназията гледат да се хванат в двойка, че да могат заедно да се издържат. Някаква огромна рядкост е жената да не работи. Държи се на пълното равенство като права и задължения.

Не съм съгласна с това, че нямат собствени жилища. Над 70% са собственици на жилищата, в които живеят. Останалите са младежи в началото на кариера, новопристигнали бежанци, временно пребиваващи чужденци. Преди 10г почти три четвърти са притежавали жилищата си. Спадът вероятно се дължи на приток на  бежанци

https://tradingeconomics.com/finland/home-ownership-rate#:~:text … rcent%20in%202004.

С всичко останало съм съгласна

Скрит текст:
Танграта, има много италианци по света и са се доста смесили. Мъжете им лесно се женят за източно и други европейки, латиноамериканки,  жените за централноевропекци, северноафриканци, аржентинци, кубинци. Тук много италианци са в смесени бракове. В Италия има над 6 милиона чужденци. 2 милиона румънци живеят там.
Ами точно. Женят се предимно помежду си, а също и с източноевропейки.
А не за анголкини.
В Канада беше пълно с италианци. Много ни обичат българите. Но най-много обичат да се женят помежду си.

Аржентинците са половин италианци. Имало е страшно много миграция през 2та световна.
Даже на външен вид може и да не видиш разлика.
С румънците също няма голяма разлика.

По света е едно. В твоята си държава, друго. Но дори и по света не се се скъсали дасе кръстосват с негри. Дори не помня да съм засичал такъв случай. Докато българки, да. Не че нещо лошо, случва се.

Само анголки не давай за пример, защото Луанда и Бенгела са пълни с италианци, женени за такива. В Лондон маса анголки си оправиха документите с брак с италианец или дете от него. Познавам поне 100 анголки, женени за италианци. Анголките са красиви жени. Мис Ангола е винаги в пъти по-красива от Мис сети се коя.

Има доста италианки с черни. Е, не колкото англичанки или французойки, но Италия не е имала много колонии в Африка, а и негрите в Етиопия и Еритрея не се привлекателни за жените, защото са хърбави и женствени.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 19:51 от Nevena Virolan

# 839
Не че е задължително да се изнесеш, Черна станция. И на 40 можеш да живееш с родители. Колко рано пожелаваш да си самостоятелен и колко скоро изкарваш достатъчно, за да го обезпечиш, за мен говорят много за човека.
Направилите съзнателния  избор да останат при родители е доста по-малък от тези, които са там, защото просто няма къде.

Ами да, няма къде с нашите доходи, а не защото са мухльовци.
И какво говори за човека? Не всички са ИТ-та и брокери. Повечето са учители, докторанти, журналисти, инженери, икономисти, счетоводители... Или те не са хора, понеже не са решили да станат кодери?
Разбрах те май, свестни само тези, избрали високодоходни професии. Останалите са прах в нозете...

Общи условия

Активация на акаунт