Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 094
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 555
Може и да бъркам, но жена, която има капацитета да привлече умен, хубав, реализиран мъж, защо ще има нужда от съветите на Кобилка?
Да научи някои номера, предполагам. Тя ще го привлече, но и да го задържи. Предполагам, че това е идеята.

Много ми е чужда тази концепция. За когото и да си женен/сериозно обвързан, запазването на тръпката не е лесно.

Само да вметна, че и срещането на образован, умен, добре изглеждащ мъж не е панацея. Преди да срещна моето момче съм излизала с отговарящи на това описание, но никаква химия. Само с най-добри чувства съм към тях, но изобщо не ме привличаха.

# 556
  • София
Междувременно Миглена Ангелова встъпила в пети поред брак. Или го разтрогнала, не съм сигурен. Това ще да е алтернативната школа на Кобилкина. Брут форс подход, пресяваш всички до победа.

Значи на Миглена Ангелова искрено и симпатизирам. Smile Не може да я "бутне" ни мъж, ни дъжд, нито някой продуцент. Много ми е над нещата. Smile

# 557
Може и да бъркам, но жена, която има капацитета да привлече умен, хубав, реализиран мъж, защо ще има нужда от съветите на Кобилка?
Да научи някои номера, предполагам. Тя ще го привлече, но и да го задържи. Предполагам, че това е идеята.
Идеите са основно няколко - да се уважават мъжете и да не се хейтят, ако ще да са последните боклуци; след като спреш да хейтиш определени типажи мъже, спираш и да ги забелязваш; след това имаш очи само за качествените, правиш подбор и правилен избор на мъж; и, естествено, как да го задържиш. Само с простатни масажи не става, противно на вицовете.
Аз, честно казано, при показаното тук поведение и отношение, отлично бих разбрала жена, която предпочита да иде на курс при Кобилкина, вместо да избира между тукашните ергени. Не знам дали се разбира, при нея я има ясната идея за танто за танто, но тантото е същността на човека, а не някакви временни усилия, които да се преустановят веднага след брака и първото дете. Демек, не става въпрос за селянии като сега ще се изруся и ще обуя минижуп да ме хареса и сега ще й платя салатата да види къв съм паралия и ще я повозя с 300 на беемвето.

# 558
Аз не разбирам как тази тема се оказа толкова вървежна? Open Mouth

# 559
Невена, аз имам малко травма на тема брак и деца, но все си мисля, че не бих рискувала с чужденец. Мен издръжката и живот на домакиня не ме влече. Аз съм кариеристка. За другите жени може и да е оферта чужденец, но аз с българин едва меля, дето сме си еднакви, представям си какво е чужденец. Мен би ме било страх, особено от тия социални системи, дето ти взимат децата и трябва да водиш мега дела да си ги върнеш. Не е За Мен това. Аз съм актриса, ще се боря до дупка, ама накрая от такъв живот ще съм на антидепресанти.

# 560
  • София
Аз не разбирам как тази тема се оказа толкова вървежна? Open Mouth
А аз се чудя дали Елфичка си разреши проблемите от толкова размисли на различни хора над темите от живота. Simple Smile Ако не, поне дано е разбрала как се мият зъбите Smile

# 561
Оф, да не дописвам пак горе.
Това, че една жена е успешна, не значи, че има капацитет да привлече такъв мъж. Всъщност около успешните хора и от двата пола се тълпят основно мизерни типове и типки. Та около една такава жена със сигурност се навъртат много селяци с иначе приличен доход и образование, които й броят парите и си правят сметката, че около таз слива, фльорца, пача и др.под.май няма да се наложи да се охарчат много, защото тя си има пари. Е, как да се избягват тези селяци е едно от нещата, които би могло да се научи от Кобилкина.

# 562
Гледам, че разговорът от „приятелката – фалшива богаташка“ през няколко превъплъщения пак е допрял до старата тема за мъжете с пари и комерсиалността на жените.
Добре, дайте веднъж завинаги да уточним що е това „качествен мъж“ и има ли почва у нас.
Да оставим настрана златотърсачките и да се вгледаме в нормалните жени. Какъв мъж търсят и защо? И изобщо – с каква цел го търсят този мъж. За показ, за секс, за семейство?
Отсяваме излишното и стесняваме критерия до „мъж за семейство“.
Лека ретроспекция: в животинския свят право да се размножава има най-силният самец. Най-силният, най-бързият, най-опитният, най-издръжливият, най-хитрият... Най. Останалите или умират в двубоите, или просто не заслужават да продължат гените си. Естествен подбор.
В първобитните общества, като най-близки до животинските, как стоят нещата? Жената я печели най-силният, най-бързият, най-опитният, най-хитрият... Този, който може да осигури оцеляването на поколението си. Най-добрият ловец, най-силният войн... Слабаците или умират, или остават без жена и право да продължат гените си.
По-нататък. Появяват се земеделието и скотовъдството. Жените предпочитат най-добрите земеделци и скотовъдци – най-работните, най-умелите, тези, които могат да осигурят оцеляването на поколението си. Ще блъскат от тъмно до тъмно, но жените и децата им няма да умрат от глад. И ще продължат гените им.
Феодализъм, капитализъм и т.н.... В исторически аспект в един момент размяната на стоки и плащането в натура преминава в парично-стокови отношения. Вече не е важно колко зърно или мляко можеш да произведеш, ако имаш достатъчно пари да ги купиш. Трудът също става стока. И тук вече идваме до наши дни, когато е по-важно за колко пари човек може да продаде труда си, а не дали може да копае през уикенда в двора на село, или колко крави има дядо му в обора. Или колко заека ще простреля през ловния сезон, или колко риба ще улови в язовира.
Напълно нормално е днес жените да оценяват мъжете според способността им да изкарват достатъчно пари, които да позволят на семейството им да оцелее. Базовите нужди като минимум. След тяхното осигуряване вече поглеждаме и към надстройката – духовните нужди, развлеченията, образованието и старта на децата... Като последното изобщо не е на последно място, даже напротив.
Та да се върна на въпроса – какви качества според вас трябва да притежава съвременният мъж, ако иска да привлече вниманието на жените?
Мускули? Може, одобрявам. Но главно с декоративна цел. Не са толкова много мъжете, които изкарват прехраната си днес с мускули.
Маркови дрешки и БМВ амнайста употреба? Някои жени и на шарени пера кълват, да. После реват, ама това си е техен проблем.
Ум? Определено! Но пък не всички могат да се похвалят с достатъчна наличност.
Опит и хитрост? Може. В някои области са задължителни.
И какво се оказва накрая? Кой е универсалният еквивалент на мускулите, ума, опита, хитростта и т.н.? Парите.
И тук не говоря за милиони, а за онзи елементарен минимум, който може да осигури съответстващия на епохата стандарт на живот. Вече няма значение колко противника си убил в двубои, колко мамута имаш в хладилника или колко тона жито в хамбара. Има значение какво можеш да купиш с парите, с които заплащат за труда ти. Пари, с които можеш да осигуриш семейството си – дом, прехрана, режийни, отглеждане на децата с всичките им разходи, докато поемат самостоятелно пътя си.
И защо се учудвате тогава, че мъжете с пари привличат повече жените? Даже и да ги нямат в момента, ако дават заявка, че имат дадености и желание някой ден да печелят достатъчно за семейството си, това е много по-секси, отколкото изкуствено напомпаните мускули, парите на тати или жалкото хленчене: „Ах, какви материалистки са днес жените и не ми обръщат внимание на мен, лузъра...“.
Ами материалистки ще са, защото имат деца да гледат. А гледането е много, много по-различно от просто да ги направиш. Най-малкото, защото струва пари.
Естествен подбор.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 20:05 от Как' Сийка

# 563
  • София
Предлагам да си направим нова тема и да си продължим разговорите там.

# 564
Не знам как е в Англия. За Германия мога да кажа. Тук "Вишото" образование (пиша го и аз вече с главна буква) не е някакъв хит. Хората масово са среднисти, с някакви курсове след това и нищо им няма. За Австрия също имам подобни наблюдения. Доста жени от тези, които познавам, гледат да станат учителки или социални работнички, което много ме учудва, аз такова нещо не съм видяла в Бг.
Нали има някакви легенди и митове, че германката си седи вкъщи и гледа децата, и като се разведе, мъжът й я издържа, ако тя не се ожени повторно. Нищо такова не съм видяла, всичките ми познати жени си работят, и са всички почти омъжени и с деца.

# 565
Оф, да не дописвам пак горе.
Това, че една жена е успешна, не значи, че има капацитет да привлече такъв мъж. Всъщност около успешните хора и от двата пола се тълпят основно мизерни типове и типки. Та около една такава жена със сигурност се навъртат много селяци с иначе приличен доход и образование, които й броят парите и си правят сметката, че около таз слива, фльорца, пача и др.под.май няма да се наложи да се охарчат много, защото тя си има пари. Е, как да се избягват тези селяци е едно от нещата, които би могло да се научи от Кобилкина.

Така е професионалната реализация не е задължително да доведе до успешен личен живот. Но тези с добрата реализация обикновено са наясно, че понякога външен човек вижда по-добре проблема и би дал неутрален съвет. Общо взето в подобни случаи интелигентното решение е точно да се потърси външен поглед на професионалист, а не да се разчита на потупване по рамото от разни роднини и познати.

# 566
л

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 10:12 от Uncommon

# 567
  • София
Нова тема, за да не спамим повече Елфичка.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1259377.new#new

# 568
Как Сийке,парите не са и не могат да бъдат еквивалент на мускулите,ума,опита и хитростта,както си мислиш.

# 569
Вероятно става въпрос за жени, които не са осъзнали капацитета си и Кобилкина за тях е като Мастър Йода, който кара Люк Скайуокър да осъзнае, че Силата е с него. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт