Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 023
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 600
Едно време не е днес, ако влезеш в някое квартално училище, ще разбереш защо е нужно паралелно образование чрез уроци, затова първата борба за по-добър старт извън частния сектор е 4 клас, ако останеш в гетарско училище до седми, ще останеш там и до 12-ти, но пък все някой трябва да работи и в "Доместина". А  за връзкари има отколе отреден брой места, ние за тях не се борим. Децата на обикновените хора като нас участват в общото класиране и се класират според резултатите си - това е. Ако щеш учи, ако щеш - разчитай на природните си таланти.

# 601
  • София
Скрит текст:
Първо, слагам маска, така конюнктурно. MaskSweat Smile

Совице, цялата, ако си в бяло, това може да е добро начало. Joy
Искаш ли една тайна да ти издам?
Знаеш ли плюсчетата защо са ти ги дали?
Първо, това са едни и същи потребителки, но по-важното - защото тръпнат в очакване за "двубоя" ни, и са "сигурни", че нещо ще ти отговоря, подготвили са трапезата и сложили пуканките.
Скрит текст:
Oткъде тази "сигурност" и "убеденост"? Колко си убедена само, в кое?
Ама знаеш ли колко не ме изненадва отговорът ти и колко ми е познат. Mr. Green
Нищо, rookie си, простено ти е.
E, сега, задникът е важен, иска ли питане.
Поне това, ако не може да предложи една жена, и то хубав, поддържан, каква жена е? Rolling Eyes
Совице, с доста потребители списвам тук от години, на тях им казвам, не на теб.
Да ти кажа много се забавлявам, не знам за теб.
Не се стягай, шегувам се.

Не знам, аз продължавам да съм на мнение, че житейският опит и това през годините покрай какви хора си бил, с какви, контакти, там да се буташ, трупаш ноу-хау, е много по-важно и ценно за бъдещи бизнес успехи, като цяло, отколкото тапийки. Много примери има за хора именно след 40, че и по-късно "довършващи", или изкарващи някаква MBA, или друго за себе си, а не че това ще определи бъдещето им, те вече си имат бизнеси.
Не споря, че образованието не е важно, нормален път е това, но все пак.
Даже има схващания и доста места вече коментират ирелевантността на академичното образование в стария му вид. Към дипломки по-скоро обслужващ персонал се стреми.
Всеки случай бизнесмен не се става само с тапийка.
Имам една позната, да кажем около 55 годишна е, с какво ли не се е занимавала през годините, минала, хванала всички промени и "строеве" - комунизъм, "преврата" 1989 г., мутренските години, рекета, девалвацията 1999 г., сега е мега успешна със собствен бизнес, със средно-специално за протокола, но цял живот е била покрай майка си - финансист, счети, бивша нападжийка, с яко контакти. Намери инвеститори жената, умна много, сама си създаде и реализира бизнес плана от-до, и успя да се пребори със "статуквото" за парче от пая. Ако си мислите, че нещата се случва е така просто, само с желание, тапии, или късмет, не, не се.

Уиш, следя един изцяло мъжки форум.
Там знаеш ли как се решават спорове?
С вадене на фишове и отчети. Smiley
Та, може така да решите спора с Анди. Wink

Кристина, какъв е маркетът на мъже? Rolling Eyes
Много ясно, че право, без да си юрист не може да практикуваш.
Няма кой да спори тук, както и лекар, това не го коментирам.
Но ще ти издам една тайна.
Като управител на фирма, можеш да представляваш фирмата си, да си пишеш молби, подготвяш, входираш всичко ти, само за някои случаи си взимаш адвокат да те "представлява".
IT е много широко понятие, Кристина. Не всички са "на заплата" code monkeys.
Много развиват онлайн магазини, консултации дават, "предприемачи" го раздават, а доходът им е от различни финансови потоци.

Елфичка, не знам какво е "финес" за теб, но в теб специално не виждам, без да се сърдиш.
Не коментираме за средата, и приятелите, вследствие унито, което е ясно, а за "пътя към бленуваното богатство".
[/quote]
FragranceFanatic, ама тези плюсчета дето са ми ги дали нещо много те вълнуват. Боцкат те в очите. Е, отговаряш ми, очевидно има защо да са "сигурни"...

Ако толкова много мислиш за мен и си любопитен как изглеждам (което си личи отвсякъде), представяй си ме с очите на Гал Гадот, но с по-готин задник. В това пък съм сигурна и убедена аз. Wink

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 23:16 от Совичката

# 602
  • Пловдив
Този форум е пълен с невероятни красавици (по техни твърдения), които обаче от скромност си умират да се представят в профилите си с чужди снимки на известни фотомодели и актриси, за да не ни заслепят с истинския си външен вид. Smiley

# 603
  • София
Елфичке, в днешно време всеки учи в университет. Каква среда ти дава, какви контакти? Въобще за българските университети ли говорим или? Приятелите са си приятели, ама не влизат в темата, която аз коментирам.

Аз лично на интервю за работа съм била на 20 за последно, следващата ми я предложиха без да се интересуват от това какви дипломи имам.

Не ме разбирайте погрешно, аз съм за човек да учи, но ми е много смешно и тесногръдо да се твърди, че интелигентността и дипломите вървят ръка за ръка.
Всъщност не знам на кой си се смяла, след като в цялата тема нито 1 човек не каза, че интелигентността и дипломите вървят ръка за ръка.
Интересно дали ти имаш диплома, и си поизгубила време в четене и осмисляне, или те наемат по други професионални качества.

# 604
...повечето необразовани и надоучили ще си останат с недоволството от живота, системата и вечното безпаричие.
Тапията и недоучването, ерго, не си изкарал бленувания магистър, или доктор поне на нещо си, няма как да "компенсира" системата около теб, разбирай социалната среда, инфраструктурата, и всички неуредици на милата ни родина. В днешно време и без диплома можеш да изкарваш повече пари от тези със.
Та "недоволството" има много измерения.
И оттук може да се разшири - дали, ако всички бяха "образовани" и с много тапии, щяхме да сме по-напред и да живеем в по-добро общество и да не сме в дъното на всички класации, пък нека имаме един от най-бързите нетове и най-новото метро в Европа. Rolling Eyes
Знаем, че масово вече всеки е с тапийки и то няколко.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 23:27 от FragranceFanatic

# 605
С дипломата е като с парите - когато имаш, може и да не ти е най-важното. Важни са нещата, които са пред нас, тези зад нас приемаме за даденост.
Не сравнявам доходите на хора с и хора без дипломи, още назад писах за натрупванията в поколенията, които трябва да се случат, за да се изгради по-добро общество и то в момента се гради. Но народецът, все още доста прост, бърза да се изживява като елит, а за създаването на елит са нужни поколения, не стигат няколко позамогнали се селяка като Марешки например.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 23:32 от Rayna13

# 606
Клети тукашни момци... все търсят къде да се пуснат, и накрая все наскърбени...

# 607
  • София
Танграта, казах че имам да. И че не ми е влезнала в употреба също. Написала съм го на предната страница.
Явно не следиш темата, затова и не си го прочел, както и  постовете на Андариел , която твърдо точно това, което на мен ми е смешно.

Другото ще го игнорирам , български мъж непредубеден към женски професионален успех едва ли има. Все са такива подмятания.

# 608
  • София
Танграта, казах че имам да. И че не ми е влезнала в употреба също. Написала съм го на предната страница.
Явно не следиш темата, затова и не си го прочел, както и  постовете на Андариел , която твърдо точно това, което на мен ми е смешно.

Другото ще го игнорирам , български мъж непредубеден към женски професионален успех едва ли има. Все са такива подмятания.
Темата я следя. Всички никове не помня, много са. Но принципните тези ги помня много добре.
Отново казвам, никой не е казвал интелигентността и дипломите "вървят ръка за ръка"
Андариел в постовете си навсякъде твърди, че в повечето случаи ако човек е интелигентен, то той вероятно и ще учи и ще има и диплома. И точка.
Предпоследното изречение бих искал да го напиша с главни букви, но не искам да обиждам някой. Затова те моля, прочети го няколо пъти.
Никой не е твърдял, че дипломата е необходима, за да започнеш добра работа, с която се печели.
Никой не е твърдял и изобщо, че дипломата е необходима.
Никой не е твърдял и, че дипломата е достатъчна.

В крайна сметка, твоя пример чия теза доказа? Засягаш се на тема акъл и дипломи, може би се имаш за умна. Имаш ли диплома? Имаш!
Та ти до тук покриваш 100% тезата на Андариел !!!
Имаш и диплома, имаш и акъл. Кой, кога е твърдял друго? (не твърдя, че са причинно следствени, нито еквивалентни, нито пропорционални, нито в 1-1 зависимост)

Това за "българския мъж" какъв термин употреби, "ще го игнорирам" Simple Smile!

# 609
  • Пловдив
Ако хората тук пишат малко по-учтиво и без слагане на всички под общ знаменател въз основа на пол, ще е много по-добре. Simple Smile Давайте малко по-весело.
 Например, аз познавам успели в кариерата жени и се възхищавам на упоритостта и усърдието им, с което подхождат в това да са добри в занаята, който са си избрали.

# 610
  • France
ОБъМъ, какви драми са се завихрили тук. Сова, съветвам те да си заключиш пощенската кутия, твърде крейзи хора има тук.

Ако дипломата ви е "тапийчица" и не ви служи за нищо, може би просто сте сбъркали с избора на уни и специалност. Тоест отговорността е само ваша.

# 611
Не сравнявам доходите на хора с и хора без дипломи, още назад писах за натрупванията в поколенията, които трябва да се случат, за да се изгради по-добро общество и то в момента се гради. Но народецът, все още доста прост, бърза да се изживява като елит, а за създаването на елит са нужни поколения, не стигат няколко позамогнали се селяка като Марешки например.
Добре, че имам навик от време на време да връщам, че иначе се изпуска кой какво едитнал и добри коментари.
Браво, това е точно така. Simple Smile
Реално 2 до 3 поколения сякаш ще са нужни. Сегашните 20-30 доста навън учат, работят, връщат се, с Интернет и технологиите може да стане по-бързо.
Въпросът е, че на статуквото не може да се влияе почти, превзели са всичко, и нищо, че някои от генералите си отидоха, техните наследници ги чакат постчетата.
Тук не говорим за "елита" шоумени, шутове и водещи, назначени бизнесмени и т.н., а за можещи и образовани хора, които да образуват нови партии, да влезнат в Парламента, и оттам да тръгне всичко.
Което много много трудно ще стане, като ни знам "системата".

# 612
Аз не бих била човека, който съм днес - и лично, и професионално - без образованието си. За мен това беше много голям шанс и радост да се срещна с чудесни хора, да науча много и да си разширя границите.
Не твърдя, че това е единствения начин да си успешен и щастлив, но ако имам щастието да стана родител, ще направя всичко възможно децата ми да се стараят за образование и да ценят вратите, които им отваря.

# 613
Ако говорим за кариера, растеж в професионалната йерархия, то интелектът и дипломата не струват нещо особено ако нямаш правилния характер. Пробивност, нахалство, себеизтъкване, дебелокожие печелят пред скромност, емпатичност, мълчаливост, кроткост, ако ще и да са гарнирани с интелект.

Все едно са малко умните хора, които не се развиват служебно, защото не са кресливи или угодничави, както и тъпите шефчета, които нищо не вдяват, но знаят как да се пласират правилно.

# 614
  • Пловдив
Скрит текст:
Ако говорим за кариера, растеж в професионалната йерархия, то интелектът и дипломата не струват нещо особено ако нямаш правилния характер. Пробивност, нахалство, себеизтъкване, дебелокожие печелят пред скромност, емпатичност, мълчаливост, кроткост, ако ще и да са гарнирани с интелект.

Все едно са малко умните хора, които не се развиват служебно, защото не са кресливи или угодничави, както и тъпите шефчета, които нищо не вдяват, но знаят как да се пласират правилно.
За България, и то не във всички фирми и отрасли, това може и да важи в известна степен, но в редица развити държави тези нахалните, дебелокожи и себеизтъкващи се ще изхвърчат първи.

Общи условия

Активация на акаунт