Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 032
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 960
  • France
Джуди, мисля си, че идея си нямаш какви са къщите на много богатите. И дори как се ръководи фабрика със сериозно производство.

Има си плюсовете и минусите на първата и втората ръка коли. Аз предпочитам втора, ММ първа. И двамата сме прави за това, което я ползваме.

# 961
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Работя в сферта на авто сервизното оборудване, и със голяма част от дилърите на автомобили. За съжаление и нова кола може да има проблем, и двигател може да "затегне" преди 50 хил. км. А и когато си купувате "нова" кола, няма как да знаете дали не е претърпяла интервенции предподажбено. Огромния плюс е гаранцията, но и там има уловки.

# 962
Цитат
Питай в произволен автосервиз или отвори кой да е авто форум и като видиш за колко проблеми с чисто нови коли става въпрос, ще разбереш какво имам предвид. Това, че твоята не се разваля, не е гаранция че при всички е така.
Последните ни две коли са купени нови. По-старата е от 2011 г. и до сега не е давала никакви дефекти. По-новата е от миналата година и пак не е давала такива, но да речем още е рано.
Важното е, че новата кола е в гаранция. И да даде дефект - няма да е за моя сметка.
А старата си е наистина скрита лимонка. Отстраняването на повредите й са за моя сметка. А те понякога могат да са доста скъпи.
В доста от нашите автосервизи пък е по-добре да не се ходи. Изобилства от момченца и мъже, от типа "Най-доброто е БМВ-то - може и на старо! Дори тогаз е най-добро!". Такива истории лично сме преживявали с тях, че направо за нова специализирана тема ще бъде. Smile

Скрит текст:
Джуди, мисля си, че идея си нямаш какви са къщите на много богатите. И дори как се ръководи фабрика със сериозно производство.
...

Горкото. Мини на лични, че става досадно, когато те избие на такива.
С хора с фабрики работя лично четвърт век. Laughing Да бе един - да го мина в изключенията. Както и да е. Безинтересно ми е тук по този начин.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 14:34 от Judy

# 963
Питай в произволен автосервиз или отвори кой да е авто форум и като видиш за колко проблеми с чисто нови коли става въпрос, ще разбереш какво имам предвид. Това, че твоята не се разваля, не е гаранция че при всички е така.
Иначе и моята кола е купена чисто нова от магазина, карана е само от мен, но вече е на доста години и си минава в графа таратайка. Така че прекрасно знам предимствата на новата кола. Като изплатя апартамента ще мислим и за колата каква да бъде.
Сещам се на времето като си бях купил бус на старо, по радиото въртяха доста настойчиво една реклама за новите бусове Форд-транзит. Като голямо предимство изтъкваха, че като се развали (още докато е в гаранция) ще бъде предоставен оборотен автомобил на клиента. Направо се бях хванал за главата, сега това се прави и от много марки леки автомобили. Така че, както казах дори и чисто нов автомобил не е гаранция за липса на проблеми. Може би някои марки са по-добре в това отношения, японските като цяло и за тойотите съм чувал добри неща предимно, но все пак картинката е такава.

Това, което каза е, че "дори чисто нова от магазина пак се разваля редовно". Аз гаранции за неразваляне не съм давала Simple Smile Написах, че карам нова кола, която нито се е развалила, нито ме е разорила - понеже обясняваш колко е скъпо каското и гаранционното обслужване. Нямам познати, чиито коли от магазина да са се развалили. Но пък съм се наслушала на монолози за предимствата на старите коли и недостатъците на новите от магазина, да не навлизам в подробности за това какви коли карат авторите на тези мъдри мисли Simple Smile

# 964
Аз нямам кола Simple Smile Движа се с колело или метро. Усещала съм как за някои хора това ме слага в графата прошляк Simple Smile

# 965
  • France
Скрит текст:
Някой беше казал, че когато нямаш аргументи, се започва с личните нападки. Приемам тона на последния ти пост, Джуди, като такава. Спирам до тук, в едно си права - няма смисъл

# 966
Скрит текст:
Иначе и моята кола е купена чисто нова от магазина, карана е само от мен, но вече е на доста години и си минава в графа таратайка. Така че прекрасно знам предимствата на новата кола. Като изплатя апартамента ще мислим и за колата каква да бъде.
Сещам се на времето като си бях купил бус на старо, по радиото въртяха доста настойчиво една реклама за новите бусове Форд-транзит. Като голямо предимство изтъкваха, че като се развали (още докато е в гаранция) ще бъде предоставен оборотен автомобил на клиента. Направо се бях хванал за главата, сега това се прави и от много марки леки автомобили. Така че, както казах дори и чисто нов автомобил не е гаранция за липса на проблеми. Може би някои марки са по-добре в това отношения, японските като цяло и за тойотите съм чувал добри неща предимно, но все пак картинката е такава.

Това, което каза е, че "дори чисто нова от магазина пак се разваля редовно". Аз гаранции за неразваляне не съм давала Simple Smile Написах, че карам нова кола, която нито се е развалила, нито ме е разорила - понеже обясняваш колко е скъпо каското и гаранционното обслужване. Нямам познати, чиито коли от магазина да са се развалили. Но пък съм се наслушала на монолози за предимствата на старите коли и недостатъците на новите от магазина, да не навлизам в подробности за това какви коли карат авторите на тези мъдри мисли Simple Smile

Добре хайде, да не съм се изразил правилно, да се каже пак не е гаранция, че няма да се разваля редовно. Така ок ли е?
Аз пък съм слушал и лично съм виждал доста проблемни нови автомобили, така че хайде да не си ги мерим. Проблемите идват от цялостната концепция в последните години, заради наложените доста тежки екологични изисквания. Това води до максимално изцеждане на двигателя, прекалено усложняване на електрониката и редица други проблеми. Ма карай, да не спорим в женски форум кое какво и как. Да кажем само, че не ми е проблем да си купя нова кола от магазина, както вече казах дори сегашната ми е такава, но в момента не ми е на дневен ред този въпрос.

# 967
Аз нямам кола Simple Smile Движа се с колело или метро. Усещала съм как за някои хора това ме слага в графата прошляк Simple Smile

В Истанбул имаме познат - турчин, собственик на фабрика - не голяма, ама негова, доста богат за българския стандарт човек. Живее в закрит комплекс в прекрасен апартамент с изглед към Мраморно море и вила в планината. Синовете му са завършили в чужбина, жена му си рисува вкъщи. Той от няколко години няма личен автомобил. Кара такива под наем. Жена му не шофира, защото не иска. То там и аз не искам да шофирам.
Каза, че му е по-удобно, защото не им мисли застраховките, ремонтите, освен това му се налага понякога да ползва различни автомобили за различен брой хора. Сметнал си е, че му излиза горе долу същото да вземе една хубава кола под наем на не повече от година, примерно и да си я кара, после да я върне и да вземедруга. Ако му се наложи - просто си взима втора, ако му е нужна за определен срок.

Скрит текст:
Скрит текст:
Някой беше казал, че когато нямаш аргументи, се започва с личните нападки. Приемам тона на последния ти пост, Джуди, като такава. Спирам до тук, в едно си права - няма смисъл
Да, аз за теб и продължавам да го твърдя. Избива те на лични и почваш да ръсиш квалификации и да си правиш изводи - и неверни, и неподплатени с нищо реално, но пък държиш да си ги споделиш, без друг да се интересува от тях.
Не че нещо, но товариш темата излишно и наистина става досадно, когато се обърне в лични нападки.
Ето, идея си нямаш нито кого познавам, нито къде ходя, но изсипваш някакво си становище по въпрос, с който не си наясно въобще. Това е пример за лично извъртане на темата.

# 968
  • France
Всъщност за мен е голям плюс колата да отговаря на новите екологични норми. Можеш да си я караш навсякъде и не замърсяваш много много. А и в чужбина таксите са по ниски.

Джуди, това е обществен форум и никой не те задължава да ме четеш. Съжалявам ако съм те настъпала по някой комплекс.

# 969
Скрит текст:
Точно защото е "обществен" е добре да има някакъв ред. Иначе никой няма да пише, когато всеки  си пише каквото му падне навред. Затова и личните обобщения и съобщения - на лични или поне в скрит текст. Поне според правилата е така. Товариш темата. Без друго е много разводнена, за да чете някой тук и разсъжденията ти за съфорумци.
Толкоз от мен по въпроса. Поне аз да не досаждам на останалите. Затова и публикувам по този начин.

# 970
Всъщност за мен е голям плюс колата да отговаря на новите екологични норми. Можеш да си я караш навсякъде и не замърсяваш много много. А и в чужбина таксите са по ниски.

Принципно е така, има много ползи от това, но технически се усложнява много. Както и оскъпява много поддръжката, особено след определен пробег и години. За това особено при тези автомобили от последните няколко години не е много добра идея да се взимат на старо. Направени са така, че ползите от ниския разход и все пак някаквата надеждност като нови да са за първия собственик. Този, който я вземе след това, за него остават ремонтите и проблемите.

# 971

Принципно е така, има много ползи от това, но технически се усложнява много. Както и оскъпява много поддръжката, особено след определен пробег и години. За това особено при тези автомобили от последните няколко години не е много добра идея да се взимат на старо. Направени са така, че ползите от ниския разход и все пак някаквата надеждност като нови да са за първия собственик. Този, който я вземе след това, за него остават ремонтите и проблемите.

Рядко човек се лишава от нещо, което му върши работа. Пък бил той и богат.

# 972
  • France
РФ, в това съм съгласна. Нещата ще станат още по скъпи, когато в мнозинството от европейските столици ни задължат да караме електрически коли. Всички знаем, че батерията има лимитиран във времето живот, а струва много скъпо. Вярно, че да караш такава кола е конфорт, липсва този шум и вибрации на двигателите с вътрешно горене, но има други минуси.

# 973
  • Paris, France

Така е, но за да купиш нова кола една стара отива да гние и мърси природата. За първа кола е различно.

Докато имахме коли мъжът ми винаги ги купуваше нови. След 4-5 години, като я продаде си прибира половината пари. Този, дето я купува на половин цена после може да върне само максимум 10% като я продаде след още 5. Това ако намери кой да я купи.

За живеещи и работещи в същия квартал, в малък град смисъл от кола не виждам. Единственото десетилетие, в което ни беше сравнително нужна беше като бяха малки децата и ММ ходеше далече по работа и мъкнеше бумаги и компютри. Сега наема кола като ходим някъде и като ходи да работи навън, но да си причиним кола в града - Не, мерси. Ако идем един ден на село ще купим някаква малка За сина може да купим двуместна ако му дойде музата за мацки.

Тук такситата са много скъпи, но ако ходим някъде за кратко и няма да обикаляме, като до летище, примерно, ходим с такси. Така не търсим паркинг, кой да връща колата. За вечер в града пак с такси ходим и така няма лишени от алкохол.

# 974

Докато имахме коли мъжът ми винаги ги купуваше нови. След 4-5 години, като я продаде си прибира половината пари. Този, дето я купува на половин цена после може да върне само максимум 10% като я продаде след още 5. Това ако намери кой да я купи.

Е, не не са ти правилни сметките. Кола за 50 000 струва около 30 000 след 5г., но в никакъв случай не е 3 000 лева след 10г.
Влез в по-читав местен сайт и виж на колко вървят 10 годишните автомобили.

Общи условия

Активация на акаунт