Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 077
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 975
В София много развиха метрото и освен ако нямаш малки деца, здравословни проблеми и болни близки, то и аз не намирам за нужно да имаш кола, това са само още разходи.
Аз си ходя навсякъде с градския транспорт и на летището тоже.
Имаме кола, мъжът ми мечтае за нова и все се чуди какво да прави, да си купува ли нова на старо, да си купи ли направо нова.  За сега си кара една стара. Освен когато ходим на почивка до морето, аз не се качвам в нея.

# 976
  • София
Особено като бях по-млад и в сметките си имах 7 цифрени суми кеш, някак си ми се виждаше много смешно и глупаво да тръгвам да парадирам с маратонки за 200 лв примерно или с телефон за 1000.

Миналата година купихме още един апартамент, имам да го изплащам още една две години, след което ще видим с наемите как ще са нещата. Обаче целта не ми е била за наем, по-скоро това ще бъде като допълнителна екстра, понеже няма да се ползва докато децата са малки.
Принципно съм съгласен с тезите ти, но ми се вижда странно, в миналото със 7 цифрена сума спокойно можеш да купиш 2-3-4 цели кооперации. И то без други заеми. И дори да ги даваш под наем.
А един апартамент се брои за покупка, и се изплаща едва след 2 години.
Не ми се връзва нещо.
Аз ако съм имал 7 цифрени суми, хич няма да купувам по 1 апартамент, а поне по 10 наведнъж. А и рейта на изплащане ще е няколко месеца.

Иначе, аз съм купувал около 3 годишни коли, като съм ги имал 7-8 години. Перфектни са били.
Сегашната ми я взех на 19 и направи 23. И тя е перфектна Simple Smile
Все купувам някакви апартаменти и като свъртя по 200-300к, наливам в имоти. И все не остава за колата ...
Даже днес возих един наемател до нотариуса и малко ме досрамя. Момчето имат верига хотели в Гърция, за последните 3 г ми е налял 30к в наеми. А аз го возя в кола за 1000лв Simple Smile

# 977
  • France
Така е, Невена, преди години един състудент се беше забавлявал да изчисли СО2 на една хибридна тойота. Оказа се, че тя излизайки от завода вече е замърсила природата, колкото стара бензинова за няколко години. В момента не знаем да не замърсяваме, можем само да го правим по различен начин. Другото е политика и икономика Rolling Eyes

Когато ММ си смени колата му бяха казали, че старата заминава директно в нашите страни. Тук нямало кой да я купи

# 978
Скрит текст:
Особено като бях по-млад и в сметките си имах 7 цифрени суми кеш, някак си ми се виждаше много смешно и глупаво да тръгвам да парадирам с маратонки за 200 лв примерно или с телефон за 1000.

Миналата година купихме още един апартамент, имам да го изплащам още една две години, след което ще видим с наемите как ще са нещата. Обаче целта не ми е била за наем, по-скоро това ще бъде като допълнителна екстра, понеже няма да се ползва докато децата са малки.
Принципно съм съгласен с тезите ти, но ми се вижда странно, в миналото със 7 цифрена сума спокойно можеш да купиш 2-3-4 цели кооперации. И то без други заеми. И дори да ги даваш под наем.
А един апартамент се брои за покупка, и се изплаща едва след 2 години.
Не ми се връзва нещо.
Аз ако съм имал 7 цифрени суми, хич няма да купувам по 1 апартамент, а поне по 10 наведнъж. А и рейта на изплащане ще е няколко месеца.

Всъщност става въпрос за 6 цифрени суми, малко съм объркал броя на нулите Simple Smile Милион не съм имал никога кеш, става въпрос за суми от 300-400 к, с тях построих производствена база и купих ново оборудване. Новия бизнес обаче не е толкова печеливш, за това се брои за покупка един апартамент. Надявам се се изясниха нещата?

# 979
  • София
Да, ясно е. Мерси!

# 980
  • France
Аз бях си помислила, че РФ говори за фирмените доходи и точно си викам, че България е чудна страна, защото във френско говорящите държави да бъркаш собствена и фирмена сметка се наказва с до 3 години затвор и ххххх евро глоба. Поуспокоих се Joy
Преди време видях оферта за къща. Ама точно каквато искам. И в бюджета влизаме, вярно с обувалка, а то се оказа, че не съм видяла 1цата на милиона отпред.

# 981
Извинявайте, но трудно се вярва това с 6-цифрените доходи и колата за 1000 лева. Всеки нормален, каращ читава кола, не би я заменил за стара. Не съществува нито една причина да се кара стара кола, освен ако човек не иска да влезе в бюджет. Но при 6-цифрени пари, стандарта е друг.
Нещо фантазиите доста работят май...

# 982
  • София
Не съм казал, че съм си заменял колата за стара.
1та кола ми купиха нашите около 98ма. Тя беше на около 5г. Тогава не ни беше по стандарта, но кой да му разбира. Бяхме тъкмо продали 1 апартамент, и купихме 2 коли с по-голямата част от парите. 2005 емигрирах за Канада. Там си купих друга кола на 3г. И я карах до последния ден там, 2015та. Още с връщането си в България налях всичко в строежи. И нямах 1 лев да се обръсна. Взех я тая кола за да имам какво да търкалям. Тя пък се оказа куча марка. Хем не се разваля, хем върви и всичко ѝ работи (Хонда Сивик). И така, следващите години все е излизала супер добра сделка, и съм изтръсквал всички левчета от джобовете и колата все е последен приоритет. Сега отново ми предстои голяма сделка с имоти в строеж. Капарирал съм бая пари, предстоят ми вноски. Над-капарирал съм количество, за което няма да ми стигнат едни 200-300к след 2 години, които се чудя откъде ще намирам. Заем ли, ще продавам имоти ли. И не смея да харча за кола. Щото ще е тъпо да се окажат точно тия пари, дето съм дал, че точно те ми трябват за дадена вноска.
Знам, непонятно е, но не очаквам разбиране от хора, които цял живот си купуват 1 апартамент. А аз от нищо, правя нещо, и то за период от няколко години.
Освен това, ако взема кола, трябва да е някаква 2-3г S класа, или подобно. Да се чудя къде да я паркирам, и как да ида до супера. Или как да паркирам на Аркутино край шосето. Да взема друга за 10-20к, ми тя ще е като тая, която вече имам. А тая поне си знам, че върви и не я мисля. За тия 4г, като дойде сезона за смяна на гуми, искам и да ми сменят масло, филтри, и някакви дреболии. И реално нямам поддръжка. Не ходя специално в сервиз извън това. Нито пребоядисвам, през 2 седмици, както някои по-несръчни шофьори. Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 16:41 от Танграта

# 983
Извинявайте, но трудно се вярва това с 6-цифрените доходи и колата за 1000 лева. Всеки нормален, каращ читава кола, не би я заменил за стара. Не съществува нито една причина да се кара стара кола, освен ако човек не иска да влезе в бюджет. Но при 6-цифрени пари, стандарта е друг.

Абе тук всеки чете и си фантазира както му изнася.
Мисля, че има разлика между 6 цифрени доходи и 6 цифрени спестявания в сметките. Също става въпрос за преди 10-тина и повече години, когато колата ми беше още току що изкарана от магазина, така че принципно е така, както казваш. Други подробности не мисля, че има нужда да давам.

# 984
Кое колко струва избягвам да коментирам, освен ако не пита много близък. Пък и не задавам въпроси в тази посока, ако много държа да разбера нещо, има инфо в интернет.

# 985
Не съществува нито една причина да се кара стара кола, освен ако човек не иска да влезе в бюджет. Но при 6-цифрени пари, стандарта е друг.

Някои хора си имат свои причини, непонятни за другите. Или пък го правят без причина. Все едно, случвало се е, случва се и ще се случва.

# 986
Makes sense, Тангра, но... хора, знаете какво е когато сте карали нова кола. Никой не би заменил комфорта, удобството и защитата, която има с всичките застраховки и гаранции - за нещо разхлопано. И ние имаме в семейството спестовник, но дори тя кара нова кола, защото е по-изгодно.

(п.с. пак казвам, ако е до влизане в бюджет, разходи за важни други неща, разбирам...)

# 987
  • София
Това Волво вече се брои за ретро.

# 988
  • Mediterraneo
Айде, още един супермен! Що не си ги мерите в някой мъжки форум, не знам.

# 989
Не знам какъв е конкретният случай на човека, когото коментираш, но лично аз съм фен на едни определени коли, които са на 20+ години и искам такава и само такава. И никоя кола модел 2020-та не може да ме съблазни. Така че допускайте и едни други възможности.

Общи условия

Активация на акаунт