Докато имахме коли мъжът ми винаги ги купуваше нови. След 4-5 години, като я продаде си прибира половината пари. Този, дето я купува на половин цена после може да върне само максимум 10% като я продаде след още 5. Това ако намери кой да я купи.
Влез в по-читав местен сайт и виж на колко вървят 10 годишните автомобили.
Добре, да не е 3 000, а 10 000. И двамата губят по 20 000, само дето единият е карал стара кола, а другият нова през тези 5 години. Разбираемо е за човек, на когото банката няма да отпусне 50К кредит, но ще отпусне 30К, а му трябва кола и няма пари.
Тук толкова стари коли купуват основно африканци. Пращат ги за роднините на село. Скоро стара, бензинова кола няма да може да влиза в Париж. Новите батерии също търсят природата, ако не и повече от бензиновите, в смисъл, батериите мърсят.
Кристина1980, с едно, но и с две деца ми беше по-лесно да се придвижвам с автобус или метро. Установих го в Лондон. Преди сина ми се водех с автобус за да гледам навън и да не слизам в метрото. Известно време го водех в таксита, но само черните, където влизах вс количката и бебето вътре. Ако трябваше да я сгъвам и столче, мани! Като дойдохме тук нямахме ескалатори на спирката на метрото, но свалях количката на задните колела. Много хора искаха да ми помагат. В колата децата нервничат в столчетата, а в метро или автобус седяха кротко. С метро или автобус спестявах носене до колата или слагане в количка, вадене от количката и слагане в столчетата, рев, сгъване и поставяне на количката в багажника, при пристигане търсене на паркинг, място, вадене на количка, разгъване, вадене от столче на бебето, през което време голямото реве, но няма как да го извадя пръв за да не го блъсне кола Пробвах да го вадя пръв и да го закопчавам в количка, но се съпротивляваше. На връщане същите упражнения, 20€ паркинг и рев. После заспиват и като стигнем до нас и колата спре се будят, а ние сме леш.
Из природата или извън града с кола, разбира се.