Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 930
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 1 005
Как ще е облачно? Дори сега е страхотно слънчево.

# 1 006
Танграта, какво не и хареса на Канада, бе човек ?

# 1 007
  • Бургас
Накъде е отишла тая тема..Туй, найк-майк, ланци-манци, гучита и версачета, ако сте забелязали, са на особена почит в една по-мургава прослойка...Laughing  Колкото повече кич, марки и джуфки, толкова повече фалш и комплекси, забелязвам аз. И в чалга средите е нещо такова. "Фалшиво богати" няма, има комплексари с его, което крещи да бъде забелязано.  Двама, наистина богати хора познавам и двамата нямат ни една емблема по себе си.  А единият кара такава трошка, че никога не би си помислил, че може да купи  цял автопарк. Другият има слабост към коли и не е така.  Но стилът, класата  са много далеч от марките и емблемите...

# 1 008
  • Paris, France
Танграта, какво не и хареса на Канада, бе човек ?

Че какво да и хареса на Канада?

# 1 009
Не казвам нищо против коя да е марка, говорехме за годините стаж на една кола, че се отразяват.

И пак ще кажа, по мое лично мнение, “наистина богат човек”, който има само една кола и тя е трошка, това е сферата на големите изключения. Реално аз такъв не познавам сред заможните ми познати.

# 1 010
Естествено, че е изключение. Просто имах предвид, че ги има всякакви. Вече никой не се съобразява с изискванията на обществото, а само със себе си. Ако му е кеф да парадира, ще го прави. Ако не му е кеф, няма.

# 1 011
Пропуснах няколко десетки страници, затова ще попитам: а уточни ли се при „истински богатите“ каква е разликата между „старите пари“ и „новобогаташите“? Защото и едните, и другите са реално богати, ама.. Нали...
Доколкото мярнах, много от вас не правят разлика между „новобогаташ“ и “фалшив богаташ“.

# 1 012
Аз и фалшив богаташ не разбрах какво е... Ако е някой, който изнемогва с кредити, лизинги и подобни, за да си позволява неща, които не би могъл да плати 100 процента кеш - докато си плаща вноските, не ми е проблем.

# 1 013
Пропуснах няколко десетки страници, затова ще попитам: а уточни ли се при „истински богатите“ каква е разликата между „старите пари“ и „новобогаташите“? Защото и едните, и другите са реално богати, ама.. Нали...
Доколкото мярнах, много от вас не правят разлика между „новобогаташ“ и “фалшив богаташ“.

И защо да се прави разлика? Темата е само за пари, не за стил, възпитание и вкус. А парите, както знаем, не миришат. Освен това у нас стари пари няма, всички са новобогаташи, което не пречи да ги има всякакви по отношение на стил и изяви в обществото.

Иначе аз още в първия си пост в самото начало изразих недоумение защо ни е да ги познаваме. Предполагам няма "златотърсачки" сред пишещите, тогава? А и не се прие дефиниция за богат, че да определяме кой е фалшив.

# 1 014
Аз и фалшив богаташ не разбрах какво е... Ако е някой, който изнемогва с кредити, лизинги и подобни, за да си позволява неща, които не би могъл да плати 100 процента кеш - докато си плаща вноските, не ми е проблем.

Явно нещо такова.
Или бивша любовница, която, докато е била любовница, е демонстрирала висок стандарт с парите на любовника си и е заблуждавала останалите пишман богаташки. А когато вече е низвергната от поста на любовница, е свалила стандарта до солети и липса на пари за бензин за кефа на други подобни фалшиви богаташки.
Нещо такова ми се изрисува на мен от тази тема.

И защо да се прави разлика?

Ами има разлика и тя беше многократно обяснена. Едните наблягат на марки и демонстрации на стандарт, на другите не им е важно, защото го имат по рождение, при това поколения наред.
И да, у нас също има „стари пари“, макар че вече не останаха много – т.нар. „реститути“ например. Много пари и имоти, скромен от гледна точка на плебса живот.

# 1 015
Срещу нас живее истински милионер, има три коли, всичките са супер лъскави. Не знам колко струват, защото не разбирам от коли. Има градина и идва фирма, която я поддържа. Малко по-надолу от нас има друг милионер, той е собственик на верига магазини, той пък има през нощта охрана пред портата му. Градината му също е страхотна. Синът му обаче е приятел с моя, заедно си карат мотори, което е забранено от закона, на тяхната възраст. Толкова за живите милионери.

# 1 016
Първият истински милионер, когото познавам, беше през 90-те – бай Вълчо. Реститут, бяха му върнали няколко апетитни имота в центъра на града. Но въпреки напредналата си възраст – 70+, той развиваше доста активно и успешно собствен бизнес – производство и търговия. И караше една раздрънкана жигула.
На въпросите: „Абе, бай Вълчо, имаш пари за няколко нови и лъскави коли, та даже и за лични шофьори, защо караш този таралясник?“, отговаряше: „На мен лично кола не ми трябва, тази ми трябва за бизнеса“. Разкарваше стоката с нея.

Скрит текст:
Пиша това, защото старите, които помним, си отиваме един по един. А някои неща трябва да останат за поколенията.
Та, въпросният бай Вълчо спечелил първия си милион по време на Втората световна война, докато е бил в казармата. Правил търговия с германците – продавал им вълнени платове. Замогнал се, инвестирал в имоти.
След 1944 г. е съден от Народния съд и то не толкова заради бизнеса с германците, ами най-вече защото е бил николапетковист. Политически затворник. Лежал е в затвора 10 години.
След 1989 вече е ясно – реституция и т.н.
Освен че се блъскаше да развива бизнеса си, но и сам се грижеше за жена си – инвалид. Сам ѝ готвеше, сам я хранеше, сам я пренасяше на ръце из дома им. На въпроса: „Абе, бай Вълчо, имаш пари да платиш за болногледачи, защо самичък?“, отговаряше: „Аз на тази жена съм ѝ много задължен. Каквото и да направя за нея, все ще е малко.“
След като го вкарват в затвора, жена му, като жена на народен враг, няма право да работи. А остава сама с малко дете на ръце. И започва да шие в къщи, за да прехрани себе си и за детето. За тези 10 години тази жена е излизала от вкъщи, само за да отиде на свиждане в затвора и до църквата, където е пеела в църковния хор. Никъде другаде. 10 години вкъщи, труд и чакане да излезе мъжът ѝ от затвора.
Но пък и мъжете от старите поколения ценяха такива саможертви. И буквално носеха жените си на ръце.

# 1 017
Не казвам нищо против коя да е марка, говорехме за годините стаж на една кола, че се отразяват.

И пак ще кажа, по мое лично мнение, “наистина богат човек”, който има само една кола и тя е трошка, това е сферата на големите изключения. Реално аз такъв не познавам сред заможните ми познати.

Всъщност така разсъждават хората, които не са се докосвали до истинско богатство. Тези, които сме (не съм милионер, не се имам и за особено богат, но все пак имам някакви възможности) няма какво да доказваме, за това не е толкова рядко срещано да се карат трошки и от сравнително заможни хора. Особено от моето ниво, познавам много колеги, които имат бизнеси като моя или по-големи, но си карат съвсем обикновени коли.
Колата е просто вещ, тя служи да те закара от точка А до точка Б, като ти осигурява някакъв комфорт и естествено надеждност. Останалото са разни фукни и луксове, не всеки държи на тях.
Както колегата спомена по-назад, аз също като него можех да си купя доста по-луксозна кола, но с това щяха да приключат най-вероятно бизнес начинанията ми. И без това парите не ми стигнаха за новата дейност, видях много зор покрай старта, при това по времето, когато се роди първото ми дете. Така че съм видял и две, и двеста, и колата за мен не е основен приоритет.

# 1 018
Rf толкова си далеч от истината, че няма по-накъде.
Човекът с вкус и стил обича комфорта. Хиляда пъти казах, че не е до пари и автомобили. Както би ми харесало да имам картини на определени художници, така ми харесва и колата да е удобна.
От сто кладенеца вода ще донесете, а не става въпрос за пари.
Аз не знам Вълчовци и др. хора от народа спечелили пари с тежък честен труд, тези примери си ги знаете вие. Моите примери са от нормални жени моя възраст, което е и нормално за моята среда и хора, с които общувам, толкоз.

# 1 019
Аз не знам Вълчовци и др. хора от народа спечелили пари с тежък честен труд, тези примери си ги знаете вие. Моите примери са от нормални жени моя възраст, което е и нормално за моята среда и хора, с които общувам, толкоз.

Ами не знам с какви жени общуваш, ама такива, които не изкарват пари с труд, в наше село им викат... Хайде да не казвам как.

Общи условия

Активация на акаунт