Януари бавно наближава, тогава бебе ще се гушка в мама!

• 14 337
  • 300
  •   1
Отговори
# 135
  • ville de Quebec
Майчета, не се притеснявайте от гъбичките, те са напълно нормална реакция на бременността и даже имат защитна функция, затова и не могат да се изчистят по време на бременност. Аз с Вики имах страшно много, слагах глобули Гино Дактарин, от които ми минаваха за 1-2 седмици и после хайде Йово, па наново.... Добрата новина е, че живот и здраве, след като родим, ще си изчезнат сами, точно както са се появили, дори без лечение, поне така стана с мен Laughing Сега обаче, да чукна на дърво още не се оплаквам, въпреки че като имам предвид защитната им функция малко се притеснявам, че нямам Laughing Laughing, ама то нали знаете, трябва да има все за какво да се притесняваме Laughing

А, и наистина е хубаво да се изчистят преди раждането, че бебо може да се зарази.

# 136
  • София
Златна ти уста, Dalala, но просветли ме, моля - от какво, аджеба, предпазва тази гадост??? Shocked

# 137
  • Willebroek, Belgium
моми4ета току що забелязах ,че на потни4ето си имам жълтеникаво петънце което е хванало малка кори4ка #Crazyтова коластра ли е?не е ли малко рани4ко за появата и?и интересното е 4е ме сърби около зърното и то много.оба4е защо това го има само на едната гърда. newsm78

# 138
Доби и мен понякога ме сърбят гърдите, но не само зърната, а целите. И като чеша повече ме сърбят. Първия път мислих, че получавам алергия, но не.

# 139
Момичета, препоръчайте ми, моля, доктор за 3D ултразвук в София... аз мислех че моят доктор ще ме насочи, но се оказа че не влизало в задължителните изследвания. На мен ми похвалиха д-р Томова, имате ли впечатления от нея? Благодаря ви предварително!
Здравей!Доцент Томова наистина е много добра.Обаче работи с 2Д ултразвук,който,по нейните думи,и позволява да види всичко необходимо при бебето(цената е 50 лв.).Тя разглежда и дава оценка на всичките му органи.Томова е педиатър и преценява нещата от педиатрична гледна точка.А ние точно от това имаме нужда,като отиваме на ултразвук,да разберем повече нюанси за бебчото ни.
    Тя самата ми каза,че може да направи и 3Д ултразвук в клиника Свети Лазар,но добави,че това е пълна глезотия(200 лв.),която не върши повече работа от 2Д-то.
     Мисля,че Buba-Dokeva и още някои момичета са ходили при доц.Томова и също са много доволни от нея.

# 140
Момичета,подстригвате ли си косите?Аз се справих с косопада,но косата ми изглежда ужасно!Много-много суха,като че ли накъсана,без никакъв блясък.Знам,че това е нормално за бременността,но все-пак искам да се справя с проблема.
  Вие как се справяте?

# 141
моми4ета току що забелязах ,че на потни4ето си имам жълтеникаво петънце което е хванало малка кори4ка #Crazyтова коластра ли е?не е ли малко рани4ко за появата и?и интересното е 4е ме сърби около зърното и то много.оба4е защо това го има само на едната гърда. newsm78

Не е рано  Grinning  За сърбежа не знам, мен ме сърби кожата на корема, вероятно от разтягането.

Момичета,подстригвате ли си косите?Аз се справих с косопада,но косата ми изглежда ужасно!Много-много суха,като че ли накъсана,без никакъв блясък.Знам,че това е нормално за бременността,но все-пак искам да се справя с проблема.
Вие как се справяте?

Подстригвам й връхчетата. И я боядисвам. Коста ми се чувства добре.
Няма смисъл да я оставяш да се накъса. Подстрижи си връхчетата и си вземи подходяща маска.
 Grinning

# 142
Аз забелязах жълтеникавото петънце още в началото на 5 месец. Отначало се появи само на едната гърда, а на другия ден имах петънце на пижамата и от другата страна  Wink

# 143
Анджи пак ме е изпреварила днес  Laughing Бе, жена ти не спиш ли?  Laughing Hug

Моята коса се беше накъсала и проскубала, но си я подстригах и то доста драстично преди 2 месеца и сега вече порастна и изглежда чудесно. Но непременно трябва маска, иначе не знам как ще я спасявам. Освен нея слагам и кристали, та ако има нещо цъфнало да не се вижда много.

Много интересно, на мен двама лекари при гинекологичен преглед ми казаха, че имам гъби, а после на изследванията нищо не се изолира, а пусках 2 през месец  newsm78 Сега пак ще пусна посявка, ако има дано се открият.

Вчера пак ходих на консултация: за 2 седмици 2 кила! Sick Ако продължавам да качвам с тези темпове си сметнах че до края ще стана 87кг.!!!! Наистина не ям по много, даже ми се случва понякога почти да не ям, обаче май хляба и тестените неща ме предават. Ама какво да направя като засега даже котлон си нямам, да не говорим за фурна и готвено виждам само мама като ми донесе  Cry  

# 144
Здравейте, мами!Първо да честитя госпожицата на dobito!
Аз също си постригвам косата редовно.Не вярвам на разни суеверия, че бременна жена не трябва да се подстригва. Тя моята коса е до кръста, как да не и подрязвам.

# 145
  • Варна
 Добро утро!!! Много ранобудни има днес..

Аз съм абсолютно ЗА подстригването, въпреки че с моята фризьорка тези дни не успяваме да се улучим   Thinking

Освен това на няколко места вече срещам специално обяснение, че подстригването на косата по никакъв начин не може да повлияе на бебчо... По-скоро хипотетично по-голямата опасност би била боядисването на косата, но аз и това свърших преди няколко дни... Няма да се изоставяме и януари за пред бебчовците трябва да сме хубави...  newsm03 

# 146
Здравейте и от мен!

Относно гърдите и мен ме сърбят ужасно.
 #CrazyИвонска за рецептата за содата наистина щипе много, но следващият път ще е много по добре.Ще видиш.Но не прекалявай много.Аз лично след содата  като ми отмине щипането си правя нежно промиване с дамски душ - съвсем малко.

# 147
добро утро.аз също се подстригвам и боядисвам.loreal castingе безамонячна и страшно подхранва косата,а бебчо не диша отрови Simple Smile

# 148
Здравейте, мами!Първо да честитя госпожицата на dobito!
Аз също си постригвам косата редовно.Не вярвам на разни суеверия, че бременна жена не трябва да се подстригва. Тя моята коса е до кръста, как да не и подрязвам.
  Да верно,и аз чувам такива неща,че жената не бива да се подстригва,като е бременна.Косата я свързва с КОСМОСА(Господа,отвъдното,Висшия Разум  или кой както го нарича).Да си подстрижеш косата  означавало да лишиш бебето от връзката,през която се храни духовно.
  Но...до каква степен всичко това е вярно?
  Май,ще трябва да забравя за това твърдение,щом искам да изглеждам човешки.

# 149
Момичета, връщам се от моята нова лекарка. Да ви кажа вдъхва ми доверие - поговорихме си най-нормално - даже се шегувахме. Питах я за гъбичките - тя каза че е ранко за хапове - "Да не дразним влагалището толкоз рано" вика, "а за сега си прави личния тоалет с разредена сода бикарбонат". Питах и за болките във влагалището, пита ме колко често и дали съм забелязала де е в определени моменти но не ми каза нищо конкретно, само че не било хубаво (естествено) но каза че е добре че не правим секс и пия но шпа. В покачването на кг от началото на бременността съм +1  smile3501. Шампион.
Днес деня ми започна супер положително, пожелавам го на всички нас   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт