Единадесети клас - 2020-2021 - живот и здраве

• 38 303
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • столицата
Леле, пък с моторите просто умирам от страх.

# 706
  • Русе
Осъзнах, че не мога да употребявам вече формата "ще го"  Държи да прави всичко самостоятелно.За почти всичко сме на различни мнения. Това почти е по-скоро да обере статистическата неточност. Не се караме, просто прави нещата както е решил и ме осведомява.Държи да си направи грешките. Предпочита да не съм около него, но пък се обажда по-редовно, отколкото преди . Не пита вече къде е това онова, а само да попита - Как сте. 
   Постоянно е зает. Много рядко с училище.Приоритетите му са - спорт,мода, приятели,киберсигурност . На второ място - музика ,военни истории разни и комедии. Даже често ме строява да гледам с него нещо от сорта. Миналата седмица ме залости да гледаме  Битката в долината на сълзите. Филмът не ми харесва, но когато гледаме заедно обсъждаме и си говорим, затова се възползвам.
   Към шофирането подхожда без припиране - ще взема книжка и ще карам. Просто го има като етап. Сам каза че ще си избира и купува колата. Не е адреналинен тип, въпреки че правеше едни от най-ефектните салта на световна сцена , винаги е бил премерен и пресметлив. Отработва си всичко и въпреки че изглеждат страшно и съм винаги на нокти с това което прави, знам че всяко движение при него е премерено.

# 707
Леле, пък с моторите просто умирам от страх.
Ти пък... Ето една 15-годишна девойка.

# 708
  • Русе
То на писта е едно, но по пътищата не зависи само от водача. А каската не винаги е достатъчна. Но ако дЕтито е решило, така или иначе можеш само да приемаш и да се притесняваш. Без Ежко де.

# 709
  • столицата
Да, именно отношението на останалите участници в движението ме притеснява.

# 710
  • с/у ОколоМръсТното
Ваче, Бети, Мирта, Енигма - да са ви живи и здрави порасналите деца!

И от мен честити да са ви пълнолетните (вече не много) деца! Успешни, но най-вече - щастливи!
Моите деца не искат да шофират, което малко ми успокоява сърчицето. Като знам аз как обичах моторчетата и какви глупости правех само и само да ги карам. Та съм доволна от шофьорската им апатия. Simple Smile)

За ваксини сте си говорили - на този етап съм твърдо против и за мен и за децата. Дано не се стигне до доброзорното им прилагане.

Имам 2-3 въпроса:
1. Може ли ЛК навършени 18г да се вади БЕЗ родител? Само набора да си се занимава?
2. Имат ли набор 2003та през тази година (2021) някаква задължителна ваксина от имунизационния календар?

Мерси и бъдете (и останете) здрави, а ако има болнички - скорошно оздавяване и да минава леко всичко...

# 711
По въпрос №1 - Разбира се. Нали вече са пълнолетни. Моята сама се оправя.
по №2 мисля, че НЕ, но не съм сигурна.

# 712
  • София
1) Моят сам отиде. Бях му дала акта за раждане, но и това не са му искали. Само старата ЛК трябва да си носи, че да докаже, че е той.
2) Оттук насетне задължителни ваксини са само ДТ през 10 години, като започнат от 25.

# 713
  • София
Стават на 18 години и вече са истински самостоятелни бойни единици .... по документи. Simple Smile

# 714
Стават на 18 години и вече са истински самостоятелни бойни единици .... по документи. Simple Smile
В нашето семейство по всичко. Големият се изнесе от вкъщи на 18, отнасяйки два куфара лични вещи и ценна (само в емоционален смисъл) семейна реликва. От тогава е добре дошъл на гости само на семейни празници или като придружител на внуците.
Дребният е на път да го последва след три месеца.

# 715
  • София
В нашето семейство по всичко. Големият се изнесе от вкъщи на 18, отнасяйки два куфара лични вещи и ценна (само в емоционален смисъл) семейна реликва. От тогава е добре дошъл на гости само на семейни празници или като придружител на внуците.

Може ли да споделиш ноу хау как точно започват да се грижат за себе си 18 годишните, къде живеят самостоятелно, как се справят финансово и по какъв начин се отразява това на училището и навиците им.

# 716
  • столицата
Ежко, и аз съм любопитна.Сподели опит,моля.

# 717

Може ли да споделиш ноу хау как точно започват да се грижат за себе си 18 годишните, къде живеят самостоятелно, как се справят финансово и по какъв начин се отразява това на училището и навиците им.

Живее се на квартира. Работи се усърдно през лятото и почасово през учебно време. Нямам оплаквания от успехите на големия в училището преди, а сега в университета дочувам, че не бил зле. Освен бекярството и спорадичната злоупотреба с чай, не виждам други лоши навици. Финансирах му шофьорския курс и няколко месеца уроци по немски.

# 718
  • София
Искаш да кажеш, че 18 годишен, който има да учи още една година до края на училището.. успешно учи половин ден, половин ден работи, плаща си сам квартирата, храната и личните разходи?

# 719
  • Русе
Това и да го видя, няма да го повярвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт