Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 35

• 53 738
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
А някой може ли да препоръча база за мазна кожа?
Пускам скриншот на компетентно мнение от тези дни:

# 676
Това ми излезе като реклама, ако на някой му е полезно Simple Smile

# 677
Baby skin я пропусни, на 24 бях с такава кожа, безобразно много пъпки ми излязоха.
Честно казано така и не намерих база, която да ми харесва, затова слагам крем, който да я замества.

Lollaa* - в интерес на истината всеки може да даде реакция (във вид на пъпки, обрив, раздразнение) към различен продукт, независимо от ценовия му клас. От един и същ ФДТ на Ния и излизат пъпки, на мен и още една дузина - не, коeто не го прави лош ФДТ, а просто такъв, към съставка на който точно тя реагира. Аз реагирам със силно раздразнена кожа на една есенция, по която се прехласва половин Америка и цяла Азия и която се явява еднолично най-скъпият козметичен продукт, който съм плащала.  Продължавам да мисля, че проблемът не е в него...

PS Аз ползвам бази и виждам смисъл от тях, особено от матиращи/цветокоригиращи/озаряващи през зимата. От базата не чакам да ми хидратира кожата, за тази цел съм се омазала с ред други продукти. Пропускам я, когато имам повече от няколко слоя други продукти на лицето. Неписано правило е да се съчетава с ФДТ - т.е. ФДТ на водна основа си има нужда от база на водна основа (т.е. гледайте коя е първата съставка в продуктите - ако е вода, то те са еднотипни на водна основа)

https://www.allure.com/story/how-to-use-makeup-primer

PS Коректно е да допълня, че не всички професионални гримьори ползват бази. Например ОГ на JLo смята, че е безмислено.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 14:25 от Agent Provocateur

# 678
Значи сме аз и JLo...
От моят скромен опит базите като цяло, в зависимост от колко дълго ги носим, мимиката на лицето и годинките, утежняват грима. Но това отново е до кожа. И съм съгласна с Агента, още ме е яд за Лореал Фреш Уеър, наистина страхотен ФДТ!
Аз харесвам 2 бази- едната е за мазна кожа- top secret матиращата на YSL и primerizer- а на Смашбокс. Според мен добре подготвената кожа за грим е тази, за която се ползва подходяща грижа и се почиства добре, но аз нямам мазна или млада кожа, та...

# 679
Моята кожа е мега мазна, знаете, и никакви бази не ме спасяват.
Повечето или нищо не правят, или карат ФДТ да се пързаля отгоре.За мазна кожа с несъвършенства  са със силикони явно.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 15:14 от ДХ3

# 680
Моята кожа е мега мазна, знаете, и никакви бази не ме спасяват.
Повечето или нищо не правят, или карат ФДТ да се пързаля отгоре.За мазна кожа с несъвършенства  са със силикони явно.
Това с "пързалянето" дори не съм сигурна, че е проблем само на мазната кожа. Моята е суха, но при определени комбинации от продукти, всичко се пързаля, та чак се пресича ...
Последно златната база на Герлен ми създаде такъв проблем. Тя първо ми "смива" и буквално пресича слънцезащитата - стават едни бели облаци по лицето. След това и ФДТ върху нея не ще да застане равномерно, а буквално се струпва върху местата, където се е наслоила и слънцезащитата .... Flushed Тази е най-несполучливата при мен всъщност. С друга чак такива проблеми не съм имала.
Може и в мен да е грешката и да оплювам несправедливо. Опитах се да наслоя база на Герлен върху крем и слънцезащита на Кларанс, отгоре новия ФДТ на ЕЛ. Нито базата, нито ФДТ съм повтаряла от тогава. В друга комбинация може би няма да стане така.
Любимите ми бази в момента са прасковената на Кларанс и Метеоритите на Герлен. И двете се комбинират добре с почти всеки ФДТ.

# 681
Тези пусти метеорити само ги слушам, но не ми се дават пари за тях, предвид разнородните мнения , които чета.

# 682
Агент, аз не ги отричам принципно базите, просто аз не съм намерила подходяща. Относно Бейби скин се включих, защото съфорумката си е описала кожата, имам опит и такава кожа, иначе да - всеки може да получи реакция от всеки продукт, но за този конкретно имам отзиви и от приятелки, затова съм малко по-категорична в мнението си.
Ния, аз също много харесах този ФДТ на Лореал, обаче толкова пъпки и то ужасни, големи и болезнени, че просто не си струваше да продължавам с него.
За съжаление от всичко под бранда Лореал получавам такива реакции - кремове, ФДТ, пудра...

Метеоритната база мисля е подходяща за нормална/суха кожа. Прави красив воал, но светвах след час и няма оправия. Относно прахообразните метеорити, наистин се получава много красив и естествен финиш, но отново ми реагира неприятно кожата. Затова размених едните, а другите ми седят за красота😁😁😁

# 683
Тези пусти метеорити само ги слушам, но не ми се дават пари за тях, предвид разнородните мнения , които чета.
Аз бях супер предубедена точно заради многото негативни отзиви. Подариха ми миниопаковка с някаква покупка и се оказаха доста подходящи за мен. Почти веднага си взех пърноразмерна и не съжалявам. Имат един нежен перлен блясък, който маскира много добре розовината по бузите ми през зимата, а и мрежичката бръчки около очите. Без проба и аз никога нямаше да купя.
Виж, златната наистина е кошмарна върху моята кожа.

# 684
Аз имам тези от Коледа 2020г (в златната опаковка с мухата) и съм възхитена. Ефектът, който е на моята кожа е фотошопната кожа. Страхотно изглажда и озарява. Забравих си всички други пудри! Ще я купувам пак и пак и пак. Simple Smile)

# 685
Аз имах предвид базата, но да - Коледната метеоритена пудра с пчелата също ми е любим продукт.
Пудрите бях спряла от известно време, защото само ме съсухрят допълнително. Тази ползвам цяла зима и съм доволна.

# 686
  • София
Аз имам тези от Коледа 2020г (в златната опаковка с мухата) и съм възхитена.
Пчеличка, все пак Simple Smile

# 687
Аз имам тези от Коледа 2020г (в златната опаковка с мухата) и съм възхитена.
Пчеличка, все пак Simple Smile
Мн сте сладки!😄

# 688
Пчела, муха ... голямата разлика. Simple Smile
Говорим за едни и същи метеорити, нали?

# 689
Това ми излезе като реклама, ако на някой му е полезно Simple Smile

От къде може да се поръча ? Не намирам...
 Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт