Отговори
# 705
В статията, която четеше Серкан има ли нещо за бабата?

# 706
Здравейте момичета! Преди всичко искам да благодаря на Александра за превода и за чудесните анализи за серията! Flowers Rose Съгласна съм с всичко казано от нея, Серкан не можа да каже истината от любов, предпочете да нарани любимата, себе си уби, но не можа да й върне болката от загубата на родителите. Зад тази роботска обвивка той е най-добрия, мислещ за другите, обичащ и раздаващ се човек. Серкан знае, че след Еда ще е захвърлен на края на безнадеждна вселена. Ще е самотен принц на малка планета, прие го, защото така смята, че пуска любимата да изгради нов живот. Направо серията ми разби ❤️, но я харесах, безнадеждно е положението, ако не измислят оправдание за Алптекин за инцидента, няма бъдеще, така го виждам. Така смята и Серкан - недостоен е за любовта на невинното цвете(което даде смисъл на живота му), виновен е за загубата на родителите й и тя не би простила това, чу го с ушите си. Хич и не ща да я виждам бабата, нека тя е виновна за смъртта на двамата родители. Искала само снахата да загуби живота си, но и синът й е загинал. Такъв ми е сценарият, Айфер не би загърбила майка си толкова години, ако нещо непростимо не е направила! Благодаря за споделените мисли на всички вас, момичета! Прекрасен ден да имате! Flowers Tulip

# 707
Добро утро!
Алекс, благодаря на превода!:rose:
Animal Beetle Първото нещо ,което разбрах след  епизода е , че за другата сряда ще ми трябват Магне В6, мента глог и валериан и т. н.
Animal BeetleМного хубава серия, много истинска.
Animal BeetleСтрахотен Керем!!!!!!Преди него само Мурат Йълдъръм съм  харесвала как пресъздава чувства, мисли и вътрешни борби.
Animal BeetleРазликата между Серкан бей в началото и сега е любовта. Той никога няма бъде някогашния робот работохолик, защото животът му пресече звезда-ярка ,силна , топла.Той не познаваше любовта ,сега  я познава.Дали  ще се бори за нея по познатия ни начин - не знам, но със сигурност ще разрови докрай мардинските истории.Между другото доколкото  съм гледала и чела, ония хорица там си живеят в 15 век по отношение на взаимоотношенията мъж- жена, особено на младите , та нищо чудно, дъртата да е стоварила стената върху сина си.
Animal BeetleЕда  е много категорична и импулсивна при вземане на решения.Серкан ѝ подари звезда. Звезда не се подарява от кого да е на кого да е. Като  се успокои малко и анализира нещата, би трябвало да разбере , че има разлика между думите  и делата  му.
Animal BeetleВ момента болката и при двамата е страшна . Ще си липсват, ще се нараняват, но ще излязат по- силни, когато се разбере цялата истина.
Animal Beetle Досега  ние нищо не знаем за смъртта на брата, така че ,спокойно, до Коледа може и да откараме.Материал -бол.
Хубав и успешен ден на всички!

# 708
# 709

Колко си приличат.....с перчемите ....

# 710
  • Плевен / София
Здравейте момичета
След тази трудна нощ ми трябва повечко кафе...

Няма да кажа нищо за снощната серия, защото сме накрая на темата и ще "увиснем" да няма къде да кажем поне "здравей" днес...

# 711
Пъръл каза на Селин да не обръща внимание на Ферит, и че работата ще ги спаси.
Селин, според мен, още не се е отказала от Серкан. Не беше нарязала снимките с него. Може да очакваме още изненади от нея. Може би още се надява, че покрай холдинга има надежда да е със Серкан - и думите на Пъръл и подействаха успокоително - надеждата й в момента може да е покрай работата да си върне Серкан.
Интересно какво ще прави сега, когато Еда и Серкан скъсаха - Ферит и Еда не са пречка.?

Когато Еда говореше за баба си със Серкан - че не иска да прости на баба си, защото се е намесела в съдбата на родителите й, дори й да не е пряко виновна за смъртта им, Еда смята, че с неодобрението й за брака им, тя е добринесла до съдбата им. Че една малка намеса може да предизвика голяма трагедия.

Направиха ми впечатление думите на Ефе: "Серкан, аз не избрах холдинга, аз избрах теб. Искам да комбинирам твоята сила, интелект и талант с моите. Ако се обединим, ти в архитектура, аз в ланджафтния дизайн"... "Както казах, аз само искам да си върша работата и да бъда твой приятел, това е всичко."

Някак си си мисля, възможно ли е бабата на Еда да харесва Серкан? И да иска да компенсира, да поправи грешката в миналото, което е допуснала. Преди  се е противопоставила на любовта, сега може би иска да помогне на любовта между Еда и Серкан. Този път с една намеса - не да предизвика трагедия, а да помогне на внучката си.

Аз виждам прилика в двете истории:
- майката е на Еда е била бедна цветарка, а бащата е бил от богат род с предначертана съдба и предварително избрана жена за бъдеща съпруга
- Еда се появява в епизода като бедна цветарка, Серкан е от богат род, с предначертана съдба и Селин.
Появата на Еда в живота му предизвика скандал. Последва годеж. Публично Серкан беше с Еда, представяше я на важни хора, публични събития, не я е зепоставял пред хората. Дали бабата не вижда аналогия с поведението на сина й някога?

Ако бабата следи живота на Еда - знае за годежа, ако има познати във висшето общество, може би е подпитала и знае как са се държали с нея, както и впечатлението, което Еда е направила. Ако има информатор може би е знаела, че Алптекин не е бил на годежа, и за това, че Айдан я нарича Севда.

Като по ирония съдбата се повтаря. Hushed

Ако Ефе наистина е пратен да помага на Еда в работата. Той ще е до Еда след раздялата със Серкан. Но докато Пъръл дава съвет на Селин да не мисли за Ферит, да търси спасение в работата. Надявам се общата работа да спаси връзката между Серкан и Еда.

Там е работата, че когато връзката на Алптекин със смъртта излезе наяве - нещата ще се усложнят пак според мен.

Този епизод беше пълен с доста идеии за развитие на историята. Положи основата на още 10 епизода поне.

# 712
  • Кърджали
kukli4ka456, аз затова се чудя Ефе искрен ли беше (поне донякъде) с тези ди думи или беше поза. Макар че Серкан нсистина стана любопитен ьа Ефе и накрая може да го докарат до сносни отношения - двсма силни характери, амбициозни, талантливи. Ако работят заедбо наистина никой не може да им се опре. Но не ми се иска Ефе да върти номера зад гърба на Серкан. Пазя си го аз него

# 713
Ето го и рейтинга:

Ето и конкуренцията:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 11:01 от mi_si

# 714
Рейтинг в социалните медии
Тук няма кой да ни бутне, ако това е един вид успокоение. Thinking

# 715
Ето го рейтинга

# 716
  • София
Здравейте, момичета! People Raising Hand
Още съм като цапната с мокър парцал по главата след снощната серия. Много ми е мъчно за Серкан и Еда, за това, което тепърва ще преживеят, разделени един от друг. Отново ще се повторя - дано епизодите, които следват, са добре балансирани и се придържаме към ромкома, не искам да ставаме драма! Доволна съм от развитието на сериала, очакваше се нещо такова, за да има хляб за още епизоди, но е гадно, мам*а му! Много е гадно... Broken Heart Не знам дали ще понеса разбитото сърце на Еда и разкъсващия се на малки парчета Серкан. Защото ще споделя един любим цитат от друг филм: “Наричат го разбито сърце, но мен ме боли цялото тяло.” Така е при Серкан, при него е разбито на пух и прах всичко. Дано съумеят да ни предложат добро развитие на сериала след тази раздяла. Тепърва ще стават много неща. Еда трябва да разбере истината, но как, от кого и кога, не се знае. За нея това ще е поредният удар. Откъде ще намери това момиче сили да продължи и остане все така добра и искрена?! Много надълбоко нагазихме, дано Айше е измислила как да ни извади от дупката.

nrgmama: “ Знам, че е сериал, знам че гонят рейтинг, знам че конкуренцията е жестока, но ако помислим съвсем обективно. Колко жени след като: 1) са слушали в продължение на седмици за великолепната и прекрасна бивша; 2) са били грубо и грозно обвинени в кражба и изгонени с едно "Git";  3) са ги зарязали без да им дадат причина само часове след един изключително романтичен ден с едно "Bitti", ще намерят сили, желание и воля да простят и най-вече да забравят! И ще може ли Еда да се довери отново на Серкан? И ще бъде ли любовта и все така чиста, искрена и неподправена?” +1 за този коментар. Аз се чудя същото от преди още, защото размишлявах върху сценарий, в който Серкан я оставя, без да й каже истината.

Blue, Александра, споделям напълно и вашите коментари. Хубави анализи сте направили. Епизодът беше много добър, макар и накрая да приключи така тъжно, болезнено и странно. Дори финалът е част от добрия епизод. Това е схема, която ми прави впечатление тук - винаги след един прекрасен епизод, изпълнен с щастие и красиви моменти между ГГ, се случва нещо накрая, което осира картинката и язък за предишните 120 минути. Така беше с епизода от рождения ден на Серкан и финалното “гит” след обвинението в кражба. Така беше след първите споделени мигове на любов между нашите и Серкан, тръгващ подир Селин, след като я зарязаха на сватбата й. Така беше след прекрасната сцена с воалите, след милите им думи на закуска, след радостта в очите на Еда, обичта в очите на Серкан и това “защото имам един проблем и той е, че не мога да живея без теб, Еда”, последвалото признание на Алптекин. Така и в този епизод след всичко хубаво, което видяхме, след всички мили жестове на Серкан, след искрената радост на Еда, че той я обича и ще замине в Италия с нея, това “бити” беше ужасно. Това е най-гадният край досега, сравнен с описаните по-горе. Надявам се, искрено се надявам следващият епизод да не ни натовари. Винаги съм ненавиждала тези раздели на ГГ в драмите, защото не мога да гледам как се нараняват един друг, много съм се ядосвала. Но в ромкомите приемам разделите по-лесно. Отново ме е яд и се гневя, но историята е разказана по-различно и случващото се е по-лесно за смилане някак си. Надявам се и тук да са го измислили добре. Защото фрагът ми дойде в повече след последната сцена. Виждам наранетата Еда, която се заканва да си отмъсти. Виждам наранения Серкан, който се прави на силен и се самоубеждава, че така е правилно. Ах! Яд ме е, надявах се на друго развитие, ама... Дано наистина рейтингите са добри и Айше да е напипала цаката на нещата или иначе казано - дано си заслужава. Simple Smile

Редактирам се, за да коментирам рейтинга - паднали сме още, но сме трети. Това е добре. Просто Неверен все още държи интереса, но очаквам това да се промени след няколко епизода и да го преборим за второто място. Явно той ще ни е голямата конкуренция. Историческия не вярвам да го бутнем, ама кой знае... ДЕК все още не могат да ни минат, което е хубаво. Стартът на филма с Толгахан нещо не е добър. Но пък може занапред това да се промени. Доволна съм от рейтинга. Ако сме в топ 3 не мисля, че сме застрашени. Особено с първо място в социалните мрежи и, ако се продадем добре тази седмица. Прави ми впечатление обаче, че западните фенове пак са гневни и се заричат да не гледат повече заради раздялата. Тези пък... не са ли гледали турски дизита досега?! Че това си е клиширан развой на събитията. Предполагам, че феновете на драмата са доволни и си чакат развръзката с интерес. Wink

И имам следния въпрос - как ДЕК, след като са с повече в АВ и в АВС1, са с по-малко в тотала?

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 10:57 от Бърборанка с розови очила

# 717
Уф, уф, гюн айдън къзрал. Днес се събуждам с лек горчив привкус от снощната серия, след малко сядам да я изгледам с английски буквички.

Първо благодаря на Александра за превода, че понякога се побърквах от яд, че нищо не разбирам от сцените Grinning

Няма да съм дълга, понеже малко изпуснах началото на епизода, ноо за мен беше доста емоционален. Докато ви четох следепизодните мисли на моменти ми се насълзяваха очите. Усещам, че съм се вманиачила по сериал и то много, от няколко дни слънчевият ми спит е в някакво ужасно състояние, отделно че тези дни бяха стресови, но и това, не знам как ще дочакам другата седмица ще се поболея аз накрая не Серкан Grinning
Пристъпвам към епизода - очаквах този край. В началото се дразних на Серкан, мислех че й казва истина, ама йок. За съжаление това не е помогнало за рейтинга на епизода, нооо това вече не ме вълнува и няма да се тормозя.
Много, ама много ми харесва тази Еда, която предстои да видим. Аз понеже си обичкам драмата и тези лютивите епизоди, направо не ми се мисли какво ще видим във втория фраг. Искам нещо ескплозивно от 16-ти епизод.

Наистина ще ми е много болно да ги гледам така разделени, но както някои предположиха сигурно Айдан ще направи крачката да каже на Еда и ще каже цялата. Няма да си призная, че съм лек оптимист за следващите епизоди, вървим към добро.

Като заключение ще кажа, че имаше много силни сцени, фактът че нищо не разбирах направи епизода много по-силен за мен, защото по израженията и музика съдех степента на емоционалност, няма да ви скрия болката си след разговора между Серкан и Еда, такава емоция имаше в очите му, че зароних едни едри сълзи от мъка.

Пожелавам ви един хубав ден и сигурно пак ще се върна да пиша като изгледам всичко от до. Simple Smile

# 718
  • Кърджали
Вв показаната статия ме пише нищо за бабата. Просто се съобщава за инцидента.

Не ми се четат коментари в интернет, не ми допада  мнението, че съсипали веселия филм. Но ми попадна един коментар, който допълва това, което мисля и аз. Ще го преведс, че е на турски.

"Не напразно е казано - има два начина да погледнеш човек. Единия е да гледаш в лицето му. Втория - сякаш изобщо няма лице (изражение), да гледаш просто в очите му. Я, погледнете очите на Серкан. През цвлата серия аз гледах само в очите му.
Опите му дори не поглеждаха към Еда. Дори когато се смееше, очите му плачеха. Очите му, неговите очи показваха че мисли за бъдещето, по-точно, не искаше да мисли...За бъдеще без Еда.. Едс е всичко за него. А очите му през цялата серия бяха очи на човек, изгубил всичко, очо на Серкан, който е изгубил Еда.
Едс до е него, говори с него, Серкан се усмихва, но очите му сякаш не виждст Еда, Еда вече я няма. Очи, които вече са изгубили Еда...
Погледни ме в очите и си върви, Серкан! "Очите му гледаха една разбита Еда, всичко, което чувстваше в сърцето му, се отрази в очите му тогава, опите му бяха изпълнени с болка, какъв поглед беше само....

# 719
  • София
Аз пак изгледах финалната сцена, с английски субтитри този път. Не знам какво да кажа. И моето сърце е разбито. Плаче заедно с Еда и Серкан. Много е тежко. Гледам Серкан и ми е мъка, защото цялото му тяло, изкривеното му от болка лице, тъжните му очи, всичко издава какво му е на душата. Просто от него лъхат такава тъга и отчаяние, че те съсипват само като го гледаш. И за капак Еда. Нейната обида, нейното разочарование. Тя, която наистина заряза и пренебрегна всичко, за да е с него. Загърби миналото и всичко случило се, отложи заминаването си, беше истински щастлива, подкрепяше го, правеше го по-добър, чу от него думи, които стоплиха сърцето й. Тя трябваше да чуе това скалъпено обяснение и това горчиво “бити” накрая. Е, не! Наистина е прекалено. Вярно ще ми трябват няколко дни, много вино, йога и медитация до другата сряда, когато се надявам да получим лъч надежда, че сега... Broken Heart

Правя жалък опит да си сложа розовите очила и се надявам на обрат във фраговете - да сменят схемата и да ни изненадат. Този път първият фраг да е гадният, а вторият да ни зарадва. Ах, дано! Hug

Общи условия

Активация на акаунт