Отговори
# 690
Забелязахте ли как Еда се зарадва на бележката и се усмихваше в колата. Тя си помисли, че Серкан ще ѝ се извини за грозния скандал. Еда вече му беше простила, когато му го показа с нежната целувка по врата.

Представете си шока ѝ, покрусата ѝ. Еда, която вижда във всичко хубавата страна. /Аз съм абсолютно същата, между впрочем./ Тя ще осъзнае думите му от последния им скандал - "В живота няма нищо хубаво. В хората няма нищо хубаво. Еда, ти живееш в света на мечтите. Животът не е такъв. Животът е пълен с лъжи и със зло." / Серкан имаше предвид себе си и това, което неговия живот му поднася./

Дали Серкан ще послуша съвета на Еда?

Сигурна съм, че Еда няма да се промени, ще продължи да вижда във всичко хубавата страна!

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 01:23 от Mira07

# 691
  • София
На мен ми е мъчно, че Серкан нарани Еда. Мъчно ми е и за него. Раздялата им наистина беше гадна. Много тежка сцена. Просто гледах, преглъщах и си мислех, че ще дойдат по-добри дни. Това са решили сценаристите на този етап и го приемам. Но няколко дни ще ми е гадно поне. Въпреки че харесах епизода и финала дори (защото се опитвам да гледам на сериала като на произведение, а всяко такова се нуждае от подобно развитие в сюжетната линия), чисто човешки ми е гадно за тези двамата. За разбитите им сърца. За изгубените им души. Еда не заслужаваше Серкан да я изостави по този начин след всичко и не вярвах, че ще го направи. Не вярвах, че ще има сили и кураж да я напусне, честно казано. Но и той не заслужава тази мъка. Продължавам да не разбирам решението му. Дори го обвинявам за него. И психически се подготвям за следващите епизоди. Знам, че повече ще ме е яд на тях. Ще има да си чакам щастливите им мигове. Добре че има епизоди с такива, че да си ги гледам междувременно. Simple Smile

Хайде, момичета! Лека нощ!!! Hug

# 692
Хайде, да се усмихнем преди сън! Всичко ще си дойде на мястото след няколко епизода. Добре, че редуват тъжни със забавни моменти, че да не ни деприсират напълно! Лека нощ и повече усмивки ви пожелавам и по-малко задачи утре, а не като при Лейля:

# 693
Александра, благодаря ти от сърце, толкова е хубаво когато разбираш картинките Flowers Hibiscus
Феноменален Керем Hands Clap, гледаш го, без да разбираш какво казва и му вярваш.
Харесва ми епизода!
Не съм ядосана много на Серкан, толкова много болка изпита това момче когато сам се отказа от любовта си. Тъгата беше с него през всеки един момент, наслаждаваше се, като за последно на всеки миг прекаран с Еда.
Нарани я много, но унищожи и себе си:disappointed_relieved:
А какъв вълшебник е само, хоп и цвете за любимата, чак не повярвах, че робот Болат може да е толкова романтичен, а как се ядоса, че Ефе взе този цвят.....
Имаха много мили моменти, любовта бе с тях, толкова да им отива.
Преди сън си представям, как са отново заедно, влюбени и си принадлежат, Еда е облечена в синята рокля, Серкан е заслепен от красота ѝ.
Знам, че много искам от Еда, но се надявам, когато научи истината да му прости и да го разбере, да стопли това изстинало сърце, да го върне към живот.
И двамата изпитаха много болка и бяха наранени, Еда недоумява какво и защо се случи, а той се отказа буквално от живота.
Тя е така добра и свежа, все едно наистина не е от този свят, цвете което краси душата ти, гледаш го и поглед не искаш да отвърнеш.
Лека нощ Nature Star

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 02:10 от Ninika

# 694
  • София
Момичета, тази нощ трудно ще се спи явно... Simple Smile Затова ще споделя още размисли:
- много от вас пишат, че искат Еда да утеши Серкан, след като разбере истината. Не съм сигурна дали искам такова развитие и дали го очаквам. Еда е много наранена, наистина беше твърде грубо от негова страна да я остави по този начин, с тези думи, след всичко, случило се между тях. Ще му е обидена завинаги. Когато разбере истината, може би ще има сили да му прости и да го разбере, но не и да се върне при него, правейки първата крачка. Дори смятам, че ще му е ядосана и ще го обвини, че е скрил от нея. Че вместо да говори с нея, я е оставил. Еда не е наивна и според мен ще си даде сметка за истината. Даже в скалъпеното му обяснение не знам дали ще повярва, но дори временно роботът да я е заблудил, че се в върнал към фабричните си настройки, научи ли истината за инцидента, ще събере 2 и 2. Simple Smile Серкан също страда, но той избра този начин. Той каза "бити". Затова смятам, че той, като мъж, трябва да се бори за любовта на любимата си. Не знам как и защо ще промени решението си, но ще се случи нещо, което ще преобърне света му, и той ще осъзнае каква грешка е допуснал.
- нека не си кривим душата, цялата сцена на терасата в офиса му беше драма. Нямаше нищо ромкомско. Силно се надявам в епизодите, които предстоят, докато Еда и Серкан са разделени, да не гледаме драма. Сценаристи и режисьори трябва да компенсират липсата на романтични моменти с повече комични ситуации, трябва отново да намерят баланса и да не го губят. Не ми се иска да намесват твърде много Ефе и Селин. Еда не заслужава да търпи повече намесата на Селин в отношенията й със Серкан. А ревността на Серкан е сладка, когато е без повод, но ще ми дойде ту мъч, ако Ефе започне да се заглежда в Еда. Тук лошото е, че изпаднахме в ситуация, в която Серкан решава да се раздели с нея и вярва, че така е по-добре за нея, следователно вече няма да има претенции към нея. Няма да я ухажва, да я ревнува явно и да й държи сметка. Поне вече няма право на това. Нали й каза, че не се получавало и, че връзката им му пречела на работата. Вече дори договор за фалшив годеж не ги свързва. Еда от своя страна е наранена и обидена, няма да му се моли със сигурност, нито ще се бори за него. Да го намрази, надали ще може, но ще й се иска и ще му е много ядосана. Затова не знам каква ще е динамиката в отношенията им. А и за какво й е да остава във фирмата му след раздялата? Аз не бих се унижавала по този начин. Интересно ми е тук какво са измислили сценаристите и как ще я задържат в Арт Лайф.

Епизодът другата седмица е много важен за развитието на сериала. Искам да си останем ромком и дано се завъртят нещата, че единият от двамата да се откаже от тази раздяла и да започне да играе игрички за сдобряване. Simple Smile

п.п. Ниника, аз по-скоро очаквам, подобно на Селин с булчинската рокля, Еда да нареже едно хубаво синята рокля. А не ми се мисли какво ще се случи с портрета на Серкан в стаята й - тамън го смени. Grinning Отделно приятелките и лелята... кой ги знае какво ще измислят - очаквам вуду кукла да му направят. Grinning Grinning

И пак да кажа - на мен серията ми хареса. И поддържам мнението, че с всеки изминал епизод сериалът става по-добър. Но това не означава, че не мога да си мрънкам за драматичната раздяла на любимците ми и да негодувам срещу нелепото решение на Серкан! Rage

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 10:03 от Бърборанка с розови очила

# 695
  • София
Привет момичета! Blush

Аз все още съм под въздействие на видяното и си задавам следния въпрос (защото честно, наистина не мога да повярвам) на чутото в първия фраг! Серкан казва на Енгин: "Беше трудно, но аз постъпих правилно! По-добре да мрази мен, отколкото да научи истината!" Angry

Наистина ли Айше Кутлу ни показва силния, знаещия и можещ Серкан Болат като заблудено дете, като наивник до глупост, като човек който вярва, че истината няма да излезе наяве? Ами че тази "тайна" вече я знаят един куп хора! Същият този Серкан, който убеждаваше Еда в еп. 2, че за договора между тях не трябва да казва на абсолютно никой, защото "една тайна престава да бъде такава, когато се знае от повече от двама души"? Извинявайте, но пуснах фрага многократно, за да чуя добре и когато чух това изречение от устата на Серкан се почуствах като пълна глупачка..... Много започнаха да "нагаждат" нещата Айше Кутлу и екип, дано не провалят сериала с подобни сцени!

Лека вечер от мен и спокойни сънища!  Nature Moon

P.S. Бърборанка с розови очила, прочетох поста ти и съм напълно съгласна с теб по отношение прошката от страна на Еда! Писах по-рано тази седмица и не искам да се повтарям, само ще кажа, че според мен на драгия зрител ще му писне (поне на мен вече започна) от това през 2-3 епизода Еда да прощава!
Знам, че е сериал, знам че гонят рейтинг, знам че конкуренцията е жестока, но ако помислим съвсем обективно. Колко жени след като: 1) са слушали в продължение на седмици за великолепната и прекрасна бивша; 2) са били грубо и грозно обвинени в кражба и изгонени с едно "Git";  3) са ги зарязали без да им дадат причина само часове след един изключително романтичен ден с едно "Bitti", ще намерят сили, желание и воля да простят и най-вече да забравят! И ще може ли Еда да се довери отново на Серкан? И ще бъде ли любовта и все така чиста, искрена и неподправена?

На този линк епизод 14 с руски субтитри:
https://uteta.tv/movies/serialy/72281-postuchis-v-moju-dver-14-s … kie-subtitry.html

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 03:11 от nrgmama

# 696
Пропуснах края на епизода,но ето среднощно съм тук да наваксам...
Алекс,благодаря ти сърдечно за превода Heart
Въпреки, че очаквах абсолютно същото развитие,за мен пресолиха манджата...
Разбирам мъката и безсилието на Серкан,ужасно ми е мъчно че не каза нещата в прав текст. Мъката за Еда ще е двойна,веднъж сега и след това научавайки истината. Казвам си го искрено, не знам как се прощава подобно нещо.
Благодаря на всички за чудесните коментари.

# 697
Човек като тръгне да си ляга хич не трябва да поглежда тук, даже и с половин оче. Бърборанке, права си в разсъжденията си, отново. Аз много добре я разбирам Еда. Реакцията и е разбираема. Влюбено момиче, наранено и изоставено без логично обяснение. Но и Серкан го разбирам донякъде. Просто ми се искаше да каже истината. Но пък тогава нямаше да има интрига, нали. Прави сте да смятате, че Еда трудно ще му повярва вече за това какво чувства Серкан към нея. Тук очаквам да се включат сценаристите с разкриването на историята на Серкан (най-накрая). Сигурна съм, че не само Еда, а и всички които сега му се ядосваме (защото колкото и да ми е тъжно заедно с него, и аз не исках да постъпва така) ще го разберем и ще простим. Леко и неусетно постлаха пътя за прошка, поне донякъде. Имаме малките човешки жестове, които уж робота Серкан прави - дарението за сиропиталището, колко добре познава служителите и близките си, за ценностите според които живее и работи  няма да споменавам. Вече не се съмнявам, че Айше Кутлу е замислила добра история. Еда сега ще остане във фирмата, за да си довърши проекта с екохотела. Серкан хиляда пъти повтори, че това си е нейн проект.Всъщност основната и цел ще бъде да дразни и ядосва Серкан. И ще успява. Тук Ефе бей ще се включи даже и без покана (той вече се включи де), както вече видяхме (а и на фрага това ни показаха). Покрай него сигурна съм и аз ще се ядосвам. Не обичам такова детинско поведение, което ще демонстрира Еда и няма да и търся оправдание. Обичам, когато гледам нещо да се опитвам да разбера движещите мотиви на всеки един герой, да видя нещата през неговите очи. Така че тук няма да взема страна. Просто исках нещо по-различно да е историята. Започнаха с по-зряло поведение на ГГ, а сега ... Дано се върнат пак там. Искам и двамата да се борят за любовта си, за щастието на другия, не искам да се отказват (дори и да си правят напук когато са заедно), и така докато се срещнат/намерят отново в любовта си.
 Сега се чудя кой ще разкаже на Еда защо Серкан я заряза, и кой ще и разкаже какво е преживял той, за да стане РоБо. Дали не е време Селин да направи и нещо полезно в този сериал? И съм убедена че Айфер ще скочи още повече срещу Серкан сега - първо като разбере че са се разделили, а после и истината като излезе наяве. Дано обаче до тогава сценаристите да са събрали сладкишите, щото не знам. Сега не мога да мисля много, но ще кажа още само едно - две неща. На въпроса на Серкан Ефе каза, че не е избрал холдинга, а Серкан. Дали мишената на бабата (или който стои зад него) е директно той, защото най-много ще ги заболи родителите му, каквото и да е замислено - фалит на фирмата и холдинга, отнемане на фирмата и холдинга (вече имаме първите индикации с предложението за покупка на акциите на Ферит и с противопоставянето на Селин на Серкан на събранието - това сякаш също беше леко планирано), разбитото сърце е просто бонус... Другото нещо, което си мислех докато гледах - стана ми тъжно за Ердем. Много самотен го почувствах май на два пъти в тази серия. Много се смях с плюшеното мече на Енгин и реакцията на Пъръл и Селин с него.
Продължават да ни показват човека зад маската на РоБо - колко добре познава близките си хора Серкан. Това, което ми хареса е(но и ми беше тъжно също), че Серкан директно заяви, че има само 3 приятели - Енгин, Пъръл и Сириус. Селината я няма тук. Когато описваше Лейля, Пъръл, Енгин - каза много лични неща за тях, а Селин - отличен ПР. Сякаш е някакъв кух, празен предмет. Той усеща, че тя го предава не за първи път. Само се надявам да не използват думите му срещу него, например Ефе да и подметне много "без да иска" че тя не е от приятелите му, и за да му отмъсти напълно Селината да си продаде и последните 5 % от акциите пак на него. Много се надявам момичетата и Енгин да помагат с акъл и добри съвети и на двамата сладури. Нямам търпение вече да идва новата серия. Момичета, извинявайте, направо се отплесвам понякога. Големи сценарии завихрих. Дано не съм ви досадила. Благодаря ви и лека нощ от мен.

# 698
До тази 14 серия не ми беше ясно защо Айфер спокойно живее в Истанбул с Еда без да са притеснявани от майка й. За снахата,, цветарка", нежелана в Мардин и синът, прегазил тяхните закони, ми беше ясно. Но от тази серия твърдо се убедих, че Айфер е наясно за намесата на майка й в смъртта на родителите на Еда. От други сериали / Сила, Любов и наказание и др./ знаем за жестокостта в югоизток. Синът да се откаже от рода си, от традиции и закони заради една жена - цветарка, не може да се преглътне. Дори и животът на детето й не я е спряло да си отмъсти. Айфер знае истината/нали каза на Джерен, че вината е на майка й, за да не иска Еда помощ за стипендия/и за това бабата не се е наложила при опита да вземе внучката си. При октоподните мардински пипала бабата лесно ги е открила, но може само да ги следи отдалеч.
 Не мисля, че Еда ще започне флирт с Ефе. Не е в нейното достойнство. А и той е доста по-голям. Дали няма той да е нежелания зет от бабата за Айфер, изпратен в Италия и като задължен сега е в нейна услуга.
За оправяне на отношенията им за мен има два пътя: 1) както по-горе беше писано с някой от двамата да се случи нещастие и 2) клише е, но няма да е първото,  Еда да е бременна.
Ще гледаме и ще видим какво ще ни поднесе сценаристка та.
Благодаря за снощния превод и успешна седмица до 21-ви.

# 699
  • Кърджали
Ох, сто пъти почвам да пиша и все спирам. Защото се получава объркано, дълго...
Серията беше хубава. Спор няма за мен. Аз няма да съм от хората, дето ще кажат "искам само розова любов"....
Първо ще обърна внимание на някои сцени, преди финалната, зашото почна ли да пиша за нея, ще забравя всичко друго.
Пуснах си наново някои сцени, и целия епизод ще изгледам пак днес.
1. Енгин що се отнася до жените може де като дете от детската градина, но е много добър приятел. Хареса ми как усети, че в главата на Серкан вилнее буря, попритисна го да му разкаже. Не говори много, но когато и колкото трябва. Досега не бяха наблягали на приятелството им, а това е един от малкото хора, в които Серкан се опитва да се вслушва.  Горко му, ще си има много работа сега, кохато му се налага да помогне ма приятеля си са се събере, да се съвземе, да му попречи отново да влезе в режим "робот". Енгин харесва Еда, вибда колко добре влияе на Серкан и ще му налива в главата че трябва да си я върне. Хубаво е, че Серкан има поне Енгин, Еда има леля си, приятелките ски, те щв са ѝ подкрепа. Но Серкан остана сам, та добре ще е поне ма Енгин да има доверие и разчита.
2. Ефе... Не мога да го разгадая. Поза ли е всичко, наистина ли донякъде харесва Серкан - силен характер, успешен в работата, но дръпнат. "Ако искам да го накарам да ме уважава, да му грабна вниманието то знапи трябва да бъда по-силен от него". В същото време съвсем целенасочено го дразни. Сякаш иска да го предизвика. Но каква е целта му?
3. Но ми хареса как предизвикан от Ефе, и малко побутнст от ревност, Серкан измемада всички на масата като показа колкомдобре познава хората около себе си, че Лейля се концентрира по-добре когато чува името си, инспе изпада в паники, че се възхищава на отдадеността на Пъръл в работата, но в съшото време тайно си мечтае да е певица (видя се, че дори и Пъръл е изненадана, че Серкан знае това", че схаресва това, пе Енгин живее живота си, въпреки пе се занимава с 4 различни отдела (фабрики), но живота му не е само работа. И Селин ако е имала някакви надеждиьпе е специална за Серкан, беше полята със студен душ" тя е номер 1 в ПР-а" и толкова. И малко преди това ни показаха, че Серкан дори и за близък приятел не я брои " аз имам само 3ма приятели - Енгин, Пъръл и Сириус", със Селин ги свързва само холдингаи бъдещето на ходинга.
4. Селин сега се сети, че обича Ферит. След дъжд качулка. Ами много я изтърпя той даже, на кого ше ну е приятно партньора му дори да не си прави труда да крие че в сърцето му има друг. Хубсво ѝ го каза "Ако се беше събрала със Серкан пак ли щеше да ти е непоносимо да ме виждаш"....
5.Хареса ми сцената майка - син. Разбирам зашо Неслихан е написала с инстанграм, че сърцето ѝ е останало в тази сцена. Това беше нейният начин да каже на сина си - направи, което смяташ за правилно, аз съм с теб. Е Айдан му каза и че Еда трябва да разберв причината, за да не се чуди с години защо, как, защо... Хубавк сцени имат майка - син.
6.Керем Бюрсин. Роден е за актьор, блестящ. Много сериали съм гледала, задържали са ме историите. Но играта на актьорите рядко ме е впечатлявала така, както тук. И ако в началото, първия път когато си пуснахнда видя сериала си казах "уф, поредния красавец, лойтонсе разхожда пред камерата", търсих му всякакви кусури (имаше нещо в говора и интонацията, които ме дразнеха, дори заради това даже първия път спрях клипчето, но после взех че се върнах), то сега съм омагьосана от таланта му. Рядко са тези актьори, които успяват да предадат толкова емоции без да кажат нито дума.  
7. Серкан Болат. Много съм писала защо очаквах да постъпи така и зашо няюа да го обвинявам. Но финалната сцена беше... Ураган от еможии. Серкан Болат тръгнал за първи път в живота си, като на филм допу разговора на Еда с Джерен. За порвден оут пу катвгипността ѝ, че никога няма да прости на никой замесен по някакъв начин за смъртта на родителите ѝ, дори да е родната ѝ баба. Това беше камъпето обърна колата. Серксн и без това се чувстваше недосдтоен за любовта ѝ, не знае с какво е заслужил да го обипа толкова добра жена. А той ме е свикналмда срвша доброта. Как да ѝ каже "Еда, баша ми носи отговорност за смъртта на твоето семейство". Това ще я съсипе. Не иска да се стига до там че Еда да избира между любовта и болката, между него и семейството му и спомена за нейното семейство. И оонеже вярва че никой друг не знсе за тази тайна, то ако си тръгме от живота ѝ без да ѝ я разкрива, ще ѝ спести отварянето на тези рани отново. Да, Еда ше го намрази, но поне няма да знае че се е влюбила в сина на човека отговорен за това тя да е без родители. Сложно и тежко е. И Керем го изигра феноменално. От самоуверения Серкан Болст не беше останалс и следа. Пред Еда стоеше един човек, който се криеше зад роботскатс си маска, но сърцето му беше разбито.. Гласът му беше изпълнен с неувереност, не смееше и да диша за да не изпусне контрола и да си признае всичко както е. Но вече си беше наумил че такс е по-добре,че той не заслужава толкова добро момиче...
Имам много въпросителни, но първо Енгин да се стяга имдамвкара разум в тиквата на приятелят си

# 700
  • Варна
Сега като гледам серията на руски си мисля, че Алптекин ще каже на Еда или на лелята.Ще вижда как сина му страда и за да не го изгуби отново ще и каже.

# 701
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета Flowers Hibiscus
Желая ви един страхотен ден Simple Smile

В очакване на рейтинга Wink

# 702
  • Кърджали
Хиляди благодарности на Александра за превода.
Аз съм леко разочарована, всичко беше много предвидимо както и очаквахме.
 Серкан скъса с Еда пък още носи халката си... Вече хич,  ама хич не разбирам Айшето. Дано поне рейтинга да е приличен...

Керем беше невероятен както винаги, пак много нюансирано изигра всичко и болката, и отчаянието, страхът, колебанията, яростта.
Добре, Серкан не е свалил халката. Той досега дори и като се разделиха предният път, не я свали, защото търсеше начин да си я върне. За мен това е знак, че още в себе си пази някаква надежда. Щото едно е искам да забравя, друго е да можеш.... Доксто не свали халката положението няма да е безнадеждно

# 703
Фрагът с бг. суб Simple Smile
https://ok.ru/video/2079158962807

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 09:06 от mi_si

# 704
Добро утро!
Благодаря за превода!
Много хубаво всички пишете с удоволствие ви чета.
Искам да ви кажа, че за първи от както гледам този сериал снощи изпитах някакво напрежение и това не ми харесва.През цялото време чаках да се случи нещо лошо. Не ми харесва това развитие, искам нещо с което да се разтваря от всичко натрупано напрежение през деня.
Дано поне да си заслужава. Всичко се прави за рейтинга.

Общи условия

Активация на акаунт