Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 33 135
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Не съм влизала в другата тема, но какво означава "отново се оказа ковид"? Вече са били болни и сега се разболяват пак?

# 181
Не, означава, че е поредната бройка от обкръжението, явно никак не е малка. Без да имат връзка тези хора, съвсем отделни случаи. Просто по училищата си плъзна, това е. И не може да се отсее, защото не тестват целево да се види статуса какъв е месец след началото. Вслучая се тестват лично.
А, че ковид повтаря, вече е ясно и на децата.

# 182
На сина ми в класа единия ден връщат ученик, заради симтоми, на другия ден се връща в училище с бележка от личен  лекар, но видимо болно детето. Решила съм, ако моя прояви някакви симптоми задължително да му пусна пср тест и ще им изработя една карантина. Rage
В училището има ковид м/у другото, учителите носят прозрачни подбрадници.

# 183
В момента ситуацията е повече от логична. Събира се един клас от 26човека, като всяко дете живее в различни квартали комуникира с различни хора, в междучасиятасе среща с още горесому 200 ддеца от същото училище, пътува в, автпбуса натам насам, не виждам какво друго са очаквали да се, случи. Хиляда днвно ще ги ударим скоро. След седмица две, може и по-рано. Моето дете не може д се обучава дистанционно по редица причини. Ходи на училище, по свое желание седи с маска, сменя я три пъти за деня. Все е нещо, но в ситуацията е пренебрежимо малко.

# 184
Много класове са от по над 30 деца. В гимназиите са от всякъде, не са квартални, пътуват и сменят много ГТ. Човекопотокът е голям, скупчването е огромно, няма опция въобще да имат дистанция. Прозорци не отварят. Както писах, в момента всички са с тази спрягана лека хрема, като гореописаната.

# 185
Май се натиска да не се коментира официално за ковид в училищата за да минат над 2/3 учебно време. (Може да не съм точна в цифрата). За да не се обяви нулева година
Някой ако знае точно по наредби как е , моля да разясни:)
 Според мен ще си направят матем. модели и горе- долу 1/3 ще ни пуснат в ДО.
Демек зимата в къщи , после присъствено

# 186
То от сметки и модели, та образованието ни е под дъното, щото са много велики в сметките и моделите. Колко качество ще изкарат от подобна схема?

# 187
  • Бургас
То пък до сега като сме карали 3/3 (три трети, демек 100%) учебно време та сме прокопсали Simple Smile

# 188
Според мен неофициално има много отсъстващи деца, които, ако когато, се включват онлайн. Не ги обявяват, не ги притискат за отсъствия и бележки, да не вземат да се тестват.
Също и не се обявяват всички контактни, или РЗИ си запушва ушите

# 189
В група във фейсбук прочетох за двама починали учители. Не е фейк, защото името на едната учителка  беше тагнато и на профила имаше куп съболезнования.

# 190
  • пустинята Гоби
А от кой град са, знае ли се?

# 191
  • в страната на чудесата
Не е задължително да се е заразила в училище, все пак.
Сред учителите има хора от клана маклауд - няма маски, няма нищо.
Както има лекари, които се заразяват навън, нищо че влизат професионално в статистиката...

# 192
Търговище. Да не е задължително да се е заразила в училище, но това не променя факта, че вирусът си циркулира много успешно и там.

# 193
Според мен неофициално има много отсъстващи деца, които, ако когато, се включват онлайн. Не ги обявяват, не ги притискат за отсъствия и бележки, да не вземат да се тестват.
Също и не се обявяват всички контактни, или РЗИ си запушва ушите

Някъде може би. При нас не смеят да отсъстват, както казах, тегнат им по няколко теста, сега ударно още повече, за да изкарат поне по 1-2 оценки. Защото после българският учител не знае и не умее  да си оцени учениците при ДО. Та си ходят сополиви и подкашлящи до един.

# 194
  • пустинята Гоби
Болните от класа на детето (сополивия вирус) вече са на училище. Не вярвам, че е било корона, защото не съм чула за пропищели родители. Моето дете пропусна, не мога да коментирам от първо лице симптоматика.

Общи условия

Активация на акаунт