Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 33 145
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Определено има и сополив вирус. Моят син беше с ужасна хрема края на септември, на мен ми протече носа буквално ден след неговия. Имали сме много ограничени контакти и не знам как го лепнахме. Работя от вкъщи, той е на ДО, не ползваме ГТ, не ходим по ресторанти и т.н. Само се бяхме виждали с приятелско семейство за малко на открито през уикенда , без да са хремави.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 20:24 от TafTaf

# 196
И при нас има отсъстващи , болни деца, /. с гърло и хрема/. Седят си вкъщи и керванът си върви. Къде е МИНИСТЪРЪТ сега, с обещанията си за контрол на ситуацията / не на мерките/. 
Игра на руска рулетка.
Някои  се притесняваше ,че ще му тестват детето..... На УПРАВЛЯВАЩИТЕ не им  пука и не си мислете, че ще се харчат пари за Нас/ простосмъртните /.
Най - малкото което можеха да направят е ,на болните деца от един  клас да се пусне ПУЛ тест и да се види общата картина.
Останаха гръмките обещания

# 197
И при нас има отсъстващи , болни деца, /. с гърло и хрема/. Седят си вкъщи и керванът си върви. Къде е МИНИСТЪРЪТ сега, с обещанията си за контрол на ситуацията / не на мерките/. 
Игра на руска рулетка.
Някои  се притесняваше ,че ще му тестват детето..... На УПРАВЛЯВАЩИТЕ не им  пука и не си мислете, че ще се харчат пари за Нас/ простосмъртните /.
Най - малкото което можеха да направят е ,на болните деца от един  клас да се пусне ПУЛ тест и да се види общата картина.
Останаха гръмките обещания
Тони, никой няма интерес да тества децата, защото ще се окаже, че положението не е толкова розово, колкото го изкарват. В момента никой не знае колко от отсъстващите ученици просто са настинали и колко са с Ковид.  Симптомите в началото се припокриват, а децата обикновено го изкарват леко. Но ако ги тестват и, например, се окаже че половината или една- трета дори са заразени, как ще измислят смислени аргументи да не затягат мерките? А в момента затягането на мерките е мръсна дума. Министърът на образованието няма думата в случая, неговата роля е да мънка и маже пред медиите.Този, от когото зависи как ще се отиграе ситуацията,  е в предизборна кампания и много го е страх да не разсърди някого - я родителска организация, я ресторантьорски синдикат. Освен това, едно е да раздаваш заплати и пари на калпак, съвсем друго е да плащаш обезщетения за затворени бизнеси и хора, принудени да ползват неплатен отпуск. Не е рекламно, някак. Всеки ден бием негативен рекорд след негативен рекорд и на този фон мерките се разхлабват. Тази вечер слушах включване от Брюксел - ами то тези държави, които затягат мерките, само паникьосват другите държави, демек- нас. Или с други думи, да си боледуват и умират кротко там, във Франция, и да не ни създават на нас душевен дискомфорт. Това е. Няма да се учудя ако в близко време изведнъж тестовете за Ковид изчезнат от пазара, защото от къде накъде разни инициативни граждани ще им развалят стъкмистиката, пардон- статистиката.

# 198
Няма да изчезнат тестовете, такъв бизнес не е за изпускане. Един тест реално струва 20 евро. Колко е разликата....... А как ще се усвоят европейските пари.
Но да се придържаме към темата. Питам защо се тестват само Височайшите,  а децата - НЕ !!!!!
Кой по- точно доказа, че за децата няма опастност. Кой доказа че няма траини последствия за организма.?

# 199
Тестът реално не струва 20 евро. Пробвай да си поръчаш консумативите, оборудването и да си го направиш сама, пък завърти бизнес, щом мислиш, че ще си толкова на далавера.

На нас ни връчиха пароли за Тиймс, нещо много сложно за работа ми се струва, не знам как ще му свикне детето. Да не говорим, че отскоро е приспособено за Линукс, та не е ясно изобщо дали ще върви безпроблемно. Тези платформи не знам какво гледат като ги избират. Нищо не гледат май. Те и учителите уж изготвят някакви електронни ресурси, ама още през ИП беше кофти - пратят единия път заданията на файлове .doc, другия .docx, третия .odt. Грам не се интересуват имаш ли програмата да ги отваряш, нито че при теб може и във визуализацията всичко да е разместено и половината неща да не се виждат. Нещо не съм чула да предлагат да платят Уиндоуса или Офис пакета на учениците.

# 200
  • в страната на чудесата
МОН дава безплатен офис пакет на всеки ученик - попитайте учителя по ит за линк и пас

# 201
Доколкото знам, министерството е дало пари за точно тиймс. Сигурна съм, че в ТУ също се готвят за дистанционно точно на тиймс, както беше и напролет.
Нито дистанционното, нито присъственото в момента са наред, защото има много отсъстващи учители.

Скрит текст:
вече се чу, че има и умрели. Автоцензурата не ми позволява да го напиша в открит текст
От какво и как, да кажат от МО, министър Вълчев, например. Но като слушам бодряшките му думи, надали е склонен да обсъжда темата.

# 202
МОН дава безплатен офис пакет на всеки ученик - попитайте учителя по ит за линк и пас
Аз останах с впечатление, че в самия Тиймс са включени основните неща. Тиймсът е безплатен в момента, учителката каза, че заради това са го избрали. Леко се съмнявам да остане безплатен, и тогава ни чака нова смяна с нещо друго. Учителите поне ги обучават как се работи, учениците и родителите - да се оправят.

# 203
  • Бургас
crow, миналата година по време на ДО не бяхте ли на Teams?
В Teams има офис пакет и не е нужно да се сваля файла на компютъра, направо се работи онлайн по него.

# 204
А и в интернет има безплатни алтернативи на офис пакета на Майкрософт.

# 205
Тиймс е много лесна платформа. Просто седни спокойно и разгледай. Офис пакета им е безплатен, а и всичко може да се прави директно в платформата.
Току що, синът ми прави контролно по музика в Тиймс, нищо че са присъствено на училище.

# 206
Нашите ползваха Гугъл Класруум и не беше лесно. Не са им раздавали  пароли за Тиймс, може би ще си останат на Класруум.

# 207
  • European Union
Името и паролата, които МОН дават, са достатъчни за достъп до Офис 365. И още няколко програмки.

# 208
Аз се притеснявам на детето колко време ще му трябва да свикне, все пак е трети клас. Със Зуум и Фейсбук е работил досега, прилично се справя. Тиймс има повече опции, но според мен са напълно излишни за малките ученици и само ще ги объркат допълнително.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 15:31 от crow

# 209
И на нас ни раздадоха пароли за тиймс. Миналата година бяхме през виртуалната класна стая на Школо и беше ок, но са казали, че е много скъпо през Школо. Ще разучаваме тиймса.

В съседния клас има дете под карантина. Майката и бащата са положителни, детето не е тествано. Тъй че няма карантинирани контакти в училище. Просто логиката ми се губи, но явно това ще е положението.

Общи условия

Активация на акаунт