Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 33 148
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
В съседния клас има дете под карантина. Майката и бащата са положителни, детето не е тествано. Тъй че няма карантинирани контакти в училище. Просто логиката ми се губи, но явно това ще е положението.
Ааа, има логика - няма тестване - няма заразени и карантинирани съответно.  Всичко е цветя и рози!

# 211
  • Бургас
Офис 365 съдържа word, excel, power point и другите от MS office. Как така електронен дневник на него?

# 212
Имаше и бележник за оценки в Тиймс, но при нас не се попълваше, нали си имаме школо.

# 213
  • пустинята Гоби
Не съм съгласна, че не е съвсем ясно от какво са болни децата.

Моят син боледува преди месец, поддържа висока температура 5-6 дни, което беше доста притеснително. Лекарят каза, че не може да се изключи ковид, да се наблюдаваме, ако някой лепне вируса вече става съмнително. Никой не го лепна, а моя милост се тества, защото имам безплатен вариант и теста ми беше отрицателен.

Споделих и за познатите с ковид, домъкнат от училище. Детето заразява родителите, те се тестват и излизат положителни. Та, исках да кажа, че ако болестта се предава из семейството и симптоматиката я има, ок. Но, не всеки случай е такъв.

# 214
Всъщност при Ковид е много характерно и вече доказано, че около 10% от заразените са причина за заразяване на 80% от следващите във веригата. Огромен брой хора не заразяват никого - дори близките в същото домакинство. Така че е възможно дете да не зарази родителите си.

# 215
  • София
Нещо не разбирам. Ако детето е ход карантина заради положително дете в школата по език извън училище, ходи ли на училище? И обратно - ако е в карантина от класа, без да е дал положителен тест, може ли да ходи на извънучилищните си занимания?
И за капак, членовете на домакинството не са в карантина, така ли?

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 06:49 от Fair Lady

# 216
  • Майничка
Ако е под карантина, никъде не ходи (принципно).

# 217
Ако детето е в карантина от РЗИ -  никъде не ходи, дори не може да излиза от вкъщи. Аз досега не съм чула да поставят под карантина деца, заради заразени в извънкласни занимания, освен  трениращи. Предполагам, че даже няма да ги карантинират и да информират родителите, че е имало положително дете на курса.

# 218
  • пустинята Гоби
ОК, но все някое дете ще зарази родителите си (от цял клас).

Според мен се знаят огнищата по училищата, точно защото няма как да останат незабелязани. Най-малкото винаги ще се намери родител, който да си изследва детето или него си и да се изясни картинката.

# 219
  • София
Ако детето е в карантина от РЗИ -  никъде не ходи, дори не може да излиза от вкъщиp. Аз досега не съм чула да поставят под карантина деца, заради заразени в извънкласни занимания, освен  трениращи. Предполагам, че даже няма да ги карантинират и да информират родителите, че е имало положително дете на курса.
И аз не бях чувала, но познато дете изкара 2 седмици карантина заради школата, като контактно от първи ред. Не ходи и на училище. Никой не се поинтересува от това. Набавяше си информация за учебния материал, както сам може. За ОЕСР изобщо не се повдигна въпрос.

# 220
  • Ямбол
Май не са ви много ясни правилата за карантините.
Родителите на контактни не са контактни, следователно не са в карантина. Контактният остава в карантина, за да се наблюдава дали ще прояви симптоми, тогава вече трябва да се изследва и евентуално при положителен резултата и семейството му ще е в карантина.
Изяснявайте си картинките с малко повече вложена мисъл и по-малко паническо мислене и желание за разпространяване на паника.

# 221
  • Майничка
Fair Lady, ако родителят информира в училище, че детето е в карантина, би следвало директорът да издаде заповед за обучение в ОЕСР на детето и да я сведе до знанието на съответните учители. Засега училищата получават инфо от РЗИ само за ученик с положителен тест, не и за карантиниран контактен, т.е., информацията опира до добрата воля на родителите.

# 222
  • Бургас
Няма как училището да не знае кои деца са под карантина. Най-малкото трябва да се извинят отсъствията, нали? Родителя трябва да се обади и да обясни защо детето отсъства две седмици. При нас ако едно дете отсъства без никой да се обади за него и да уведоми, класната се обажда и пита.

# 223
  • София
gargamela, благодаря. Вероятно е пропуск на родителите да уведомят, че детето не е болно, а карантинирано. И за училището то си е отсъствало като болно дете

# 224
  • Майничка
Няма как училището да не знае кои деца са под карантина. (...) Родителя трябва да се обади и да обясни защо детето отсъства две седмици. При нас ако едно дете отсъства без никой да се обади за него и да уведоми, класната се обажда и пита.
Пример: обажда се родител и казва, че детето не се чувства добре и няма да идва на училище. Класният е уведомен. Детето отсъства 2 седмици. Защо - може евентуално да се разбере от медицинската бележка при връщането му. Може да е карантинирано, може да е със симптоми, но да не е тествано, може да е с остатъчна кашлица и родителите и ЛЛ да са по-предпазливи ...

Общи условия

Активация на акаунт