Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 33 151
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Колежка сподели, че учителка на детето й - начален курс - е доказано болна, НО училището просто си праща заместваща учителка, няма карантина, няма нищо.

# 226
  • Бургас
Няма как училището да не знае кои деца са под карантина. (...) Родителя трябва да се обади и да обясни защо детето отсъства две седмици. При нас ако едно дете отсъства без никой да се обади за него и да уведоми, класната се обажда и пита.
Пример: обажда се родител и казва, че детето не се чувства добре и няма да идва на училище. Класният е уведомен. Детето отсъства 2 седмици. Защо - може евентуално да се разбере от медицинската бележка при връщането му. Може да е карантинирано, може да е със симптоми, но да не е тествано, може да е с остатъчна кашлица и родителите и ЛЛ да са по-предпазливи ...

При нас до три дни трябва да се представи бележка. Също така ако някой отсъства дълго госпожата на определен период се обажда да се осведоми за състоянието. При другите не знам как е, но ми се струва несериозно едно дете да отсъства две седмици и да се тъне в неведение какво става.

# 227
  • Ямбол
Колежка сподели, че учителка на детето й - начален курс - е доказано болна, НО училището просто си праща заместваща учителка, няма карантина, няма нищо.
Това е ЕЖК. А каква е целта ти да пускаш подобна непроверена информация?
При доказано болен РЗИ издава предписание за карантина. Значи нещо не е както са ти го предали - или няма доказано болен, или няма контакт, или нещо друго от рода на компоти и компютри.

# 228
Какво е ЕЖК?
Тези съкращения не мога да ги хвана някой път Joy

# 229
  • Майничка
Е как до 3 дни? Бележка се дава до 3 дни след връщане на училище.
ЕЖК - една жена каза.😁

# 230
  • Бургас
Не зная. При нас бележката я искат до три дни след започване на отсъстването. И аз съм се чудила защо е така.

# 231
  • София
Скрит текст:
Няма как училището да не знае кои деца са под карантина. Най-малкото трябва да се извинят отсъствията, нали? Родителя трябва да се обади и да обясни защо детето отсъства две седмици. При нас ако едно дете отсъства без никой да се обади за него и да уведоми, класната се обажда и пита.

Никога не съм се обаждала. Като оздравее пращам бележката и толкоз.

Ти не знаеш ли, че всички учители, винаги и навсякъде, стриктно спазват всички мерки, в резултат учители никога не се заразяват в училище и никога не заразяват когото и да било. А, да, и 70% от болните ( в световен мащаб) ВИНАГИ (дори и у дома, дори и докато спят) носят маски, затова са и болни.

Това е ЕЖК. А каква е целта ти да пускаш подобна непроверена информация?
При доказано болен РЗИ издава предписание за карантина. Значи нещо не е както са ти го предали - или няма доказано болен, или няма контакт, или нещо друго от рода на компоти и компютри.

Много даже правилно й е предадено. Масово м/у учителите и учениците няма контакт. Понеже учителите стриктно спазват изискванията - потвърдено от директорите на училищата, които като орлици ги следят неотклонно. И това изобщо не е изолиран случай, та още да се чудиш и маеш. Карантинират се учители на начален курс, ако има заразен ученик - щото без друго се карантинира класа, та няма какво да го правят тоз учител там... Клас заради болен учител - само в началото, сега им дойде акъла в главите. И вече не са нужни 14 дена, а само 10, с тенденция да намалеят до 7 и после - до лелеяните 3, та да се плащат от работодателя и да не се товари НОИ.

Irene, ако не става дума за някое частно училище с екзотични вътрешни изисквания няма как да е до 3 дни след началото на отсъствието. То няма как да се знае за колко време ще е дори. Или какво, дете от болница, със счупена ръка, примерно, трябва да опре пистолет до главата на главната сестра да му напише бележка и после да изприпка да я занесе... и да се върне в болницата? Ами ако не ръката, а крака е счупен? Глупости са това.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 17:29 от katiABV

# 232
Бележка за отсъствие поради болест при нас се подава до 3 дни след завръщането на детето в училище. На класния обаче се звъни или се пише в Школо още първия ден - така и така Х е болен и няма да е на училище. Ако детето отсъства без никакво уведомление, класният започва да звъни на родител, за да разбере каква е причината то да не е на училище.

# 233
  • Бургас
Не е частно. Държавно квартално. Съгласна съм, че в много случаи не се знае колко ще отсъства детето. В повечето случаи ЛЛ или който там лекар издава бележка за някакви дни. Ако не са достатъчни се издава още една бележка и така доколкото е нужно. Винаги ЛЛ (и сегашната и предишната) ни е давала бележка от първия ден. Бележка със задна дата издава само ако съм се обадила на първия ден. После мога да си я взема, когато реша. Но не мога да отида в сряда да речем и да искам бележката да е от понеделник.
Ако ученик отсъства без да е уведомено на следващия ден класната се обажда.

# 234
Не зная. При нас бележката я искат до три дни след започване на отсъстването. И аз съм се чудила защо е така.
Е, кой я носи? Има деца, които учат в гимназия в друг град.

И аз не се обаждам. Чувахме се с класната само в началните класове.
Сега предполагам, че класната разпитва децата, ако не знае за какво отсъстват. Най-малкото има вайбър група.

# 235
  • Бургас
Обикновено родител. Не зная в гимназиите как е. Сина ми е 5ти клас.

# 236
  • София
Бележка за отсъствие поради болест при нас се подава до 3 дни след завръщането на детето в училище. На класния обаче се звъни или се пише в Школо още първия ден - така и така Х е болен и няма да е на училище. Ако детето отсъства без никакво уведомление, класният започва да звъни на родител, за да разбере каква е причината то да не е на училище.
Точно така е и при нас! По принцип, не от тази година.

# 237
  • София
Скрит текст:
Не е частно. Държавно квартално. Съгласна съм, че в много случаи не се знае колко ще отсъства детето. В повечето случаи ЛЛ или който там лекар издава бележка за някакви дни. Ако не са достатъчни се издава още една бележка и така доколкото е нужно. Винаги ЛЛ (и сегашната и предишната) ни е давала бележка от първия ден. Бележка със задна дата издава само ако съм се обадила на първия ден. После мога да си я взема, когато реша. Но не мога да отида в сряда да речем и да искам бележката да е от понеделник.
Ако ученик отсъства без да е уведомено на следващия ден класната се обажда.

Не, със задна дата не може, но в много случаи се издава след някой си пореден контролен преглед, като се установи, че вече е здраво... т.е невинаги се знае колко може да отнеме.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 19:46 от katiABV

# 238
Изумяват ме някои училища колко усложняват живота на родителите. Нашето училище е на другия край на София. Чисто хипотетично ако аз съм с детето вкъщи или в болница, ММ трябва да си вземе отпуска или да закъснее едно два часа за работа, за да занесе бележката.

# 239
  • Майничка
Ако си в болница, документът се издава при изписването, а понякога и 1-2 дни след него, при получаването на епикризата.

Общи условия

Активация на акаунт