Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 33 162
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Е, винаги има изключения разбира се. Ако е в болница няма как. Обикновено класната започва да звъни на втория-третия ден и да напомня за бележката. Ако няма как се кротват. Не зная защо така правят. Не казвам, че е правилно, просто казвам как е при нас.

# 241
Защото родителите явно нямат нищо против тази практика.

Наредба за приобщаващото образование
Чл. 62. (1) Ученикът може да отсъства от училище по уважителни причини в следните случаи:
1. по медицински причини, за което представя медицински документ до 3 учебни дни след връщането си в училище, издаден от общопрактикуващ лекар или от лекар в лечебно заведение;

# 242
  • пустинята Гоби
Аз не бих се влачила до училището, защото на някой му е скимнало, че до 3 дни трябва да занеса бележката. Както някой спомена, когато детето е болно, родителят го обгрижва, а другият работи. Ако бележката не се занесе, какво се случва? Едно голямо нищо.

# 243
Учениците на починалата учителка от Търговище искат да минат на онлайн обучение за някакво време, за да предпазят учителите си.
След заповедта за преминавато към ДО, която беше отменена веднага, е имало обвинения към учителите, че не искали да работят.

# 244
Очаквано. Не знаех, че заповедта е отменена. Кой я е отменил?
Децата пак имат опция да минат на ДО, ако са решили.

# 245
Мисля, че кметът беше издал заповед за преминаване към ДО, но РЗИ я е отменило още същата вечер, защото нямало 20% отсъстващи.
27 учителя от областта са с Ковид.
http://www.danybon.com/coronavirus/turgoviste-prisustveno/?fbcli … EiKrYFgYqc0fR_ekM

# 246
не пише обща бройка на учителите, така че този % стои във въздуха, не е стъпил на нищо.
Как се вари шопска глава: слагаш при главата и едно паве и проверяваш- когато павето омекне, тогава и главата е готова.
Добавка: от другата тема, за студентите- започват затварянията на университети или някъде факултети. Академична автономия. За нея какво ли казва РЗИ...

# 247
  • shumen
Някой беше питал за Шумен-Не,не е толкоз зле положението колкото бяха писали.
При нас бележка се носи след като детето оздравее и се върне в училище.

# 248
  • София
Колежка сподели, че учителка на детето й - начален курс - е доказано болна, НО училището просто си праща заместваща учителка, няма карантина, няма нищо.
Това е ЕЖК. А каква е целта ти да пускаш подобна непроверена информация?
При доказано болен РЗИ издава предписание за карантина. Значи нещо не е както са ти го предали - или няма доказано болен, или няма контакт, или нещо друго от рода на компоти и компютри.

Колегата е човек, комуто имам достатъчно доверие, че да му повярвам.
Работим рамо до рамо с години и много добре го познавам.
Предавам информация, която на мен ми говори, че не навсякъде се действа по правилата и че вероятно има МНОГО повече болни и контактни, отколкото се обявяват.

При нас бележка се носи заедно с оздравялото дете.
Длъжни сме веднага да се обадим при отсъствието по телефона на класната.
В ситуация на пандемия аз лично бих се противопоставила да ме викат в училище ненужно само за да предам една хартишка, още повече, че много лекари издаваш документа едва след контролен преглед в края на лечението, т.е. е напълно възможно да нямам бележка след 3 дни отсъствие.
Въобще не коментирам, ако се стигне до болнично лечение - там понякога документите са готови дори няколко дни след изписването, но най-рано в деня на изписването...

# 249
Винаги когато детето ми ще отсъства от училище информирам класната. Най- малкото да й кажа дали проблемът е здравословен или личен и по какъв начин ще извиня отсъствията. Смятам че така е редно. Случвало ми се е да й пиша рано сутринта или късно вечерта. Знаете, децата тогава дигат температура. Бележката, медицинска или по семейни причини, давам на първия присъствен ден.
 Сега, заради covid, снимам медицинската бележка и я изпращам веднага щом я получа. За да се види, че не е коронавирус. А я предавам реално, когато заведа детето на училище.
Щото всички са се побъркали с тоя коронавирус и човек не може да кихне дори без да подскочи някой от страх.

# 250
Сега, заради ковид ЛЛ не приема болни, само по телефона, та бележка няма как да се вземе.

# 251
  • Бургас
Защото родителите явно нямат нищо против тази практика.

Наредба за приобщаващото образование
Чл. 62. (1) Ученикът може да отсъства от училище по уважителни причини в следните случаи:
1. по медицински причини, за което представя медицински документ до 3 учебни дни след връщането си в училище, издаден от общопрактикуващ лекар или от лекар в лечебно заведение;

По-скоро родителите не са наясно с наредбата. Ето, признавам си, не знаех за това и сега от вас научавам. За в бъдеще няма да им се вързвам и да ги оставям да ме тормозят така.

# 252
не пише обща бройка на учителите, така че този % стои във въздуха, не е стъпил на нищо.
Как се вари шопска глава: слагаш при главата и едно паве и проверяваш- когато павето омекне, тогава и главата е готова.
Добавка: от другата тема, за студентите- започват затварянията на университети или някъде факултети. Академична автономия. За нея какво ли казва РЗИ...
Коя е "другата тема"?

# 253
Снощи от страницата на местния вестник разбрах, че в училището на дъщеря ми има две заразени деца и учителка. Два класа са карантинирани. Детето нищо не знаеше, разбра от мен. Пак от там научих, че общо 5 училища имат заразени, като в едното всички 12ти класове са карантинирани. Чудя се, защо от там трябваше да разбера? Не е ли редно да си пуснат публикация на страницата на училището? Чакам да видя дали днес ще им кажат.

# 254
Снощи от страницата на местния вестник разбрах, че в училището на дъщеря ми има две заразени деца и учителка. Два класа са карантинирани. Детето нищо не знаеше, разбра от мен. Пак от там научих, че общо 5 училища имат заразени, като в едното всички 12ти класове са карантинирани. Чудя се, защо от там трябваше да разбера? Не е ли редно да си пуснат публикация на страницата на училището? Чакам да видя дали днес ще им кажат.
Информират родителите само на засегнатите класове. За останалите всичко е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт