Петокласници 2024/2025

• 2 531
  • 72
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата ни тема Simple Smile
Как върви подготовката за новата учебна година?

# 1
Благодаря за темата, Еовин!

Детето засега си тика ваканцията лежерно, прочита по някоя книжка, но основно си мързелува Satisfied
Униформите ги купихме миналия месец, тези дни поръчах и ученическите пособия, та почти не останаха задачи по подготовката.

Още не знаем кой ще поеме класа, чакаме родителска среща в началото на септември.

# 2
  • София
И при нас затишие в подготовките.
Само изхвърлихме ненужни неща.
Знаем само с кои деца ще е в един клас. За учители, класна и други подробности все още не сме уведомени.
Училището има нов директор и явно бъркотията е пълна.
Дори тетрадки не смея да купя, защото не знам какви ще трябват, имаме останали от миналата година, за начало се надявам да свършат работа.

# 3
Благодаря за новата тема. Ваканцията си тече с пълна пара - при едната баба, при другата, моренце, планина, лагери и то август се изниза.
От септемри ще е в ново училище, нови деца, нови предизвикателства. Купихме униформа, а останалото ще се осигурява септември. За сега не иска лятото да свършва, а юни искаше да е септември, че да се запознае с децата, май притиснението от непознатото я хвана.

# 4
Ние сме в ново училище, предпоследна позиция в списъка ни за кандидатстване, дано да е добре с децата  и да учи нещо.

# 5
И Пипи ще е в нов клас с нови деца, вълнува се много. Дано да има повече късмет. Иначе мързелува, малко чете, малко преговор по математика, малко пътуване и то не остана.
Гледаха ли децата Персеидите? Аз бях нощна, моите деца сами се вълнуваха, но пък се оказа голяма емоция.

# 6
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И ние я караме лежерно.....Униформи на есен, тетрадки също....всичко за накрая.Важното е, че детето си изчете всички книги за училище и сега чете извънкласни.Имате ли някакви ориентирни дати за тези родителски.Мислим септември отново да си ходим на Несебър и хич не ми се иска да пропуснем заради родителска.

# 7
Има някаква малка вероятност да е преди 06.09., но по-скоро се очаква да е в седмицата 10-14.09. Поне при нас.

# 8
Записвам се и аз при вас. Моето дете не чете с желание, но все пак насила прочете 5-6 книги.

# 9
И моят не се е скъсал да чете. През учебната година сякаш повече чете, има си някакъв ритъм. Сега ваканцията пълно разпускане. Само го мъкнем насам-натам, по лагери, баби, морета, планини Grinning Преди морето беше при едната баба. После на лагер, после с нас на Майка ми са го водили на обсерваторията в Рожен, от което беше много ентусиазиран, но дали са успели да видят Персеидите - не знам.
Той ще си е в същото училище и същия клас, може би някое ново дете да има, тъй като няколко напуснаха - едно отиде в друго училище още миналата година, две заминаха за чужбина...Не знам дали някое не е успяло да влезе и в по-добро училище.
Любопитна съм да видим новите учители, макар че не вярвам да има някакво кой знае какво подобрение. Имаме майки в класа, които имат по-големи деца в нашето училище, и не са особено впечатлени Grinning , така че и аз не тая надежди.
Униформа не смятам да купувам повече, ще видим, де, ако кажат, че трябва, ще вземем, но не съм виждала по-големите из двора с униформи, само от началното...

# 10
От нашият клас две дечица влязха в СМГ. Общо 7 напускат и 6 идват.

# 11
  • София
При нас от 6 паралелки до 4 клас стават 5 в пети.
Доста деца са в смг и нпмг.
Останалите здраво ги размешаха, защото всеки клас е с профил. Математика, чужди изици, информационни технологии и един нежелан рисуване.
Големи драми бяха с класирането за паралелките, дори мисля че още продължават.
Има униформи в нашето училище. но изобщо нямам намерение да купувам пак.
Суичър 80 лв, най-проста тениска 25 лв.
Детето намрази жълтия цвят заради тях.

# 12
  • гр.Пловдив
Кога минаха тия 2 месеца ...

Моят нищо не е прочел до момента,няма и такова намерение,беснеем с баща му поне за входните нива другия месец да си прегледа нещата ,че ще е забравил всичко сигурно..
За родителска ще чакам и аз ,нищо не съм купила ,той има почти всички материали от мин.година чисто нови,неиползвани,тетрадки ще си избира в движение ..No Mouth

# 13
  • Пловдив
Еовин, благодаря за темата!
Наборката започна едва този месец със задължителната литература, паралелно си чете и "интересни книги" (последното е нейн цитат) Joy
Униформи има достатъчно, защото и брат ѝ беше в същото училище, тетрадки и пособия ще зареждам тази или най-късно другата седмица, че и мен ме изненадаха и изчезвам, да се обучавам от последната седмица на август.
Баща им ще се оправя с двамата, но каквото мога да им приготвя от сега, ще го направя.
Баткото ще е на 200 км западно, аз - на 300 км северно - Абе очертават се едни интересни години напред Joy
Баща им ще ходи и по РС, очаквам на наборката да е в началото на септември. Учителите ги знаем, защото точно брат ѝ беше при същите, само за класната още нямаме информация.
Персеидите си ги гледаме всяка година - ходим в планината и там лежим на полянката и следим за "падащи звезди" Heart Eyes Уникално е!
Втората вечер тази година беше облачно, та нищо не видяхме, но първата си "уловихме" достатъчно.

# 14
И при нас ваканцията върви с пълна пара. Тази година четенето не му върви.Прочел е две книги.
Ще купуваме нова раница,изкара с една до четвърти клас. Бюрото е пълна бъркотия. Трябва да го разчисти,но кога не се знае Laughing

Общи условия

Активация на акаунт