Петокласници 2024/2025

• 12 725
  • 269
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Моят се побърка по Пърси Джаксън. Чете по една за три дни и не мога да насмогна с купуването. По първоначална информация имаме 1 дете в СМГ и две в НПМГ.  Обикновено разформироват един клас, но ще видим тази година как ще е.

# 16
Моят се побърка по Пърси Джаксън. Чете по една за три дни и не мога да насмогна с купуването.
Добре, че ги взима от библиотеката Simple Smile, но и у нас това е първата поредица след Хари Потър, която се хареса толкова много. Ама как да е иначе, като е написана на тийнейджърски жаргон. Поне боговете запомни от там, че с Митовете нещо не ѝ се получаваше.

# 17
  • Sofia
Моят нещо не се запали по Пърси Джаксън. С 300 зора прочете първата книга.
Но е фен на Хари Потър и него си го чете с удоволствие.

# 18
Хари Потър е класика и аз го харесвам. Голямата ми дъщеря при първи опит да чете Пърси Джаксън каза, че това било "чалгата в литературата", ама тя чете много и до Пърси Джаксън беше прочела и книги като Без дом, Чичотомовата колиба, Клетниците, как да ѝ хареса Пърси Джаксън. Малката е на обратно. Чете, защото трябва да чете, а не защото това ѝ е страст и до момента само Хари Потър, Феята от захарницата и Пърси Джаксън са поредиците, които казва, че са ѝ харесали или поне тях ги е чела без да си определя по колко страници на ден трябва да прочете. За всички останали книги, които е чела, винаги е имало някакъв обем, който си е определила и след това спира да чете без значение дали ѝ харесва или не книгата, което мен много ме дразни. Ама тя от малка гледа да свърши всичко с най-малко усилия, да не се презори случайно. 5. клас ще е интересен.

# 19
  • Sofia
При нас е обратното - големият не чете , малкият - много. Та големият  прочете от Пърси Джаксън само една книга и това беше.
Обаче Хари Потър в нашата къща не е влизал под никаква форма- нито филм, нито книга. Дори не знаем за какво иде реч. Питах го онзи ден дали не иска да я чете, каза, че не иска.
Малкият от Пърси Джаксън действително цялата митология научи, непрекъснато ми говори за богове, съпоставя гръцки с римски, обяснява за планети- коя на кого е кръстена.
"Без дом" се каня отдавна да му я дам, имам едно много древно издание без едната корица, на мен ми беше любима книга, но все ме е било страх, че ще се разстрои. Той е много чувствителен, жалостив, а за мен е много тъжна книга това. Лошото е, че като се вманиачи в поредица, трудно му минава. Едно време така беше с Дръндьото. Ужас, препрочиташе я по сто пъти. После беше каквото докопа от Роал Дал.
При нас иначе много скучно лято. Общо взето както винаги. Ако аз нещо не ги побутна с брат му да правят, ей така седят на телефон и компютър по цял ден. НЯма да се сетят и да излязат навън.

# 20
Аз пък се сетих, че не е лошо да се отиде вече при ЛЛ, защото септември ще са опашки. Мисля другата седмица да я свършим тази работа.

# 21
  • гр.Пловдив
Цитат
Обаче Хари Потър в нашата къща не е влизал под никаква форма- нито филм, нито книга. Дори не знаем за какво иде реч. Питах го онзи ден дали не иска да я чете, каза, че не иска.

Да се успокоя,че не сме единствените Smiling Imp

# 22
  • София
Изкарахме тежък 4 клас и двете Joy
Много домашни имаха, всеки ден, всеки ден по всичко, проекти, занимавки. Задачи за математическите гимназии не успяхме да решаваме много от препускане по предметите. После и с тези НВО... нервите си потроших. Имало е моменти сме ревали и двете. Това за състезателните задачи по математика.
Не я приеха, остава в същото училище. Една книга не съм взела от списъка за 5 клас. Научила е Хайдути до средата наизуст и това е. Каза - не можела повече. Дори не знам дали трябва да се учи наизуст.
От началото на ваканцията е при бабите. Ходихме на море също. Така остават нещата до 15 септември. После ще му мислим.
От класа има прието едно дете в СМГ и НПМГ, не знам къде е записано. За други деца не знам дали ще се местят.
Обобщено - не е прочела ни една книга от списъка за 5 клас Grinning То никак не е смешно, ама нека малко почивка.

# 23
Синът ми трябваше да учи Хайдути, Пипи ще е при същата учителка, така че и тя ще трябва, но не съм я карала засега, има време през годината. И без това дотогава ще го забрави Smile

# 24
  • Варна
здравейте, присъединявам се към темата с моята петокласничка Simple Smile
В същото училище ще сме, още не се знае коя ще е класната - явно практиката е в последния момент да се уточняват тези неща.

И ние купихме нова раница, въпреки че старата на Габол е желязна от първи клас, но ще остане резерва. Детето иска промяна Simple Smile - нова класна, нова стая, нова раница ... стария клас Wink

# 25
  • София
Моето иска тетрадки А4. Аз се колебая дали няма да се окаже, че на някой учител изискванията изключват тези тетрадки.

Никой не е писал за родителска среща при нас. Надявам се да има такава преди 15 септември, но май няма да ме огрее.

# 26
  • Пловдив
Хайдути наизуст го искат в 7 клас.
Наборката приключи с летния списък, сега продължава пор дигата за Пърси, че ѝ била интересна.
Тетрадки имам останали от миналата година, та засега такива няма да купувам (и А4 и А5 имам). Зор ще видим с помагалата, защото аз заминавам в неделя и няма да ме има до началото на октомври Rolling Eyes Баща им пък е редовна смяна на работа и ще трябва да се организира и с двамата. ...и за да е цветна картинката, баткото ще е на 200 км от вкъщи, ще трябва да се кара в неделя и забира е петък, поне в началото, докато научи транспорта Scream
Предстоят ни интересни 4 години на семейството Bowtie

# 27
Седми клас ли беше, леле, всичко ми е като една година в спомените. Още по-добре, има много време.

# 28
И в пети изпитват на някои места.

# 29
  • Пловдив
На цялото стихотворение?
Ужас Rolling Eyes

Баткото сега ще е 8 клас, прочете Декамерон, Илиада... Все си мисля, че и Хамлет беше с тях, но го няма в списъка. А аз още помня строфите Joy

Общи условия

Активация на акаунт