ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 996
  • 544
  •   1
Отговори
# 225
Как поддържате хигиената на  гениталите на момиченцата?

С вода и бебешки душ гел или какъвто измивен продукт сте избрали. След всяка смяна на памперс мия на мивката, използвам продукт само при наакано дупе. Гледам да съм максимално внимателна в зоната, да не търкам силно с кърпата и да измивам хубаво сапуна.

Жив и здрав да е Николай! Hug

# 226
Добре дошъл на Николай! Много щастливо детство да има! Браво за хубавото раждане Hug

Ален мак, освен миенето на чешмата, след това с тампон с физиологичен разтвор почиствам между лабиите. Имам тестер и на някакъв интимен гел за бебета, но не съм го пробвала още. За измиване ползвам душ гела на биодерма

# 227
  • София
Честито и браво диамантче, напълни ми душата Heart Eyes
Да е жив и здрав Николай и много да се слушате Heart

# 228
Здравейте, мамита! На 23ти се роди Ивона, 4290 грама и 52 см. Време беше и аз да се похваля. 12 часа естествено раждане, което премина в секцио. Сега би трябвало да спя, но от адреналина не успявам още. Поздрави на всички и пожелавам на чакащите леко раждане, в никакъв случай като моето!😃

# 229
Момичета, как се справя със спането на бебето.
Бях подготвена за неспане, но откакто сме вкъщи то не е спало въобще в креватчето си (а уж за по-удобно взех next to me) Ако не е върху мен не заспива съответно моят сън е мираж. Когато и както да го преместя, почва едно буйстване.

# 230
Добре дошла на Ивона! Да бъде здрава и щастлива! Hug

Моника си заспива доста успешно в креватчето, без да се налага друсане на ръце или някакви специални ритуали. През деня, когато е спокойна, дори и да не спи я оставям вътре, тя си гледка и по някое време заспи.
Вечер след като я нахраня също я оставям дори да не е заспала, ако е много неспокойна тогава я приспивам на ръце.

# 231
  • София
Whiterubi, честита дъщеричка и бързо възстановяване.
Моята девойка през деня няма проблем със заспиването. Още докато яде е готова, а дори и да е будна, си заспива сама. През деня седи в хола в една преносима кошара. Обаче вечер има доста колики и заспиването е на ръце. После спи при мен, че най-лесно за кърмене.

# 232
Честито на новите мамчета!
Моя сладкиш рядко заспива сам в креватчето си. През деня го кърмя на възглавница и когато заспи по-дълбоко го местим. През нощта го кърмя легнала и спим заедно. Евентуално ако се събудя и е минало доста време го местя без риск да го събудя.
Момичета, а вие оригвате ли всеки път след хранене? Казаха ми, че е хубаво, а и той хълца почти след всяко хранене. Лошото е обаче, че щом го вдигна да оригва се разсънва и започва наново да търси да суче, защото се приспива на гърдата ми. Знам, че ме ползва за залугалка и не е редно, но какво да се направи...
Вие ще слагате ли ротавирусната ваксина, която не е задължителна? Педиатърката каза, че е жива ваксина, дава се през устата и се понася добре от бебетата

# 233
  • София
И моята хълца доста често. Оригването е доста трудно и не винаги успява. А ако успее почти винаги почва да хълца. Обаче газовете успява да ги освободи от другия край, та не се притеснявам много Smile
За ваксината не съм много сигурна още. Другата седмица ще ходя да я мери докторката и пак ще си поговорим.

# 234
  • Бургас
И нашата беболина няма проблем със съня. Дори напротив - тя само спи. Притеснявах се да не е жълтеница и да ни е трудно храненето, но тя си яде мъжката и после спи като пънче. Вечер след кърмене не я оригвам, че ужасно ми се спи, но гледам след дневните хранения винаги да е надлежно оригната. Вече започнах да пропускам смяната на памперс през нощта, ако не е пълен /всъщност снощи се случи за първи път преди хранене да проверя и памперса да е само леко напишан и си бих пас до следващото хранене/. Кърмя от самото начало само легнала, денем-нощем легнала. Много по лесно е и риска от болки в кръст и гръб е сведен до минимум. С предното дете трябваше да ходя лекар заради зверската болка в гърба след 3 месеца кърмене в седнала /явно прегърбена/ поза и сега реших да си го спестя. Малката се чувства добре така, а аз още повече Blush

# 235
  • Пловдив
Моят не винаги оригва. Ще му се поставя ротавирусната ваксина.
До преди коликите спеше в кошарата, сега за мое удобство вечер е до мен. Няма проблем със заспиването повечето пъти, ако не или АМ или гърда и заспива.

# 236
До вече родилите мами, страдате ли от главоболие? Вярно, че има недостиг на сън, умора и хормони, но постоянно ме цепи главата. Кръвното е ок, мислех, че е от него. Вчера от зор изпих един аналгин, имаше облекчение за 30-40 Мин и толкоз.

# 237
  • София
За ротавирусната по-скоро засега сме пас.
Иначе заспива различно. Ако няма колики и сам в кошарата/гнездото си заспива, но ако има го слагаме или на нечий корем, или в леглото до нас. Дори в момента е легнал до мен, не го дундуркам, мрънка от колики, дала съм биба и съм го сложила да се затопля до мен. Сам се унася да заспива.
За оригването - винаги. Иначе е много неспокоен, постоянно се чува стомахчето, мрънка си. Оригвал е и в полубудно състояние и чак се е стряскал.
Главоболие да, почти всяка сутрин, държало ме е и два дни един път, беше като мигрена. Солпадеин или парацетамакс взимам.

# 238
Добре дошла на Ивона! Здрава и щастлива да бъде! Hug
Кърменето легнала го открих няколко дни след като се роди големия ми, не го заменям за нищо. Благодарение на съня с бебето, не съм се лишавала от собствения си сън. През деня понякога кърмя легнала и после я оставям да спи там, където лежи. Понякога кърмя седнала и я пренасям в гнездото, но ако не е заспала дълбоко, се разбужда. Често си заспива и с бибка, за разлика от братя си, които не успяваха да засучат биберон. Когато заспи след кърмене не уригвам. Ако докато спи започне да свива крачета и да се гърчи, изправям я, за да я уригна. Мисля, че осанита много помага за изкарване на газове.
Ротавирусна ще слагаме
Дунда, един месец имах главоболие след първото ми раждане, на което ми бяха слагали епидурална. Тогава беше реакция от упойката

# 239
  • София
В болницата имах зверско главоболие, чак ми се повръщаше. С баткото също, но малко по-добре. От упойката било. От както съм вкъщи ме боля един път.

Общи условия

Активация на акаунт