ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 994
  • 544
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Мами, по колко време най-много стоят будни вашите бебуни? Смисъл ако ги тормозят колики или нещо друго, колко време най-много не сте могли да ги успокоите и приспите? Head Band
От едното до другото хранене, което е около 3 часа...Дремва за 5-10мин и почва да реве и така. Но поне едно дълго спане около 4-5 часа има през деня.

# 316
  • Пловдив
Да знаете, че снимката от моя пост не се вижда, защото явно някой я докладвал на модератор.

# 317
  • София
Мойта е най-ококорена вечер по това време. Много се свива горката, ама с гушкане и бял шум се успокоява. Иначе през деня между храненията си спи по час и половина, два.

# 318
  • София
А какво правят вашите като не спят?
Мойто като заспи откарва Мин 2ч дълбок сън и в идеалния случай заспива за час-час и половина след "сервизацията" / от началото на храненето, но понякога ми прави някви панаири от рев по 2часа след храненето. Днес имах епизод с рев 3 часа след храненето, което е общо 4ч будуване с храненето (от 14:00 до 16:00). Направо полудях. Опитах какво ли не, но не се успокоява освен до- или върху мен, ползвайки ме за биба.
За капак днес му излезе и ЕГН-то. В него има 666. Аз съм рационален, несуеверен човек по принцип, но това сега много ме бъгва Flushed

Деси, много тъпо/странно за снимката. Може някой да си мисли, че те защитава така. Аз преди години репортирах една позната в фб. Беше накачила голи снимки на дъщеря си как я къпе. Виждаха се срамни устни, всичко. Не можах да го подмина това нещо. Но в случая не знам какво може да е било проблем.

# 319
Момичета имам чувството ,че само аз не съм родила още 🙄 Ирония на съдбата , аз трябваше да лежа , защото лекаря беше сигурен ,че ще родя още септември , а то ...какво стана ! Много ми се иска да тръгне спонтанно, не да е индуцирано 😕 Някакви съвети , освен разходки, стълби и ананас ?

# 320
  • София
Секс без презерватив. В спермата има простагландин, който много размеква шийката. Мен именно с него ми предизвикаха раждането. А секс не правихме въпреки съвета на доки, защото аз изчистих уреаплазмата, а ММ не се е изследвал още... Та да не се презаразя. Успех.

# 321
  • Пловдив
Dagny, значи може да е същото, че пилето му се виждаше, но хич не го съобразих това, защота личицето е изрязано и обривът се вижда освен по корем/гърди и по слабините, ще сложа сега някаква емотикона върху пениса и ще я кача отново.

Качих снимката пак в прения пост, със скрит полов орган Relieved

# 322
Ние не виждаме нищо лошо в голо бебе, но има всякакви изроди в нета. По-добре наистина да няма такива снимки. Аз поради тази причина моите и като много малки само с бански съм ги държала на плажа, защото не знам какви педофили дебнат и зяпат
Ивче, радвай се, че си изкарала до тук Hug
Дагни, отличник ще е, не се филмирай Simple Smile
моята бебка спи, няма дълги будувания. Понякога са й кратки дремките, понякога по-дълги. Ако се разбуди и я видя, че може лесно да заспи пак, я кърмя или давам биба и пак се унася

# 323
Аз не съм писала от доста време, но си ви чета, вълнувам се и си преживявам нещата заедно с вас. Честити бебоци - да са живи и здрави и безпроблемно гледане в семейството!

При нас нещата не са много розови - бебка има кистообразни образувания на ръчичките и днес сме на хирург-ортопед. Най-вероятно са доброкачествени, но всички са учудени, че ги има у толкова малко бебе. Стискайте палци, че ми е нужна цялата положителна нагласа на света. Не знам, как не сме полудели от тревога тия дни. Баткото ни създава проблеми със своето злоядство, но с това поне сме свикнали.

Боря са с кърменето - имам големи гърди, малко кърма, а и бебето не е особено лакомо, но с помощта на консултант, малко АМ и много търпение и сучене, нещата са що годе ок. Като сметнах, около 6 часа поне плътно тя ми е на гърда, без да броим малките дояждания. Като не спи, суче или наблюдава наоколо, а аз я гушкам или я занимавам нещо заедно с баткото.

Поздрави от мен и успех на тези, които скоро ще раждат.

# 324
Dragoness, много положителна енергия ти пращам! Всичко ще е наред Hug

# 325
Dragoness, стискам палци да се наредят нещата в най-скоро време и всичко да е наред!
А да попитам мамите с бебоците. Бебчетата ви по колко пъти на ден спинкат и по колко часа? Имате ли дълги будувания? И често ли се случват?
При нас най-често се случва сутрин да будува повечко. Може би тогава го боли повече от коликите и се мъчи да се изпръцква. Заспива преди обяд за 2-3 часа. Следващото заспиване е към 14-15ч. После има пак спане към 17-18ч. И вечерта към 21-22ч. Понякога и към 23ч. заспива. И от скоро започна да се буди през ноща по едно и също време- към 3ч. и между 6-7ч. Общо взето така го засичам със спането при Никола. Ще се радвам и вие да споделите при вас, как върви спинкането. 😊😇🤗

# 326
  • София
Споделям/оплаквам се веднага. Мойто беб е на 11 дни и бодърства плашещо много. Кризите на съня са ни от 14 до към 18 вече три дни, очертава се и днес... Заспива към 18 до 20:30-21. После баня, тоалет и кърмене и до към 22:30-23 е заспало пак. Буди се към 00:30 и записва пак в 01:30 и откарва три часа до към 04:30-05 и после в 07 заспива пак. И пак около три часа до 09:30-10 и следва сутришен тоалетна и кърмене/приспиване до към 12:30. Спи до 14:00 и идва кризата, в която съм и към момента. Суче, повръща, суче, връща и заспива на/до гърда и няма отлепване от мен. Усети ли, че го слагам в леглото, се разсънва и става страшен рев. Опитах абсолютно всичко и не млъква, освен на гърда.
Освен, че ми е много трудно на мен, много се притесняваме и за него. Не е нормално бебе на няма и две седмици да е будно и в рев толкова време. Сега му се пише кода в главичката и съм доста разтревожена какво ще излезе накрая. Навсякъде в нета пише, че новороденитен трябва да спят по 2-3 часа след хранене и да са будни по 30-45 минути за смяна на лампа и хранене. Ко прайм Disappointed Relieved давам му инфакол от вчера, за сега без ефект

# 327
Дагни, пробвай да го кърмиш легнала и се отлепяй от него, когато е в по-дълбока фаза на сън. На разходка като сте, спи ли? Като започнеш с масажите и гимнастики или като стане по-голямо човече с повече активности и изморяване, може да му се промени съня. Ако ти се е паднало обаче дете, което спи малко, няма какво да направиш Simple Smile инфо: големият ми на 9 месеца спеше по три пъти на ден, а малкото на същата възраст беше с едно спане. И до ден днешен малкият често заспива след големия и става по-рано.

# 328
Dragoness, стискам палци, всичко ще е наред!
Дагни, отнема време докато си изградят някакъв режим, отделно усещат, ако има напрежение у теб или средата. Първите 1-2 седмици бяха доста трудни, аз постоянно изморена, мъча се с кърмене, цедене, АМ, бабите около мен, къде помагат, къде се пречкат. Доста се напрягах и изнервях и детето го усещаше. Откакто останахме да се гледаме сами, нещата се успокоиха и хванахме някакъв ритъм.
В 8:30-9ч сутринта хранене и бувудане до към 12ч, след това излизаме на разходка, в количката заспива на секундата. След това има още един интервал след 18ч като се нахрани се кокорчи до 21ч, правим баня, хранене и заспива към 22ч до 2ч. Следващото ставане е някъде около 5-5:30 и след това след 8:00ч.
В будните часове не е нервна и не реве, през повечето време я оставям в креватчето или в гнездото на дивана докато аз си върша някакви домакински неща. Има леки кризи със свиване на крачета и изпъване, но траят 10-15 мин, дано коликите не се засилят.  Има яко рев само когато е гладна, отваря очи и не търпи и минута, докато не налапа шишето.

# 329
  • Пловдив
Моя няма режим, не го и следя. Имаше една нощ и 9часа сън направи. Вече повече време е буден, събуди ли ми се през нощта между 2-5ч, го местя при мен и спим докато отново наддаде вой.

Dragoness, дано притесненията са ти напразни. Всичко ще бъде наред.

Общи условия

Активация на акаунт