ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 980
  • 544
  •   1
Отговори
# 345
При нас няма никакъв режим, аз имам чувството че това бебе не спи. Ако го оставя някъде или седи спокойно 5 10 минути и после почва да се мята и реве, или директно реве. Единствения успех е да заспи върху мен и то повечето пъти пак след рев люшкане и тн. Мислех, че няма да го слагам да спи при нас, но за сега това е единствения вариант за 1,максимум 2 часа сън през нощта.

Пробвах тези одеалцата с лепенки за повиване, повиване с пелена, биба, машина за бял шум... Май за сега само в столчето за кола заспива, ама някак не става за long term.

От днес почвам и аз капки за колики, изписаха ни Био Амика. Този Лефакс от къде го намирате, нямат официален вносител така ли?

Като повивате бебето, ръчичките как ги слагате - прилепнали до тялото, или сгънати върху коремчето?

# 346
  • София
И аз много се чудя за колан, ама не мога да реша какъв да си взема. Мина ни консултацията, добре наддава девойката. Все се притеснявах дали ѝ стига само кърмата, ама вече съм спокойна.

# 347
Кога повивате бебетата? Само вечер или и през деня?
Вашите бебета издават ли сумтящи и пъшкащи звуци докато спят? Вечер понякога се стряскам като издаде някакъв странен звук и то доста силно.

# 348
Кога повивате бебетата? Само вечер или и през деня?
Вашите бебета издават ли сумтящи и пъшкащи звуци докато спят? Вечер понякога се стряскам като издаде някакъв странен звук и то доста силно.
Издава, и учестява дишането понякога. Изрично съм се консултирала за второто, че е нормално. Най-много й се радвам на гукането, момчетата не гукаха, а е много сладко. Любима комбинация Агу-аги, разтапяме се с баща й направо Simple Smile
Дагни, помниш ли, като си говорихме преди два месеца, че размерът на гърдите няма отношение към успешното кърмене Simple Smile

# 349
  • София
Sisi, и аз бедствам по същия начин.  Бебетата ни са през два дни родени. Все си мислих, че такива малки бебета само ядат, спят и акат. Мойто, ако е будно, само реве. Няма гукане, няма гледане в пространството. Не знам на какъв вид специалист да звъня за помощ. Да ми каже какво му е. Не е гладно, не е подсечено, не мисля, че са колики, не е прегряло и не му е студено. Какво искат? Айде ние поне спим нощем един път 2ч и един път 2-3ч. Ама през деня е нещо страшно.
Повивалката не издържа тест "следобедна криза". От 14:30 се мъчим да го успокоим и преместим успешно в леглото му.
Иначе от по-ранните ми повивания, мога да кажа, че когато ръчичките са успоредно на тялото, е по-успешен сънят.
Амелин, помня помня. Все се тревожех за нещо, а сега друго двайсе...

# 350
Абсолютно, и аз бях чела някъде че новороденото предимно спи - е при нас е мираж Grinning И аз съм в чуденка за консултант, мислех че с кърменето не се справям, но пък днес на контролния казаха, че наддава даже повече от нормално, явно не е гладно. Замислям се за тези консултантите по детски сън, ама пък това е май за малко по-големи бебета.

А като говорите за размер момичета, мен едната ми гърда стана сигурно тройна на другата и е видимо с повече мляко. Направо хем ми е смешно хем и там почвам да се притеснявам.

# 351
  • Пловдив
Може би тази, която е по-голяма несъзнателно да си давала за по-дълго сукане?

Лефакса го взех от една жена по обява, доста се срещат, в нашия град и Шопинг феята го предлага /момиче, което прави общи поръчки от различни сайтове/

# 352
Здравейте, момичета ☺️ аз съм от септемврийски мами, писах съвсем в началото и тук, сега ми се иска отново да се включвам, ако нямате нищо против ☺️ моята девойка се роди на 22.09, а повечето бебенца от септември се родиха доста по-рано и ни се разминават драмите 😅😂 сега ще се върна да ви изчета и да навляза в нещата 😄

# 353
Мамчета, чета ви, но откакто сме си вкъщи и се напасваме едни с други не стигам да пиша. Почнахме и ние Лефакс от Германия превантивно в най-малка доза, но още няма колики малкият. Режимът с храненето ни е на 2.5ч.-3ч. като имах затруднение с кърменето, но направих онлайн консултация по вайбър и от тогава нещата станаха по-добре. Още се мъчим да махмем една-две дози АМ в следобедните часове, но вече цедя здраво и така мисля да додавам. Нося колан след секциото и определено си чувствам най-малкото кръста по-нормален. Върнах се -10кг. от болницата и колената ме болят ужасяващо много, та сега и тях лекувам.
На вас след колко време ви се нормализира кърмата? Изцеждам, но още е леко жълтеникава. Разбрах, че се борим за белезникав/бял млечен цвят...?

# 354
От 3 дни се каня да пиша и чак сега успявам... Голяма обсесия с кърменето сме - изключително и на поискване, но поне спим - макар и на час и половина - два, а понякога, но само денем кърменето ни е и през по-малко, давам и двете гърди обикновено, даже по няколко пъти ги редувам - много лакома, настървена в началото е, понякога доста боли, мажа с крема за зърна без измиване на Авент, помага, но и се опитвам да я уча като й казвам по-полека, като че ли се заслушва и повечето пъти има ефект обучението ... Изобщо вече е по-голяма, видимо наддава, не сме били още на консултация, обаче бузи и дължина, и тежина са факт. Заглежда се в хора, стени и тавани, дори играчки успява някак да си прибута, ръкомахайки и право в устата, ако докопа ... Подсече се здраво, минахме през смяна от Судокрем на Бочко, после и Клотримазол, сега на Банеоцин, много упорито, а съм махнала мокри кърпи и мия при всяка смяна - честа - на памперс. Също нямаме режим, успокоявам се, че не сме само ние. А , и след кърмене или повръща малко/повече, или трябва да оригне, ако не е заспала, или пръцка - от поглъщане на въздух , много ангажиращо, защото все трябва да дебнем - дали ше оригва, дали ще връща... Освен това понякога се дави докато цока - диша учестено и се обърква кога да преглъща, кога да диша т се задавя...  Не знам с тива давене как да се оправяме, ще питам педиатъра - и превантивно, и по време - аз я вдигам изправен като се задави.
Чудя се дали да не взема слинг, някой има ли, как е - тя също обича близостта ни, но и в креватчето понякога успяваме да я сложим.
Питаше някой за звуци - нашата реве само като е гладна,  иначе вика Е, грухти и се смее насън.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 20:57 от alen mak

# 355
Здравейте, момичета! Честити на всички мами и бебоци! Чета ви, но все не мога да пиша. Бебка е изцяло на кърма е, на поискване. Ако спи ,прави паузи от 3 ч, но ако будува-  на 1,5- 2 ч. суче. Лошото , че не иска да спи в кошарата си. Спи или в количката навън, или в кошчето заспива,или в ръцете, или на корема. През нощта спи на спалнята между нас. Така спи по 5-6 ч.
 Колики силни няма. Привечер  свива крачета, напъва се. Давам Био Гая и Еспумизан капки. Засега й помагат.
Започна вече при будуване да се заглежда, че преди само ревеше. Колан не нося: корема почти ми се прибра. Започвам с коремни преси тези дни.

# 356
  • София
Нашия тръгна да се подсича малко обаче веднага действахме с пудра на Нивеа и до сутринта нямаше и следа от зачервеното. Сега редуваме със Судокрем.
За Бочко крем нашата педиатърка твърдо каза да не се ползва, защото имал повече съдържание на цинк и не се препоръчвало за бебета. Та ние останахме с две различни опаковки.
Почнахме да даваме и Биоамика, че свърши Биогаята. Още се чудим дали да взимаме Лефакса. Има кой да ни го достави от Германия, но ме е страх да не го запече малкия. Сега доволно сменяме по 4-5 пълни памперса.

# 357
Dragoness, много се радвам, че всичко е наред. За това, което казваш  за абоката, нямам думи. На Хриси й бяха взели кръв от ръчичката с много фина игличка и въпреки това още и стои точката на убождането. Нежни душички са Heart
Моята бебка не се запича от лефакс, една седмица вече давам
Аз ползвам судокрем, биодерма и хип против подсичане. Редувам ги, но и има смяна без крем. гледам да е много суха кожата във всички гънки преди да сложа памперса. Подсичането е гадно, ако видя съвсем леко зачервяване, ще зачестя мазането

# 358
София не се запече от Лефакса, а го давам вече една седмица.
А за слинга - аз си взех еластичен, рядко се сещам да го слагам, но един път като имах да върша разни неща вкъщи - да измия чиниите, да пусна пране, да хапна нещо - тогава я сложих в слинга и докато свърша всичко тя вече беше заспала здраво. Така че си заслужава, според мен.

# 359
Лелее и аз все се каня да пиша и нещо излиза Blush
Преборих се с това кърмене, от два дни не давам добавка. Въпреки, че зърната ми не се разраняват вече, всеки път като засуче моят лакомник много ме боли и след минута изчезва тази болка. Мажа с Лансинох след всяко кърмене. Направо настръхвам като му видя хапливата устичка Joy
От вчера вечер кърмя легнала и ми е мн удобно. Като се наяде младежът и заспи дълбоко го местя в кошарата. Обаче не иска да лежи просто в нея слагам повивалника, който е мемори и явно му е удобен. Поръчах му гнездо, защото този повивалник ми трябва на скрина и не мога постоянно да го местя.Ако не се е успал хубаво, мръдна ли го започва мрънкане и пак иска да яде. На поискване сме, няма режим.
До сега не се е подсичал, мия дупето почти всеки път при смяна на памперса.
Слагам на коремчето от онези торбички с гроздови семки, затоплени в микровълновата и мн му помага, успокоява се.
Мамите от Пловдив ще препоръчате ли фотограф за Коледна фотосесия?

Общи условия

Активация на акаунт