ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 946
  • 544
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Според съвременните схващания за кърмене не е необходимо да се ограничаваш с храненето, изключение правят само алкохола и кофеина, защото преминават и в кърмата. Алергените не влияят на бебето през кърмата, а ако ги консумира директно.

Аз ям всичко, пия безкофеиново кафе, алкохол не пия. Едното бебе няма колики, другото има рядко.

# 451
Бихте ли споделил списъка от педиатърката?

Dagny, а вие на АМ ли сте само или смесено хранене? Ние сега сме само на кърма,но ако почна пак да дохранвам сигурно и на нас ще ни препоръчат А.R. добавка.

А темата какво ям и пия ми е болна. Нашата педиатърка ми даде един списък с храни които не мога да ям защото са или алергени или образуват колики и общо взето този списък е точно с храните които аз ям и ми е много трудно.Обаче вече май няма да я слушам защото това дете не може да го лишавам от всичко. По-добре чрез кърмата постепенно да се запознава с тези алергени. А и с тази диета вече имам съмнения че кърмата не ми е хранителна. Иначе пия само вода и чай.Кафе не смея да пия защото моя син и без това будува много и ме е страх, че ако изпия едно може съвсем да не заспи.

# 452
Здравейте, момичета.Извинявам се, за нахлуването,но имам нужда от вашата помощ във връзка със следното питане. Има ли майки, които са раждали с установен Ковид, но без изявени симптоми или слаби такива? Как се процедира, освен, че са секцио и се настаняват в определен сектор, а именно - кърмене, престой в дни, изписване на нея и беб? Благодаря!

# 453
Ям и пия всичко. Кафе пих през цялата бременност, по 1 сутрин. Сега пак пия по 1 кафе, след кърмене. 1-2 пъти в седмицата пийвам няколко глътки винце, отново след кърмене.

Габи, нямам идея, но ти желая леко раждане и безсимптомен ковид Hug

# 454
http://purvite7.bg/alkohol-i-karmene/
с половин чаша вино 2 часа все дано да имам до следващо кърмене (макар че не е сигурно 100 %, понеже сме на поискване).
Кафе не било проблем 1-2 на ден, то и шоколад, ако ядете, пак е кофеин...

# 455
  • София
alen mak, понякога повръща много. Иначе повръща редовно и това прави заспиването почти невъзможно, защото все е мокър и гладен/раздразнен след повръщане и айде пак на цицата, и айде пак Драйфус.. като омагьосан кръг е.
Amelin, мисля че е рефлукс, а не премного кърма. Ако беше да повръща излишна кърма, щеше да наддава, а той за две седмици вкъщи е качил едва 150гр и не си е възвърнал рожденото тегло. Струва ми се, че кърма има доста обаче... Дали не си губи цялата енергия в това постоянно бодърстване и плач, не знам. Иначе след цицане, колкото и да се опитвам да го оригна и държа прав, не се получава и сложа ли го да легне, почва да се гърчи и прави физиономия на човек, който се мъчи да повърне.. и накрая успява.
Re3ya, до днес вчера бяхме само на кърма, от снощи сме на кърма+40мл антирефлуксна добавка. Мерим пак след седмица дали е наддал.

Стискайте палци....

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 01:35 от Dagny

# 456
  • Пловдив
За един месец моето момче беше наддал 600гр. и 7см. за мен лично не е проблем, педиатърката каза, че можело и още грамажи да качи и да го храня на 3 часа. Не я послушах и пак си го храня на поискване.

# 457
Момичета на 05.11.20г. най - накрая се роди и нашата дъщеричка Дария , 3550гр. 51см. Щастието е огромно 🥰😍❤💜💛

# 458
Добре дошли на Даниел и Дария! Щастливи и здрави да растат! Hug
Дагни, поне знаеш от какво е неспокоен и не спи Hug всичко ще се оправи
Allen mak, според калкулатора с моето тегло преработвам чаша вино за два часа и половина. Девойката обаче режим няма. Може сега да яде, да е взела достатъчно и три часа да не поиска (в много редки случаи), но може да се храни на порции и така никога не знам кога ще е следващото. Като захраня ще се променят нещата, но на този етап е така.
Ето калкулатор за разграждане на алкохол
http://www.obfocus.com/calculators/alcoholinmilk.htm

Впрочем, като се заговорихме, много коварно за кърменето може да бъде прясното мляко, прието от майката и въобще млечни от краве мляко заради едно антитяло, което минава в кърмата и предизвиква коликите

https://m.bg-mamma.com/?topic=29220

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 12:24 от Amelin

# 459
Бихте ли споделил списъка от педиатърката?

Това е списъкът.

# 460
Леле, тоя списък е безумен, то нищо не ти остава за ядене, аз по цял ден само за това трябва да мисля. По принцип е мн грешно да се изключват храни от диетата, ако няма доказан или поне подозиран проблем с тях. Синът ми беше с тежка АБКМ, дори при захранване си му давах всички храни, дори рано захраних с мед и тахан например, защото бях мн ограничена със закуските. По същия начин и със свинското. Всяка храна може да е алерген, познавам мъж, алергичен към ябълка

# 461
Наистина е безумен. До вчера го спазвах с триста зора,но започвам да ям по малко и от тези храни,ако има нещо то ще си проличи. Все пак, все някога и той ще се сблъска с тези храни,по-добре да е първоначално чрез кърмата. Смятам само да огранича прясното мляко, меда, бобовите, цитрусите и шоколада,понеже от него пък май му излязоха пъпчици по тялото .
Коледата няма да е същата без мандарини и шоколад.

# 462
Re3ya, ако изобщо пъпките са от храна, най вероятно е млякото, следвано от шоколада. Бих изключила посочените от теб храни за около 2 седмици и после бих ги върнала една по една, като следя за реакция. Така ще знаеш от какво е. Може да е претопляне или все още да се чисти бебенцето, в началото са все пъпчиви милите 😅😊

# 463
Здравейте мами , на 17.10 се роди и нашето съкровище
Александър - 47 см и 2580гр. Бяхме с дълъг престой в болницата - 6 дни и с дълго възстановяване на мама.Беше нормално раждане с всички гадни странични ефекти -  принудителни шевове , хемароиди , натъртени ребра и спукан капиляр в окото . Нямам много възможност да стигна до лаптопа - на кърма сме и то на 2 часа по съвет на педиатъра за да наддава по-добре . Малкия последните дни получи пъпчици по лицето - без бял връх и педиатъра каза да го мажа всеки ден с крем, ще видим как ще се отрази . "Иначе не иска да спи в кошарата само в леглото до мен или на ръце .Аз се научих да живея с няколко дрямки за по час - общо да ми се събират 4 - 5 часа на ден . Надявам се скоро да се откаже от нощното хранене в 4 часа  ,защото за него едва ставам от леглото , по-скоро прилича на изтичане на течност от ставане де ...

# 464
  • София
Честито мамче! Бързо да наддава малък Александър и стискам палци скоро да се наспиш хубаво.
И аз много страдам от липса на сън...

Общи условия

Активация на акаунт