ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 39 010
  • 544
  •   1
Отговори
# 180
Скрит текст:
Здравейте, честито на новите мами, живи и здрави бебоци!. На мисис лично честитих, понеже сме съседки в Шейново, че и аз родих вчера 19.окт около 17:00 със спешно секцио.
Вчера ми предизвикаха раждането с гел простагландин и си правих разкритие бавно, но славно. На 4см се преместих в родилна зала, за да ме обезболят и да следим тонове и контракции, но както всичко си вървеше добре и наближаваше време за напълни, около 8-9 см разкритие тоновете на беб паднаха много под здравословния минимум и много бързо ме смъкнаха за секцио. Секциото беше ужасно и много трудно се възстановявам, но се надявам скоро да съм на крака, че малчо си има нужда от майка си.
Йоан се роди 3100гр, 49см и е много лаком за цица, лапна веднага като се гушнахме, мръщи де на бибата. Утре ще търся консултант обаче, защото не захапва много добре. А и да питам изобщо мога ли да кърмя като съм на АБ-тик и хапчета за кръвно.
Травмирана съм доста и не знам как да се оправя с такова малко бебе, но ще се стегна много скоро. Един здрав сън само...
Поздрави и успех на още чакащите мами. Положителната настройка е много важна. Аз не си овладях стреса и за това раждането ми беше много по-тежко, отколкото се налагаше. За това горе главите и скоро да се похвалите Heart
Честит Йоан 🤱 Да бъде жив и здрав, и много игрив 👶🙏🤱 Бързо възстановяване и скоро вкъщи🙏
Скрит текст:
Честити нови бебчовци, мили момичета!!!
И аз вече мога да се похваля, че на 20.10 с планирано секцио се роди сладкото ми момченце Симеон - 3370 кг , 51 см. Съвсем за малко вчера го гушнах, чувството е уникално!!! Едва ще дочакам да стана тази сутрин, да ме раздвижат и да си взема синчето при мен.
Честито момченче 🤱 Бъдете живи и здрави 🙏👶🤱

Здравейте,
И аз родих секцио , днес стават 2седмици, от както се появи моето ангелче.
Аз също бях много стресирана и какво ли още не заради плануваното секцио. Беше ме много страх дали всичко ще бъде наред ( все пак е операция), ще може ли да се гледаме, ще имам ли кърма ....е всичко е наред.
Имах проблем първия половин ден след секциото, когато ни раздвижиха, защото съм с ниско кръвно.
Обезболяващи не съм ползвала ( раждах в Токуда, и ни даваха свещички) освен първата вечер, в деня на секциото , вливаха ги венозно.
Наложи се лечение с антибиотик за три дни, беше съвместим с кърменето. На мен кърмата ми “ дойде” на 4-тия ден, но аз го слагах на гърда и преди това, да стимулира.
Първите три-четири дни усещах опъване и дискомфорт.
Прибрахме се вкъщи и се оправяме сами с бащата. Отказах помощ от бабите ( по две причини: свекито ужасно ме напряга и не я искам вкъщи; когато бабите си тръгнат пак оставаме сами и трябва да се “учим” да се справяме) Да, има дискомфорт , но болка не. Като виждаш това малко човече как има нужда от теб, забравяш за операцията, за болката, за дискомфорта за всичко( аз си го вдигам и нося от 4-5 ден в болницата).
Мислете позитивно! Всичко е строго индивидуално, но заради малките човечета се взимаме в ръце и забравяме всичко, по-бързо от колкото мислим.

Честито на всички нови мами и техните бебоци!Бъдете живи и здрави !

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 08:17 от AnMary

# 181
  • София
Честито на родилите!
И аз си кърмех с два антибиотика. С баткото не посмях, въпреки уверенията, че няма проблем и мисля, че това е една от главните причини  да не ни се получи кърменето.
Момичета не унивайте, секциото все пак си е сериозна коремна операция и отнема време да се възстановим. Искайте си обезболяващи, пийте много вода и се опитвайте да се движите колкото можете, без да се претоварвате. И наистина, когато се приберете вкъщи ще ви олекне.

# 182
Честито Jovanaa, в един и същи ден са родени нашите деца. Ще се раздвижим и всичко ще е точно, сигурна съм. Пожелавам здраве  късмет на новия човек.

# 183
Честито на всички родили вече мамита! Да са ви живи и здрави бебчетата и вие покрай тях, за да ги гледате и да им се радвате!
Аз от няколко дни съм всеки ден в болницата, и понякога изкарвам по 3-4 часа там от кабинет на кабинет Sad Терминът ми беше за 20.10, та вече се води, че преносвам. Два пъти ми правиха вече преглед за разкритие и такова нямаше, нито каквито и да било индикации за скорошно раждане. Вярвам, че термина ми е определен правишно, защото цикъла винаги ми е бил като швейцарски часовник. Завиждам благородно, че вече си гушкате бебчетата и имам чувството, че само аз си останах неродила. Вече адски ми тежи, бебето по измервания се очертава над 4 килограма (знам, че не може да се разчита напълно на това) и всеки ден го мисля как и кога ще се случи, особено вечер като си легна и не мога място да си намеря Sad Казаха ми, че ще чакат още малко и пак ще ми правят въпросния ужасен преглед за разкритие, за да ми дадат тласък на раждането, та и това ме тревожи.

# 184
Dagny, честит да ви е Йоан. Здрав и късметлия да расте! HugМного съм учудена, че могат да дават на родилки несъвместими с кърменето антибиотици. Ето една статия за лекарствата и кърменето, като най-долу е даден сайт, в който може да се провери всяко лекарство
https://www.google.bg/amp/s/lactessa.com/razresheni-lekarstva-pri-karmene/amp
Jovanna, добре дошъл на Симеон! Здрав и щастлив да расте! Hug
Witerubi, абсолютно те разбирам какво ти е - преносих 5 дни първото си дете. Колкото и да е трудно, опитай се да се въоръжиш с търпение и да си спокойна, така ще ти бъде и по- хубаво раждането Hug

# 185
Честито на новите мами! Да са здрави и благословени малките човечета! Бързо възтановяване!
Първите часове и дни след секциото са най- стресиращи и трудни, но с всеки изминал час нещата се подобряват. Болезнено е, но в името на сладките бебчета всичко си струва. Имайте сила, вкъщи нещата са значително по- спокойни и радостни. Не позволявайте да изпадате в емоционална дупка. Престоят в болницата ми се отрази много емоционално, последните два дни не спирах да плача, стаята ми се струваше безкрайно тясна и подтискаща. Мислех си, че имам средродилна депресия и ще продължи известно време, дори започнах да чета какво да предприема при такова състояние. Но за моя радост вкъщи нещата коренно се обърнаха. Възтановяването отнема време, но с всеки изминал ден болката се забравя.
Не са ми вливали антибиотик, но хапчетата за кръвно си пиех през цялото време. Лекарите бяха наясно и не споменаха нищо за несъвместимост с кърменето.

# 186
  • София
Допегит и кърмене е ок.
Небилет или други бета блокери обаче - стриктно не.
Аз преди малко накърмих малкото с коластра, но в 17ч като си пия небилета (вече намаляваща доза) и няма да му давам циц..чак утре пак. От други ден съм вече без блокера и ще дам всичко от себе си да продължим в кърменето.

# 187
  • Пловдив
Дагни, пий си антибиотика и примерно в 19-20ч се изцеди и хвърли изцеденото. След това може да му даваш /на едната лекция за кърменето така обясниха примерно при прием на хапчета, алкохол и т.н./

# 188
Честити да са всички  новопоявили се бебенца! 🍼🍼🍼Да са здрави и много да радвам семействата си! Бързо бързо възстановяване на мамите! 🍀🍀🍀

А на мен ми доведоха бебчето в стаята може би 5 часа след секциото , но само да я гушна и видя , а за кърмене на следващата сутрин след секциото и ми я оставиха, защото се чувствах добре. Нощем им я давах в детск стая, за да мога да наваксам на сън.
Иначе на мен слагаха обезболяващи и се чувствах много добре след секциото , но мога да кажа че съм имала непоносими или силни болки.
Бързо възстановяване на всички мами! 🍀🍀🍀

# 189
Да са живи и здрави новите бебчета! Тия последните 2-3 дни много плодородни!

И аз вече имам чувството, че само аз не съм родила, но с термин на 31.10 се и очакваше да закривам темата. Някак въпросите и коментарите на хората около мен ми създават впечатлението, че едва ли не преносвам, а реално имам достатъчно време. 

Dagny, честит Йоан! Прекрасно е, че толкова искаше да родиш нормално и направи всичко възможно да го реализираш! Вярвам, че има смисъл (и емоционално и физиологично) и за теб и за бебето, че до последно нещата са вървяли по план. Пожелавам ти бързо възстановяване и да говориш и да търсиш подкрепа като ти е тегаво! Тия дни си мисля колко свръхфокусирана съм върху раждането и не че не е важно ама подозирам, че накрая ще ме удари баш както не трябва в психиката. В крайна сметка най-същественото и най-трудно тепърва предстои и трябва да се пести ресурс за него.
Допълнително ме натоварва сега и влошаването на ковид ситуацията. Като гледам какви паникьорски недомислени мерки се взимат просто не знам какво ще им хрумне в болниците.

# 190
Да са честити, здрави и много усмихнати новите малчугани!!! А на мамите бързо и леко възстановяване.
При мен нещата са кротки- никакво разкритие, тук там някоя контракцийка и това е. Утре ми е термина, но за сега няма признаци за започване на процеса. А това с туширането... гадна работа.
Иначе коремчето се е смъкнало надолу, но още му трябва.
Иии да ви питам, понякога имам едни кристално прозрачни капчици по зърната, това какво е?

# 191
Bobec, коластра, не е винаги жълта Simple Smile

# 192
Здравейте!
Скоро не съм влизала и чела, но честито на всички мами, които са родили междувременно! Да са здрави и щастливи малките бебчета, да пораснат големи за радост на мама и татко Heart
Аз също родих на 12.10 - 15 дни преди термина мъничко ангелче. Роди се 2600 гр, 49 см.
През нощта ми изтекоха водите без контракции и разкритие. Приеха ме в Токуда и сутринта след 2 часа контракции и няколко напъна се появи малката ми дъщеря - Цвети. Много лесно, бързо, безболезнено раждане - пожелавам на всяка жена да остане с толкова положителни емоции от този ден. След 2 часа станах и се раздвижих, после ме преместиха в друга стая и се гушкахме с бебка до вечерта.
Много съм доволна от моята лекарка, от целия екип, акушерки, медицински сестри, неонатология. Ако раждам отново, бих родила пак там.
За кърменето ме успокоиха много, защото не виждах да имам кърма, а и бебето спадаше доста на кг. Показваха ми пози, как да я събуждам. Всъщност в деня, след като се прибрахме вкъщи, имам вече кърма.
Трудно ми е с наспиването - много ми е кротка, не плаче, но суче понякога през 1 час. Вярвам, че ще се наредят нещата и важното за мен е, че качва вече грамове и е добре Heart
На всички, които все още очакват своите рожби, желая успех, спокойствие и прекрасни резултати в ръцете!

# 193
  • Бургас
Честити бебчета, момичета! Не се притеснявайте след втория-третия ден от секциото ще се почувствате мнооооого по-добре. А и бебето е супер стимул за често ставане и по-качествено раздвижване.
При мен кърмата слезе като по учебник на 4тия ден, бебето ми го дадоха чак на 48мия час от секциото, но засука добре и колкото и нищо да не пускаха гърдите на всяко примрънкване го слагах за по 15тина минутки да стимулира. Сутринта на 4тия ден усетих как гърдите ми започнаха да парят отстрани, а до час два доста се надуха и станаха болезнени. От този момент нататък вече слагайки бебето на гърда започнах да чувам, че преглъща и спрях да давам добавката от АМ. От тогава до днес караме само на кърма и се надявам така да си остане. Честно казано това кърмене си е точно толкова спичащо и при второто дете ... уж с кърмачески стаж от повече от година и пак постоянно се чудя стига ли тая кърма, не държа ли бебето гладно, да не говорим, че и при правилно засукване зърната пак са си чувствителни и болезнени .... абе филм си е.

# 194
  • София
MrsAlwaysRight, Dagny, Jovanna, Mani1303, честити да са ви мъниците. Много здраве и късмет да имат в живота. А на вас бързо възстановяване.

Аз съм в отбора на тези, които остават в очакване. Ще видим кой ще приключи месеца. Те.минът ми е 27.10, а бебо си седи спокоен и необезпокояван, даже още не е слязъл надолу. А майка му вече няма търпение да го види.

Общи условия

Активация на акаунт