ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 39 014
  • 544
  •   1
Отговори
# 165
MrsAwlayssRight, честито щастие! Hug здрав и късметлия да расте, а на теб бързо възстановяване
Маки, ще се наредят нещата - по-бързо ще започне да се наяжда и няма да ти прави впечагление, че кърмиш...Hug

# 166
Мамчета, разписвам се и аз от днес 20.10.2020 с моя новороден мъж Никола, 3090кг.,50см. с планирано секцио в Токуда. Всичко е супер за сега. Аз се възстановявам в реанимация, а бебчо ме чака от утре:)
Успех на всички, които още са в очакване!:) Няма такава сладост и щастие ❤

# 167
Първите засуквания бяха много болезнени, явно зърната ми са много чувствителни, а и бях изненадана от силата на бебето. Почти веднага ми станаха ранички и започнах да цедя само с помпа, защото всяко засукване и пускане беше адски болезнено. Зърната ми се подобриха от крема Лансинох и заздравяха бързо, но все още са чувствителни. При мен кърмата много бързо намля и не беше хранителна, за това вече не кърмя. Но се убедих, че кърменето е голямо предизвикателство и се възхищавам на всички майки, които успяват!

При мен също почти няма кърма. Ние така и не успяхме да засучем, Вие как спряхте дори и малкото количество кърма?

# 168
Шарлот, здрав и щастлив да расте Никола! Прекрасно име Heart бързо възстановяване и скоро да се гушкате Hug

# 169
Първите засуквания бяха много болезнени, явно зърната ми са много чувствителни, а и бях изненадана от силата на бебето. Почти веднага ми станаха ранички и започнах да цедя само с помпа, защото всяко засукване и пускане беше адски болезнено. Зърната ми се подобриха от крема Лансинох и заздравяха бързо, но все още са чувствителни. При мен кърмата много бързо намля и не беше хранителна, за това вече не кърмя. Но се убедих, че кърменето е голямо предизвикателство и се възхищавам на всички майки, които успяват!

При мен също почти няма кърма. Ние така и не успяхме да засучем, Вие как спряхте дори и малкото количество кърма?

Момичета, няма такова нещо като нехранителна кърма! Консултирайте се със специалисти, има и доброволци - от Националния комитет по кърмене, Ла лече лига, има и платени! Хедра, която по-назад цитирах като автор на книга, има и блог, който е страхотен - за кърмене, захранване и т.н. Признавам, че за мен, нищо, че ми е втори път и при първия имам много дълга практика (почти 3 години), в начаото този път ми беше предизвикателство също: бебето не искаше да засуче първия ден хич, на следващия открихме с консултанта по кърмене на Шейново (читава жена!), че заради корички по зърната (не знам как през бременността са се образували) бебето не ги ще и взехме силиконови протектори, с които засука! А коричките се размекнаха и оставаха вътре в протектора, та на трети ден сучеше и без тях! После се почна регулирането - ту много начесто, ту нарядко сучеше, изобщо тревоги, сега се подобрява ритъмът, просто твърдо отказах да давам адапте - в болницата под влияние на всички и аз взимах шишетата с добавка, но само втория ден се опитах да дам - ами давеше се (явно мн. широки дупки на биберона, направо течеше от тях, без да има нужда да суче, а това го обърка - все пак бях давала със силиконовите протектори и то си дърпаше яко, също зърната ми ги разрани...), не ги искаше, отбутваше - мъка голяма. Не се отказвайте!

# 170
Честито на родилите мами да са живи и здрави бебчетата 💙 , бързо възстановяване и скоро да се гушкате в къщи .

# 171
Честито на скоро родилите мами. Да са много здрави и щастливи бебчетата! На мамите бързо възстановяване!

# 172
  • София
Честито на новите мами! Здрави и щастливи бебчета и бързо прибиране вкъщи!

Моята кърма никаква я няма тия дни. 15мл я събера, я не за цял ден. Ужасно ме болят гърдите и зърната, нацепиха се, кървят (от ползването на помпата). Чак на 26ти имам онлайн консултация с Хедра, до тогава давам последен шанс да тръгне пак и ако не стане - ми живи здрави. Няма да се тормозя психически, АМ влияе много добре на малкия засега и ми е в пъти по-спокойно като виждам, че си го хапва и натежава осезаемо вече. Не виждам особена разлика в имунитет и такива между племенницата ми, мен, брат ми, които сме били само на АМ и тези, които са кърмени. Важно ми е да се насладя на развитието на детето ми, а не да се тормозя (както е в моя случай). Помрънках си... Grinning

# 173
  • София
Здравейте, честито на новите мами, живи и здрави бебоци!. На мисис лично честитих, понеже сме съседки в Шейново, че и аз родих вчера 19.окт около 17:00 със спешно секцио.
Вчера ми предизвикаха раждането с гел простагландин и си правих разкритие бавно, но славно. На 4см се преместих в родилна зала, за да ме обезболят и да следим тонове и контракции, но както всичко си вървеше добре и наближаваше време за напълни, около 8-9 см разкритие тоновете на беб паднаха много под здравословния минимум и много бързо ме смъкнаха за секцио. Секциото беше ужасно и много трудно се възстановявам, но се надявам скоро да съм на крака, че малчо си има нужда от майка си.
Йоан се роди 3100гр, 49см и е много лаком за цица, лапна веднага като се гушнахме, мръщи де на бибата. Утре ще търся консултант обаче, защото не захапва много добре. А и да питам изобщо мога ли да кърмя като съм на АБ-тик и хапчета за кръвно.
Травмирана съм доста и не знам как да се оправя с такова малко бебе, но ще се стегна много скоро. Един здрав сън само...
Поздрави и успех на още чакащите мами. Положителната настройка е много важна. Аз не си овладях стреса и за това раждането ми беше много по-тежко, отколкото се налагаше. За това горе главите и скоро да се похвалите Heart

# 174
Честито Dagny! Малкия Йоан да е много здрав и да ви радва с таткото много.
Относно антибиотика и аз бях 3 дни на два антибиотика и ми казаха, че през това време не трябва да кърмя, поне след като отмине единия, който беше силен и ми го биха 24ч . на система. Другия беше по-лек и имаше разногласия. Едни казваха, че може да се кърми, но моята докторка каза, че е най-хубаво да си изчакам да премине действието и тогава. През първите дни бебо беше на АМ до третия ден, когато го закърмих. Като те слушам и на теб ти е доста емоционално всичко, както при мен. Поплаквам си за какво ли не. И тия абокади ми действаха много напрягащо. На третия ден отказах да ми бият антибиотика в абокада, защото си ме болеше ръката и докторката ми го предписа на хапчета. Само дето ме депресираха с тези неща, но търпях до колкото мога.  И горе главата, ще се справиш и скоро, ще си се гушкате с бебчо вкъщи. Важното е, че сте и двамата добре и сега се възстановяваш.

# 175
Дами, тези от вас, родили секцио, кога започнахте да си взимате детето ? Засука ли, имахте ли.видими капчици или поне влага по зърната от коластрата?

24 часа от операцията ще минат след малко и аз все още не се чувствам в състояние да взема детето в стаята и да се погрижа за него. Гърдите ми са отпуснати, пробвах да стимулирам.на ръка и с помпа -нищичко. Много ме боли  самата операция и се чувствам виновна , че не успявям.да се преодолея и да добавя още болка към състоянието си.

# 176
  • София
Дагни, честито щастие! Много да радва мама и тати, бързо възстановяване и прибиране вкъщи!

Момичета спокойно, коремна операция си е, няма да мине за ден-два, мен секциото продължава да ме дразни, а минаха 3 седмици. Болката мина към края на втората седмица. Легнех ли, с 300 зора ставах до тогава. Иначе бебето ми го връчиха на около 15тия час, аз едвам гледах, да не говоря как съм ставала от леглото.
Заради единия антибиотик ми позволиха да го сложа на гърда чак вечерта на третия ден. Тогава сутринта имах по няколко капки коластра.
Moni4ka, аз имах проблеми с постоянно запушване на абоката и беше жестока болка. Наложи се да ми слагат нов, защото другия ми възпали и цялата ръка се поду и зачерви. Ако знаех тогава, че има вариант хапче... Бях надупчена като швейцарско сирене.

# 177
  • Пловдив
Дагни, жив и здрав да расте Йоан.

Момичето спокойно, не изпадайте в дупка, операция е няма да мине за ден-два. Бъдете сигурни, че като се приберете вкъщи ще се чувствате в пъти по-добре и адекватни. Стиснете зъби още малко. Hug

# 178
Честити нови бебчовци, мили момичета!!!
И аз вече мога да се похваля, че на 20.10 с планирано секцио се роди сладкото ми момченце Симеон - 3370 кг , 51 см. Съвсем за малко вчера го гушнах, чувството е уникално!!! Едва ще дочакам да стана тази сутрин, да ме раздвижат и да си взема синчето при мен.

# 179
Dagny и Jovanna, честити рожби! Да ви бъдат живи и здрави и скоро време да си се радвате гушнати вкъщи ♥️

Dagny, важно всичко е минало наред и лекарите са реагирали бързо. Няма място за вина, че не си овладяла стреса. След секциото в повечето случаи е гадно в първите дни, но искайте си обезболяващи.
АБ в Токуда беше съобразно с кърменето, но питайте. Аз кърмих веднага, че то си търсеше. Нямах нищо, но пък си го слагах.
Иначе още следващата сутрин след раздвижването бебето беше при мен и можех да си го държа колкото искам. Не беше лесно, че си е операция и болка си има. Но честно някак си не го мислиш като си гледаш пълните ръце 🙂
Лично аз не исках да го оставям през ноща при акушерките, но първата вечер една дойде към 1 часа и каза, че всички са при тях и е хубаво да си почина, особено че следващият ден се очертавал динамичен с визитация. Ами убеди ме, че с него не успявах да спя, а само се стрясках на всяко движение. Сън си трябва, особено в първите дни след операцията. Това предполагам зависи от болницата и преценката на всяка мама.
Иначе аз вече не усещам мъка от операцията, но в началото определено е добре да има кой да помага вкъщи. Поне с готвене, чистене и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт