ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 39 005
  • 544
  •   2
Отговори
# 150
Сиси, да ви е здрав и щастлив малкия юнак Hug

# 151
Честити нови бебчета! Да са много здрави и щастливи. Да радват много родителите си. На мамите бързо възстановяване! 😊

# 152
Момичета, искам да дам отчет.

За сега много ми харесва в Токуда, много съм доволна. На мен много ми се помогна да кърмя и ако не бяха сестрите, които да ми полазват и учат , нямаше сигурна сама да се справя. Имам рожден ден след 1 час, най- големия подарък ще бъде да ни изпишат на него. Моля ви, стискайте палци за нас. 😊

# 153
Въпрос към по-отдавна родилите момичета: извеждате ли бебето? На нас педи ни каза да използваме хубавото време, но то от вчера май не е толкова хубаво...

# 154
  • Пловдив
На далече го изкарвам от 13 ден, всеки уикенд сме по 5-6 часа навън. През седмицата между 2-3 часа сме навън. Днес тук беше ветровито и беше с едно памучно одеало допълнително /облечен е с боди, панталонче, чорапки, пелена и въпросното одеало/. Не го навличам още от първите му часове. Единствено в мъгла знам, че не е ок да е навън.

# 155
На далече го изкарвам от 13 ден, всеки уикенд сме по 5-6 часа навън. През седмицата между 2-3 часа сме навън. Днес тук беше ветровито и беше с едно памучно одеало допълнително /облечен е с боди, панталонче, чорапки, пелена и въпросното одеало/. Не го навличам още от първите му часове. Единствено в мъгла знам, че не е ок да е навън.

А преди 13 ден? На нас ни казаха на 4-тия и почнахме от 5-ия, днес и при нас вятърси се притеснявах, с покривалото на количката, памучно одеално от две, по-плътни ританки, рорапи и обувки, палтенце плюшено, но недебело и нетънко - средно... За по 20-30 мин. излизаме, с количката - зимен кош, но утре се чудя дали, студено е, тя е още на 11 дни...

# 156
  • Пловдив
Ами преди това на двора примерно правихме едно хранене, или го обхождахме няколко пъти на ръце в мен.

# 157
Ние също излизаме, а сме вече на 17 дни. Първо бяхме на двора пред къщи на слънчице в количката. След това на разходка в парка. Мисля, че преди 10-тия ден излязохме. Аз си го обличам добре и в чувалче и одеалце, че тук при нас е планина и въпреки слънцето си има постоянен ветрец, който вече си е хладен. Иначе гледам да се възползвам максимално при хубаво време.

# 158
Честит рожден ден, futuremami, много щастливи мигове ти желая Hug
Ние официално сме навън от 10 я ден с количка. Преди това, когато беше хубаво времето, на слънчице на ръце. Гледам да е с шапка на ушите и да са й топли краката, ръчичките и носа може и да са студени. По-скоро играя с одеяла, отколкото с дрехи

# 159
  • София
Futuremami, честит рожден ден! Да си винаги щастлива, горда мама, на която всичко й се получава с лекота в живота!

Нас педи след като ни прегледа каза след 20ти ден по малко на терасата и после чак разходка. Липсвало им всякакъв имунитет и били преходни бебета и можело много бързо да се прецакат нещата. Категорично каза във ветровито време да не го извеждаме сега (осеен по някоя спешност). Аз някъде от 15ти ден го почнах с терасата. Много му харесва слънцето. Оставям го по голи кълки да му се пекат и той само ги опъва и търси слънце. Тази седмица към края може да пробваме лека разходка наоколо. Имам плюшен космонавт и слагах или него, или едно по-дебело одеяло.

# 160
  • София
Честито на новите мами! Бързо възстановяване и здрави бебчета.
 И ние около 10-тия ден излезнахме за половин час. Отидох да взема баткото и се прибрахме. Сега я изкарвам в парка до нас да поспи на слънце. Обличам я с боди с дълъг ръкав, плътен гащеризон, шапка и един плюшен космонавт. Завивам я с едно тънко одеало, но си нося и по-дебело за всеки случай.

# 161
Честити нови попълнения Simple Smile futuremami, честит празник, дано се приберете днес Simple Smile
Ние излизаме от около десети ден. Първо в слинга, че таткото беше разпилял количката на части и отне време докато ми я качи цялата вкъщи ☺️ балконът ми е разкошен откъм атмосфера и слънце, но предпочитам да съм навън пред блока с баткото, а и той се чувства по-добре, като съм наоколо. От скоро сме с количката, със закрепена степенка, така си разхождам и двете дечица, голямото е много гордо и доволно. Малката я обличам с топло ромпърче, в портбебето, за всеки случай взимам още едно одеало и покривалото на количката. В общи линии и на студ и вятър сме били навън. Излизаме по два пъти дневно, по обяд и вечер, по половин до два часа. Скоро прави месец и смятам да се наслаждаваме на слънцето, докато го има, че ни чака дълга зима.

# 162
Здравейте, мили дами. Радвам се, че бяхме заедно в това вълнуващо приключение. Дойде и моят ред да споделя с вас щастието си. Днес на 20.10.2020 се роди нашият син, 3.5 кг, 51 см. Цял живот ще съм благодарна на двама лекари, които сбъднаха мечтата ни - др. Цветков от клиника Надежда и др. Иван Вецев, Шейново. С бебо сме добре, надявам се да се възстановя бързо, за да мога пълноценно да се погрижа за него още в болницата.

Бъдете здрави, а на всички чакащи-мъничко остана, скоро и вие ще гушнете бебоците си.

# 163
Здравейте момичета, аз съм от ноемврийките, термина ми е 05.11, но ви хвърлям поглед и на вас. Искам да попитам има ли сред вас някоя мама родила в АГ Варна? Ако има и е удобно може ли да ми пише на лично, че имам една чуденка 😁

# 164
Здравейте мамита 🙂
Минавам да ви поздравя, че нещо нямам време толкова да следя какво се случва тук 🙂
На всички новородили, честити бебчета♥️ Да растат живи, здрави, усмихнати и палави 🥰
Ние си се гледаме вкъщи, посвикнахме. Ех само през ноща е трудно без спане, но се опитваме като спи през деня да наваксаме и ние 🙂
Имам чувството, че постоянно ми е на гърдите...вчера се изразих на ММ, че се чувствам като да съм една голяма цица 😄😄😄 Лошо няма, нека им се радва, домакинството може да почака.
Иначе и ние почнахме по-малко да излизаме. Неонатолога каза може половин до час всеки ден, особено между 13 - 15ч.
От началото почнах да давам омни биотик панда, за всеки случай. От 21вия ден ще почнем и витамин д.

Общи условия

Активация на акаунт