ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 39 014
  • 544
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
След смяната на всеки памперс мия дупето, като е бил по голяма нужда с душ-гел. Вечер цяло тяло, два пъти в седмицата косата. Задължително го оставям и по малко гол след това, много се радва.

# 136
  • Бургас
Хоп и аз да се наредя сред родилите. На 15ти се появи и моята девойка. Датата ми за секциото си беше тогава, но докато се разправях на регистратурата с една много дръпната дама ми изтекоха и водите. Считам го за късмет, защото щях да съм 4то секцио, а така влязох първа в операционната.
Възстанових се учудващо бързо - днес ми е 3ти ден и вече не усещам никаква болка, а с предното секцио си ме болеше поне седмица.
Малката е огън иначе 3520 гр и 50 см. Двойничка на брат си, адски спокойна за сега и засука веднага, жалко че още не ми е слязла кърмата, но я слагам честичко на гърда за да стимулира.
 Сега започва другото мрънкане - да ме изпишат ден по-рано Joy вече надух главите на докторите и акушерките, та може и да успея да си го измоля Stuck Out Tongue Winking Eye

# 137
Solace, честита принцеса. Здрава и щастлива да расте! Hug
Не се притеснявайте, че не ви слиза бързо кърмата, по-ценно от коластрата няма. Аз имах три дни коластра, по малко, но безценно. След това ми слезе преходното мляко, но ако можеше и повече  да е на коластра, щях да съм доволна

# 138
Честито, Solace - на теб, както и на другите мами. Да сте живи и здрави и много радост да ви носят дечицата ви.

# 139
Честито на новите мамчета, бъдете здрави и благословени с малките човечета! Hug
Моята свеки ще е вкъщи още 2 дни и броя часовете с нетърпение. Преди това майка ми помагаше няколко дни, но буквални ми помагаше. Къпеше, преобличаше, хранеше, сменяше памперси, даже миналия уикенд с мъжа ми си откраднахме няколко часа навън насаме, благодарение на нея. А свекървата е много плаха, аз съм в пъти по- уверена в действията си към бебето. И по този начин нямам доверие и сигурност да и я оставям без надзор. Общо взето стои вкъщи само за присъствие, но ще изтърпя още малко, за да няма напрежение и от другата седмица сме си тримата.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 18:44 от Дунда5

# 140
Хоп и аз да се наредя сред родилите. На 15ти се появи и моята девойка. Датата ми за секциото си беше тогава, но докато се разправях на регистратурата с една много дръпната дама ми изтекоха и водите. Считам го за късмет, защото щях да съм 4то секцио, а така влязох първа в операционната.
Възстанових се учудващо бързо - днес ми е 3ти ден и вече не усещам никаква болка, а с предното секцио си ме болеше поне седмица.
Малката е огън иначе 3520 гр и 50 см. Двойничка на брат си, адски спокойна за сега и засука веднага, жалко че още не ми е слязла кърмата, но я слагам честичко на гърда за да стимулира.
 Сега започва другото мрънкане - да ме изпишат ден по-рано Joy вече надух главите на докторите и акушерките, та може и да успея да си го измоля Stuck Out Tongue Winking Eye

Честито и от мен! Да е здрава и много , много да ви радва 🎀🍼🎉!
И съвсем скоро да Сте вкъщи ! 🍀

# 141
За тези от вас, които имат бенки, забелязали ли сте промяна на някоя от тях по време на бременността? Уголемяване ?
Вчера загледах една релефна по лицето си, че е нараснала доста и леко ме сърби. Четох, че е възможно да е на хормонална основа. ..
и през първата, и през втората бременност - поява на папили в областта на гърдите, малко и на шията, преживява се Simple Smile

# 142
Благодарение на страхотната консултантка по кърмене, Даниел вече успява да си суче на гърда и много му харесва, само че още се боря с неправилното засукване, защото доста често не си отваря устичката достатъчно и ме боли. Надявам се с времето аз да се науча как да го намествам, това не зависи от него. Консултантката естествено ми показа точното засукване, просто ми е малко трудно да го издебна в точния момент, защото аз самата се стресирам дали ще успее да засуче и този път.
Тези, които нямате проблем с кърменето, съвсем нищо ли не чувствате, дори леко ли не ви дразни , никаква болка ?? Защото аз досега не съм имала такова засукване, просто понякога боли много повече, ама винаги има лееекичка болка поне, то и с помпата съм така.. Моите гърди ли са по-чувствителни или просто няма кърмене съвсем без никакви усещания ?
Иначе кърма си имам достатъчно, но за всеки случай си пия по цял ден чай Лактеса (онлайн и от малките аптеки в София), също така консултантката каза семена от сминдух от билкова аптека и след десетия ден на секциото да почна всеки ден да ям сурови ядки всякакви без фъстъци. Това е за повече кърма.
И пак да кажа, че ако някоя от вас в Сф има нужда от добър консултант по кърмене да я посети вкъщи, да ми пише, ще й дам координати на Вили. Много съм й благодарна, много ми помогна Heart

# 143
Tinyfairy, овесените ядки също действат добре. Мисля, че ако е засукало бебето правилно, болката ще я има само в началото при засукването, по време на самото кърмене ни би трябвало да има. При мен е различно с всяко дете. С първото като го сложих на гърда и се изумих от силата, с която засуква. Разрани ми зърната, което аз си го обяснявах с това, че някъде бъркам в позити за кърмене. Мазах се с ланолинов крем, оправиха се нещата и до края на кърменето не съм имала проблем. Второто ми кърмене започна половин година след първото, което продължи 2 години, никакъв проблем и болка не съм изпитвала. Може би гърдите са били подготвени след първото кърмене. Сега десет години по-късно бях сигурна, че пак ще е така. Обаче в болницата започнах да усещам болка в началото на засукването и ходих до аптеката за лансинох. Не знам дали той помогна или от самосебе си мина, но след няколко дни вече я нямаше тази болка, спасих се и от рагади. Сигурна съм, че слагам правилно да засуче, сигурна съм че суче ефективно, но въпреки това за около 10-20 секунди имаше болка

# 144
  • София
На мен първите две,три засуквания са ми неприятни, но не ме боли.
Иначе и аз имам една бенка, която леко се изду последния месец, но ще изчакам поне 6 месеца преди да отида да я погледнат.

# 145
Усещам самото потичане на кърмата, като малки иглички, но не е неприятно. Случва се и по време на кърменето, като идват нови дози, та го приемам както добър знак, че кърма има. Иначе никакви проблеми нямам, разранявания и подобни, даже мазилото за зърна така ще си остане, отворено само. С първото бебе се разраних от неправилно боравене с помпата. За позите, бяха ми обяснили бебето да е с коремче опряно в моето тяло, а не осукано, а главичката като продължение на гръбнака, в една линия с него, в смисъл да не е наклонена. С времето с баткото си намерихме няколко идеални пози, сега с малката изобщо не се замислям.
Между другото, лека-полека говорим повече за бебета, отколкото за раждане (леко и безаварийно на очакващите!!!). Май трябва да се насочим в нова тема за родени бебета 🤪

# 146
Първите засуквания бяха много болезнени, явно зърната ми са много чувствителни, а и бях изненадана от силата на бебето. Почти веднага ми станаха ранички и започнах да цедя само с помпа, защото всяко засукване и пускане беше адски болезнено. Зърната ми се подобриха от крема Лансинох и заздравяха бързо, но все още са чувствителни. При мен кърмата много бързо намля и не беше хранителна, за това вече не кърмя. Но се убедих, че кърменето е голямо предизвикателство и се възхищавам на всички майки, които успяват!

# 147
Кърменето не е трудно, просто се иска упоритост и търпение - да не се дава АМ, да се следват желанията на детето, има една хубава книга на Христина Янева - Хедра - "Всичко за кърменето", точно и вярно обяснено, за изключителното кърмене и как нещата се подреждат след първия месец, поръчах я от сайта "Shushulka", по другите е изчерпана.

# 148
Здравейте девойки, вчера се роди и нашият юнак, нормално раждане, 6 дни преди термин. Bowtie

# 149
  • София
Честити нови бебчета! Да са живи и здрави и винаги щастливи! Heart

На мен днес за пръв път жестоко ми се разрани едното зърно, доста дълбоко. Направо не мога да го докосна, но те са ми и много чувствителни. Намазах с крема на Медела, че този на Лансинох го слагах превантивно и приключи вече. А иначе болки изпитвах като иглички като изпия чая за кърмачки преди цеденето. С помпата само облекчение, само случайно ако вакуума дойде по-силен, но аз си го нагласям.

Общи условия

Активация на акаунт