ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 980
  • 544
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Аз мисля утре да я изкарам малката за половин час навън. На 12 дни е бебата. Последните 4 дни всеки ден стоим по 15-20 мин на терасата и ако няма вятър твърдо съм решила да се разходим малко.
Колики за сега няма, но днес изкара сумарно 6 часа будна .... доста ми се видяха, особено със сополивия крив батко закачен за мен.

# 271
  • Пловдив
Горе-долу на две седмици беше като започнахме разходките извън двора.

# 272
Здравейте, слагате ли бебетата да спят в спално чувалче или тази покупка е излишна? В четвъртък ги пускат в Лидл

# 273
Здравейте, слагате ли бебетата да спят в спално чувалче или тази покупка е излишна? В четвъртък ги пускат в Лидл
Аз имам такова чувалче, но според мен е напълно излишно за момента. Евентуално като порасне малко може да го пробвам, но на този етап не ми трябва

# 274
  • Пловдив
Вкъщи на този етап би събирал прах само...не се отвива много, но аз го завивам до гърдите, ако не е в кошарата е върху мен или на дивана.

# 275
Благодаря Ви, момичета за отговорите! Аз за коликите давам колийф и инфакол редувам ги ,  които са ми вече на привършване , дАвам също био гая.
Взела съм Сан колик да прибвам тези като ми свършат и да видим, дано й паснат някои да успокояват малко , та по- лесно да мине този период. Пожелавам го на всички !🍀 Иначе и ние спим по коремче в мен или в мъжът ми само така се успива.
За чувалчетата за спане и аз имам , но все оше не го използвам ,по- удобно ми е да ползвам одеалца на този момент.
А за изкарването навън аз я изкарвам от 15-16-тия ден на разходка с количката, на терасата вкъщи от ооще по-рано.Вкъщи е доста топло и даже сме имали дни в началото по цял ден на отворен прозорец да сме и това беше може би няколко дни след като се прибрахме от болницата.
,Аз гледам да използвам времето и всеки момент като може да сме навън,че с тази идваща зима ... не ми се мисли 😃

# 276
При нас коликите почнаха почти веднага след изписването. Откакто взехме Лефакс са много по-добре, даваме и Биогая, може би действието е от двете. Пак си ги има, естествено, но има ефект. Запек няма засега, това е индивидуално. А при някои бебета май се получава след известно време, така че ще преценим ако стане и може и да спрем Лефакса. Торбичка с черешови костилки също слагаме, но само на нея без капки не може да се разчита. По-скоро не виждам да има ефект от нея. Тия неща трябва да се пробват обаче, всяко бебе е различно. Харесва ми на Лефакс, че е спрейче и много лесно се дава, иначе като трябва да даваме нещо с лъжичка е страшен зор и изплюва половината. Бебо се унася на корема на баща си по гръбче с подрусване и залъгалка, но понякога и това не помага. На моя корем не става пък изобщо.
И при нас е здраво хълцане, ама той още в корема ми хълцаше редовно Grinning
Оригването не ми се получава доста пъти, изправям го и държа 7мин., ако не стане дотогава - спирам. Дали е достатъчно, вие докога го държите поизправен ако не се оригва ?
Чувалчетата на този етап са излишни, защото бебето почти не може да се върти, но след втория месец задължително минаваме на такива. Заради отвиването и за да не се задуши ако случайно се заметне с одеялцето.
И в Кауфланд има чувалчета тази седмица, само че май не бих купила от там. А и има значение за какъв сезон са и какъв размер- много е важно да му е точен. По-скоро май ще погледна тия в Лидл от четвъртък, доволна съм от бебешките неща там. В брошурата обаче не пише колко са дебели.

# 277
  • София
Навън го извеждахме след 20 ден, но преди това на терасата карахме няколко дни. Сега в мъглите и дъжда ще пропускаме, че още ми е дребничък.
Чувалче ни подариха, но е р-р 85. Ще го пробваме, че се върти и отвива постоянно. Та и това ни е мъка, че ни е страх да не го изстудим.
Ако не се оригне до 3-4мин, държа поне 10-15. Случва се до час след ядене да е неспокоен, да се върти и като го взема изправен на ръце да се успокоява. До 5-10мин е оригнал пак и после кротва.

# 278
Излизаме от 10-12 ден някъде, хубавото време ще свърши скоро и исках да се възползвам максимално. Излизаме почти всеки ден, освен ако не вали или духа много силен вятър.
Чувалчето стои в изчакване за сега.
Как сте с водата? Давате ли вода, пият ли я? Аз давам след хранене, за да изплакче устичката и по 2-3 пъти през деня, но я отпие една- две глътки, я не. Въобще не я харесва, мръщи се още като усети допира да биберона.

# 279
  • София
Аз съм фен на чувалчетата и беба си спи в него.
Иначе излизаме всеки ден да си вземем баткото и се разхождаме поне по час и половина.
Вода предлагам след всяко хранене. Някой път отпива една-две глътки, понякога се мръщи.

# 280
Нашият док каза, че може водичка, 100 мл с една чаена лъжичка захар, но сега минахме на анасонов чай заради коликите. На био гая сме от 2 дена, снощи спинка спокойно, но през деня си показват рогата коликите.

Чувалчетата ми харесаха още от родилното, притесняват ме само голите ръчички.

# 281
Здравейте! Честито на всички майки, които са родили в последните дни! Да са здрави и щастливи малките човечета!

Има ли някое бебче, което не реагира добре на биоамика? Имам чувството, че откакто започнах да ги давам на малката, започнаха газове и гърчене. Не е в определени часове от деня, а по-скоро през целия ден. Вчера реших да ги спра и беше доста добре, пълни си отново памперсите. Но днес пак има кризички, гърчи се, пръцка и всичко отминава, не е плакала. Не искам да давам излишно лекарства, ако не й помагат.
Даваме веднъж дневно пробиотик биогайа.
И също относно колииф - чета, че се добавя в млякото, но аз изцяло я кърмя и не додавам от шише. Та в такъв случай как да ги давам евентуално тези капки, ако реша да пробвам с тях?

Благодаря предварително на отзовалите се Heart

# 282
  • Пловдив
Вода давам само чиста /без захар/, по няколко пъти, ако се мръщи махам шишето, ако иска отпива по глътка-две. Витамин Д, Биогаята, зехтина и подобни давам с порцеланова лъжичка.

# 283
Здравейте! Честито на всички майки, които са родили в последните дни! Да са здрави и щастливи малките човечета!

Има ли някое бебче, което не реагира добре на биоамика? Имам чувството, че откакто започнах да ги давам на малката, започнаха газове и гърчене. Не е в определени часове от деня, а по-скоро през целия ден. Вчера реших да ги спра и беше доста добре, пълни си отново памперсите. Но днес пак има кризички, гърчи се, пръцка и всичко отминава, не е плакала. Не искам да давам излишно лекарства, ако не й помагат.
Даваме веднъж дневно пробиотик биогайа.
И също относно колииф - чета, че се добавя в млякото, но аз изцяло я кърмя и не додавам от шише. Та в такъв случай как да ги давам евентуално тези капки, ако реша да пробвам с тях?

Благодаря предварително на отзовалите се Heart
Дали пък да не опиташ да се изцедиш съвсем малко (10-15мл.) в чашка и да капнеш капките. Може да дадеш с лъжичка. Аз на моя му давам така от капките с лъжичка и ги изпива преди да започна кърменето.

# 284
Тъкмо и аз щях да пиша за същото, давам биоамика в млякото по 6к. и след това еспумизан комфорт, запече малкия, два дни само се гърчи и плаче. Помислих , че може и да е от капките, днес се е изходил само две твърди топченца. Звъннах на педи и каза веднага да включа веднъж дневно Фризовом, иначе АМ давам Аптамил Пронутра. Нз вече кое действа добре и кое не.

Общи условия

Активация на акаунт