Хванах майка ми да изневерява на баща ми. Трябва ми съвет!

• 13 462
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Реално погледнато, това са хора на към 60, с поне 33 г брак. На какво основание тоя пикльо ще им се меси?
А кой ще му пере чорапите?
Аз съм сигурна, че "паразитът" 20 г е въртяла къща и гледала детето, докато работния татко се нарабори.

# 76
Според форумите изводи, всички рогоносци знаят, но си траят. Нима болшинството са мазохисти, смачкани и зависими? Аз имам др.житейски наблюдения. Знаят всички, без жертвата. Възможно е бащата да няма сексуален интерес към жена си. Но изневярата е най-сериозния мотив за развод. Ако съжителството им е проформа, какво ще загуби ?
Предполагам, че ще загуби обичайния си стереотип на живот: като си дойде, да му е чисто, изпрано, сготвено, да му се отнася и принася. Да му сервира салатката и ракийката.
Едва ли е чак такъв зловреден паразит тази жена. Домакинският труд е труд като всеки друг.
Авторът спомена, че майка му не работи от 20 години. Той е на 30. Значи е работила, но е спряла - защо? Не е останала да си гледа детето, защото е било голямо вече. Може да е гледала болен родител? Или самото 10-годишно момче може да е имало някакво заболяване, изискващо грижи? Може точно съпругът да я е спрял, защото е искал да има домакиня вкъщи?
Много неща не знаем за това семейство.

# 77
  • Варна
Не знаем точните факти. Но не всички майки са отдадени и грижовни домакини, уви. Ако се чувства щастлива с любовника може да живее с него. Лъжите не са полезни никому.

# 78
  • София
А какъв, ако не морализаторски тон? Тази жена е паразит. Ако синът обича баща си, ще му каже, за да се отърве от паразита. Всъщност той доста е закъснял според мен.

Като се изплеска някой така, чак ми става драго!
Ама, да се помисли малко- този син, как така забелязва забежката на майка си, а не е забелязал естеството на отношенията с баща му от години?
Този "паразит", както си е вкъщи непрекъснато, пак става по- рано от "детето" на 32, което спи до никое време в детската.
Това "дете", което в поста си се определя като "независим", на работа поне ходи ли?
И дали "паразитът" не им върви по задниците на двамата мъже- срещу издръжка от единия и слухтене от другия?

А, доносничеството, особено в едно семейство, е най-отвратителното нещо, което мога да си представя!
Но, кой както го влече........

# 79
Разбира се, че не е добре да се живее в лъжа.

Но, освен това, има много фактори, които трудно се преодоляват, за да се стигне до развод. Примерно, общественият натиск, разбиранията, особено за жените, че трябва да си налягат "парцалите", иначе са ... ; че над 40 си вече с единия крак в гроба и къде си тръгнал/а да се занимаваш със секс, а над 60 си жив паметник.. Особено към жените е по-жестоко. Никой няма да ти отчете грижите за дом, деца и мъж. Ти си разпоретина и край!

На 16 и аз питах баща ми защо не се развежда. Израснах сред скандали и отровни отношения. Майка ми се държеше ужасно с двама ни. Но в пубертета и бушуващите хормони е едно. На 30 вече гледаш по съвсем друг начин на отношенията, особено дълготрайни, семейни. Не може просто да си вдигнеш шапката и кой от къде е.

Това са 30-40 години семеен живот. Как си представя авторът, че ще се развият нещата? А ако причини на родителите си по някой инфаркт от стреса? Или най-важното е той да е доволен, че не си е замълчал?

# 80
По принцип лъжите са гадно нещо, но в случая аз лично клоня подобен тръгнал към застаряване посерко, който няма друга работа, освен да слухти секс разговорите на мама си, да си трайка.

# 81
  • Варна
Живот със скандали, лъжи и изневери или насилие, не може да се обобщи като семеен. Дава грешен модел и комплекси и на децата. Идеални взаимоотношения няма. Но всеки има право да бъде щастлив и с друг. Бракът не е диагноза до гроб. Понякога първия избор е грешен. Но живота е един и трябва да го използваме рационално.

# 82
Не знаем точните факти. Но не всички майки са отдадени и грижовни домакини, уви. Ако се чувства щастлива с любовника може да живее с него. Лъжите не са полезни никому.
Явно не иска да живее щастливо с любовника, а да прави телефонен секс с него. Ако е вярно де.
Ко праим са? Аз предлагам синът да направи биг мама скендъл, поне да си развали веднъж завинаги отношенията с майка си, тя се изнася и евентуално е щастлива с любовника. Бащата преди се е чувствал комфортно, вече не. Синът чака да чуе, че тя е умряла, както разбрахме.
Хепи енд.

# 83
Бракът не е диагноза до гроб. Понякога първия избор е грешен. Но живота е един и трябва да го използваме рационално.
За по-старото поколениентов невинаги е така.
На мен ми е интересно защо героинята, която трябва да е поне на 51 (син на 32 + да го е родила на 19, а не в училищна възраст), не работи от 20 години, а не, както е обичайно, от раждането на детето. Също, защо има (предполагаемо) любовник от едва няколко години. Трета чуденка, защо си позволява да се разкрива прее живеещия вкъщи син. Някакво голямо изключение ще е тази жена.

# 84
Самият израз "хванах майка ми в изневяра" е дълбоко перверзен. А и фактът, че юнакът е 32 годишен усложнява нещата. Много извратено!

# 85
  • София
И й бърка в телефона, смятай!

Майка ми си е забравяла телефоните поне 100 пъти у нас. През акъла не ми е минавало даже да бъркам в обаждания и чатове.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 11:32 от Rockstar

# 86
  • София
И ако се намеси синчето, а се окаже, че приятелят, мама и тате са тройка?
Или нещо друго, което не се обсъжда с децата на вечеря?

# 87
Какво разбира той под самостоятелен, че после призна-живее си при тях.
Готви, пере, дава дял за разходи, или живурка като дете, но дето работи  и не иска джобни ...щото разлика има.
Да се изнася, пък те може  и да се разберат нататък и в леглото.
Нямам мъж, но си представям сина си да ми се меси в тези отношения, да реши по негов стандарт какво  е редно.
Да казва, да остане баща му сам, че  и той, да почва да реди дома, да дойде мащеха, дето не изневерява.Ще цъфнат ,еле той.

# 88
  • София
Хаха. Те, защото 60-годишните мащехи, които с радост ще отглеждат гонещия 40-те доведен син в детската, на опашка ще се наредят.

# 89
"Паразит" и т.н. са доста силни квалификации за хора и отношения, от които нямаме никаква представа.
От позицията на какъв точно ще съди майка си морално? На 32 години какъв семеен стаж има? Деца има ли? По-дълга връзка поне? Дори още не се е изнесъл от детската си стая.

Мен ще ме е срам да се набъркам в "чаршафите" на родителите си.

Мъжът ходи на работа, докато жена му му изневерява - според мен паразит й пасва точно. И не мисля, че е нужно да имаш "семеен стаж", за да знаеш, че изневярата е нещо неморално. Защо майката, след като синът й е голям, т.е. няма "да изостави малко дете заради любовник", не се разведе с бащата и не се събере с любовника? Може би защото за него (а може би и напълно обективно) тя струва само колкото един парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт