iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки и козметика - 118

• 43 398
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Много благодаря, Денис!

# 556
Денис, не знам какво да правя. Зъбите на 2годишното ми дете отпред се рушат. Всичко започва с падане, чупи се донякъде и след това до горе се изронва. С по-голямото дете имаше подобен проблем, но не чак такъв Sad
Все още има горни зъби...ходили сме на зъболекар, сега скоро сме пак. Бяха предписали туут мус реминализиращ гел, но няма ефект. Давах едни прахчета с органичен калций , по съвет на педиатър (не нейния, той беше против). Отдавна спрях и сега се чудя какво да поръчам давам Вит Д и понякога магнезий (от детския от iherb , животинчетата на vitable).
Какво да поръчам? Вече мисля и за флуорните таблетки за деца, като дете дъвчех и нямах проблеми със зъби. Ще питам стоматолога.
Благодаря ти
Ако има някой, сблъскал се с това, нека пише.
Самоцитирам се, ако някой може да ми даде съвет, поне това да взема
https://www.iherb.com/pr/ChildLife-Liquid-Calcium-with-Magnesium … -16-fl-oz-474-ml/ доставката е много скъпа, но ако си струва, то купувам.

# 557
Денис, според тези този продукти, кога е най-добре да се вземат - преди или след хранене?
1. Съдържа Епикор, но е за продължителна употреба: https://www.iherb.com/pr/Country-Life-Gut-Connection-Kids-Digest … lets/101859?_gl=1*1jg35mn*_ga*MTYxMzU0MjQ0My4xNTUzOTY1OTY5*_ga_SW3NJP516F*MTYwNjgxNzY2Ni4zNzUuMS4xNjA2ODE3NzA1LjIx

2. За детокс и концентрация. Мога ли да добавям към него липозомен вит. С (защото и двете са течни): https://www.iherb.com/pr/Bioray-NDF-Focus-Boost-Attention-Remove … 60-ml/69666?_gl=1*11e1kef*_ga*MTYxMzU0MjQ0My4xNTUzOTY1OTY5*_ga_SW3NJP516F*MTYwNjgxNzY2Ni4zNzUuMS4xNjA2ODE3OTQ4LjI2
Благодаря ти предварително!

# 558
  • София
Lisa.
Не мога да помогна много със съвет - вероятно има здравословен проблем, който влияе негативно на костния/калциевият метаболизъм ... консултирай се с Ортопед, Ендокринолог (ЩЖ, автоим. заболяване ... изброявам хаотично и напосоки) , стоматолог - ортодонт ... след като има такъв симптом - има и причина и тя трябва да се открие. Преразгледайте  и храненето - то също е много важно, повече протеин, плодове, зеленчуци, без газирани напитки и т.н.
За продукта, който си избрала - хубав е, то и в момента, няма голям избор на формули с Калций.
Ето още една добавка с Калций:
https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Plus-Source-of-Life-Animal-Par … aped-Tablets/7531

Денис, според тези този продукти, кога е най-добре да се вземат - преди или след хранене?
Скрит текст:
1. Съдържа Епикор, но е за продължителна употреба: https://www.iherb.com/pr/Country-Life-Gut-Connection-Kids-Digest … le-Tablets/101859
2. За детокс и концентрация. Мога ли да добавям към него липозомен вит. С (защото и двете са течни): https://www.iherb.com/pr/Bioray-NDF-Focus-Boost-Attention-Remove … fl-oz-60-ml/69666
Благодаря ти предварително!
1. преди хранене, според мен - формулата е за подпомагане развитието на нормалната чревна микрофлора.
2. също трябва да е на гладно, но на отделен прием от 1., защото ще се свързва и ще "обира" токсини, патогени, вредни химикали и т.н. 
Вит. С след хранене, за да се усвои максимално.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 13:56 от denis.

# 559
Благодаря ти!

# 560
Denis, получих този протеин, който бях поръчала на намаленията, защото беше на супер цена, но сега се замислих дали е качествен ☺
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Sports-Whey-Protein-Isolate-U … 4-g/37837#details
И как да го приемам? Много голяма ми се струва мерителната лъжица, която е сложена. Дали ще има ефект, ако си слагам половината от нея? Ще напълнея ли ако не тренирам и го пия?☺☺
Много ти благодаря 😘

# 561
  • София
Denis, получих този протеин, който бях поръчала на намаленията, защото беше на супер цена, но сега се замислих дали е качествен ☺
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Sports-Whey-Protein-Isolate-U … 2-lbs-544-g/37837
И как да го приемам? Много голяма ми се струва мерителната лъжица, която е сложена. Дали ще има ефект, ако си слагам половината от нея? Ще напълнея ли ако не тренирам и го пия?☺☺
Много ти благодаря 😘
На Now Foods протеините са добро кач-во, макар и да не са много вкусни - ползвала съм ги над 5-6 год,, постоянно, всички аромати.
Този ми е един от любимите - има вкус на сухо мляко ( не ползвам прясно мляко, защото съм с ИР и се радвам,  когато нещо има подобен вкус, защото много го обичам)... та изборът ти е много добър.
Оптимална, еднократна  доза за усвояване на протеина е 20 грама, така че може да приемаш около 3/4 мер. лъжичка. Ако искаш да приемаш повече - разделяш общата, дневна доза на няколко приема, за да е около и под 20 грама, всяка еднократна доза.
1мл от този продукт, съдържа 25 грама протеин... или  3/4мл - ще е около 19 грама, което е добра доза.
Приема се на гладно, с вода, поне час преди хранене. Може да заместиш лека закуска с него.

От протеин не се пълнее, напротив, с него дори се чистят мазнини, ако се ползва правилно.
Когато искам да изчистя мазнини - увеличавам протеина и намалявам мазнините ( те са ми проблем и трудно ги държа в необходимите проценти за моя начин на хранене).
Това лято доста мазнини изчистих (само чрез тази схема), дотолкова че започнах да не се харесвам - 48-49кг и затова върнах малко - на 50 до 51 кг (при ръст 163 см)
Пълнее се от неправилно хранене и от по-висок енергоприем, или ако ти трябва да приемаш  2000ккал, но приемаш 2200, тези 200 ккал, които са ти излишни, тялото  ще  натрупа като мазнини.
Тялото трупа най-лесно мазнините и въглехидратите в мазнини (това е запаса му за енергия при нужда) и много по трудно протеина, за него напр,. използва 25% от приетия протеин за енергия, за да го усвои, т.е ти само от него ще имаш не малък разход на енергия... за мазнините е 3%.
По-голяма част от тялото е протеин - органи, съдове, кости, кожа, коса... за поддържане на доброто им, здравословно състояние трябва протеин ... ако има недостиг - ще им и проблеми с тези органи.
Една възпалена вена, за да се обнови/регенерира и трябва суровина и това е протеина. По същия начин е с всичко в тялото.
Друг момент е, че тялото, гори най-бързо и лесно протеина и много по-трудно мазнините ( тях си ги държи като дълбок запас за енергия). Дори когато се разболее човек, при възпаления и т.н. се разграждат първо тъканните протеини.
Така, че спокойно си пий протеина, от него няма да напълнееш - той ти е само от полза, особено в тези странни времена - тялото (лигавици, органи, съдове... )трябва да е здраво.
Момичетата, които правят опити за зачеване, отдавна са разбрали, че за да имат здрави и силни бебета ( и те също да са здрави, а не бебето да дърпа от тяхното тяло протеин/различни АК), трябва да приемат протеин - от тях се иска да създадат едно малко човече, на което също му трябва много протеин.
Много лекари вече задължително го назначават при бременност и ако от него се пълнееше, едва ли биха го направили, в този толкова важен период.
За TEF -термичния ефект на храната
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 14:27 от denis.

# 562
Оооо, мила Денисче!!! Уникална си!!! 😀♥ Изключително полезна, изчерпателна и интересна информация даваш!!! Трябва да напишеш книга за добавките!!!! 😁
Благодаря ти от сърце!!! ♥😘🍀

# 563
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Sports-Whey-Protein-Isolate-U … 2-lbs-544-g/37837

Ако искаш да приемаш повече - разделяш общата, дневна доза на няколко приема, за да е около и под 20 грама, всяка еднократна доза.

Денис, а колко грама е общата дневна доза от този протеин?

# 564
  • София
Скрит текст:
Ако искаш да приемаш повече - разделяш общата, дневна доза на няколко приема, за да е около и под 20 грама, всяка еднократна доза.
Денис, а колко грама е общата дневна доза от този протеин?
Дозата протеин, зависи от поставената цел ( какво искаш да постигнеш, за какво го приемаш), начина на хранене и оптималния енергоприем .
Напр. ако трябва да се приемат 1500ккал/дн. и храненето е високо протеиново ( моето е такова и ми е по-лесно с него да дам пример)-  трябва да се приемат:
50% протеин  или      750ккал от протеин ... това са 188 грама протеин
30% въглехидрати ...450ккал от въглехидрати ....    113 грама
20% мазнини ...          300ккал от мазнини ..............      33 грама
1 грам протеин е 4 ккал
1 грам въглехидрат 4 ккал
1 грам мазнина 9 ккал
или аз трябва да приемам 188грама протеин от храна и добавки. От добавки приемам средно по 50 грама, другите са ми от храна.
Ако искаш да чистиш мазнини, трябва да си в калориен дефицит, 10 до 15%, не повече.
Или ако ти трябват 2000ккал, трябва да приемаш 1700-1800 ккал... и това ти гарантира че бавно, бавно, ще чистиш (гориш) само мазнини.
Ето една табл. с минималните кол-вата протеин (грам /на кг./тт ,на ден), които трябва да се приемат за здраво тяло. ( като това не се отнася за спортисти и т.н.)

Скрит текст:

# 565
  • София
Здравейте, пуснах поръчка през iherb.com на стойност 130 лв. За първи път поръчвам и не съм запозната дали трябва да минавам през митница, как точно ще си получа пратката, плащам задължително 20% ДДС, но мито не, нали? Ще съм благодарна за повече информация.

# 566
Ще получиш известие в пощенската си кутия, ако е на митница, се плаща ДДС и митническо представителство. Понякога и по-скъпи пратки пристигат в пощата и не се доплаща нищо.

Код за 5 % отстъпка от Iherb.com - SDB331

# 567
  • София
Bradley Cooper,  благодаря! Дали ще получа някакъв имейл, когато пристигне в Сф пратката? Това с пощенската кутия ме плаши, дори нямам ключ за нея Grinning
Също така при каква сума отива директно в пощата със сигурност, без риск от митница?
На пощата дължи ли се ДДС?

# 568
30 лв. е границата, но се случва да спрат на митница и евтини пратки, тогава само се плаща малка такса за получаване. Ако пратката е в пощата, дори да е скъпа, няма как да ти искат ДДС.

...
В акаунта си отиваш на Orders -- Tracking. --- tracking number и можеш да се абонираш за известие по мейл. Simple Smile

# 569
  • София
Седмични промоции
Brands of the Week
- до 10% намаление
- с персонален код, още 5%
валидни до  9 декември - 20:00 ч. н. вр.

Общи условия

Активация на акаунт