Фермата сезон 6 Тема 6 /12.10-18.10/

• 60 891
  • 1 678
  •   1
Отговори
# 495
  • при късмета
И по какво точно виждаш? По личните критерии на този който ги е избирал на кастинга и твърди, че са представителна извадка? И ти го приемаш за истина? Да ти кажа личните ти истории доста дотягат и генерализациите на тяхната база са безпочвени. А твоите истории ги четем повече от тези на участниците.

# 496
Това което се случва във фермата е същото, което ми се случваше от как се помня докато живеех в БГ - простотията и агресията царуват, а мишоците подскачат по свирката им. Така че не съм изненадана и грам. Но все се надявах, че малко от малко са се очовечили. Уви - надежда всяка оставете. Не е нужно да се ходи до БГ за да се опознаят българите - пускаш си фермата и влизаш в час моментално
Глупости,говориш така,  защото явно не си им гледала тяхните предавания от този тип, да видиш за каква малоумщина става въпрос и да видиш какво означава "мърлявост".

# 497
И аз отказвам да приема, че хората във Фермата са представителна извадка на българите. Почти всеки, който познавам е и по-умен, и по-свестен от 90% от тях.

# 498
  • София
Много хора симпатизират на Кустев, но човекът е доста ограничен в интелектуално отношение. Дори не изпитва неудобство от факта, че едвам нацелва по един верен отговор на изпитите по история.

Даже Ангел е доста по-пъргав в мисленето си от него.

# 499

Според мен Петър намира в шкафчето изгубената си сестра.

Ох, знам, че не е смешно, но като прочетох това и някакси изведнъж зазвуча индийска музика, представих си сцената, в която Хепи Шкафчето разкрива, че не е Хепи Шкафче, а реинкарнация на отдавна изгубената му сестра, всички са шокирани, камерата поне 5 минути проследява близък план на лицата, после всички са щастливи и удрят един индийски групов танц

# 500
Потретвам - споделям личния си опит от животът ми в БГ. Колкото и да врекате и протестирате той няма да се промени. И е точно такъв като това, което виждам във фермата. Възможно е и да съм имала лош късмет в живота. Ама като гледам и тук във форума колко злоба има - съмнявам се.  Та колко и да отказвам да повярвам на очите си... просто за сега нямам причина да не им вярвам.... Опосумите също са потвърждение, че на сладкодумни простаци е дадена голяма власт. Ама и те не са представителна извадка ще кажете. Къде тогава да я търся представителната извадка?

# 501
Не знам дали е точно симпатия към Кустев, по-скоро му се радваме, че се опълчи на тоталитарната власт.
А че си е простичък и елементарен - това е ясно на всички, предполагам. Simple Smile

# 502
По-скоро мога да се съглася, че както БТВ, така и Нова подценяват българския зрител и съответно подбират такива хора, които да допаднат на масовия българин -такъв, какъвто си го представят те. Основна цел - сеир да има. Щото и ние може да се смятаме за много умни, ама ето на - гледаме я Фермата. С отвращние Wink, но я гледаме. А аз даже и Игри на волята прогледах ( с още по-голямо отвращение)- изобщо - пълна деградация, дето се вика.
Та...на мен ми е ясно, че ако искам предаване за знания, тип викторина, тези две телевизии не са най-подходящия избор, а по-скоро БНТ. И ако очаквам някакви дълбокомислени и топли разговори за сърцето, душата, пред Иван и Андрей ще трябва да предпочета примерно Драго Чая. В случая няма как да си изкривя душата, че точно сеирът ме влече във въпросния формат и той се прави от критикуваните от нас хора.

# 503
Тези предавания са за рейтинг и най-най-масова зрителска аудитория - затова се излъчват в прайм тайм, а не в бутикови часове. За програми с високо естетическо и информационно съдържание има други телевизии.

# 504
И аз да се наредя на опашката от погнусени. Бляк! Ама Калата как я е надушил таз неговата, че хвърля око на Пешо, а? 🤣😁

Изпуснала съм този момент, какво  е казал Калоян, как го разгадахте?

# 505
Кустев не пращи от висока обща култура, но има едно НО.
Той поне е добър в едно нещо и то много добър. Може би от всички там, единствено Данчо да може да го конкурира по тази линия - да си много добър в нещо, което другите или никога не биха постигнали, или с много-много труд. Не, че това оправдава липсата на елементарни познания по история, но все пак показва, че тези хора използват мозъците си за нещо градивно, смислено, полезно, достойно за възхищение. Не че омаловажавам труда на останалите , но те са повечето посредствени, че и по-зле. И като добавим резулатите от тестовете - чуваш как направо дрънчат на кухо.
И все пак - прави впечатление при някои, че поне ги вълнува какви са верните отговори, което е знак за желание за развитие - например Даяна и Дана. Последната колкото и да ми е неприятна, виждам една будност в нея, която не мога да отрека.

# 506
  • София
Кустев хубаво тръгна да им отваря очите на съфермерите за великата троица + шкафчето, но да видим на кои ще продължи да говори, защото Мария и Надя са от хората, които гласуваха за него ( другите двама бяха Даяна и Митко).
Аз съм силно впечатлена от познанията на Митко и наистина май само Даяна и Дана ги интересуват верните отговори освен за точките разбира се и затова да научат нещо.

# 507
Кустев не пращи от висока обща култура, но има едно НО.
Той поне е добър в едно нещо и то много добър. Може би от всички там, единствено Данчо да може да го конкурира по тази линия - да си много добър в нещо, което другите или никога не биха постигнали, или с много-много труд. Не, че това оправдава липсата на елементарни познания по история, но все пак показва, че тези хора използват мозъците си за нещо градивно, смислено, полезно, достойно за възхищение. Не че омаловажавам труда на останалите , но те са повечето посредствени, че и по-зле. И като добавим резулатите от тестовете - чуваш как направо дрънчат на кухо.
И все пак - прави впечатление при някои, че поне ги вълнува какви са верните отговори, което е знак за желание за развитие - например Даяна и Дана. Последната колкото и да ми е неприятна, виждам една будност в нея, която не мога да отрека.

хич не са елементарни въпросите. Само човек изрично занимавал се с тия неща или с гениална памет която помни учебниците по история може да се справи с въпросите.
Не се интересувам от история и нямам нужда да се оправдавам, че не се интересувам нито че не знам отговорите. Учила съм колкото съм могла навремето и не се чувствам виновна, че мозъкът ми е изхвърлил ненужната за живота ми информация. За мен помненето на исторически дати и събития е напълно безполезно в реалния живот.

# 508
  • София
И аз съм впечатлена от познанията по история на Митко.
Хич не изглежда толкова начетен, но е факт, че е по-по-най по история. Simple Smile

Калоян е толкова зашеметен от Антония, че е готов да яде супа не с нейните косми, а супа ОТ нейните косми. Simple Smile

# 509
Много ми харесваше урока по история от миналия сезон. Жалко, че тази година го няма този елемент.

Общи условия

Активация на акаунт