Шестокласници през 2020/2021

• 28 137
  • 810
  •   1
Отговори
# 585
Абе корона, корона, ама на единия ми колега жена му е болна с доста симптоми, но тестът ѝ днес излезе и е отрицателен. Лекува си се вкъщи, колегата и той ще си седи сега вкъщи докато жена му оздравее, за всеки случай.

# 586
Абе корона, корона, ама на единия ми колега жена му е болна с доста симптоми, но тестът ѝ днес излезе и е отрицателен. Лекува си се вкъщи, колегата и той ще си седи сега вкъщи докато жена му оздравее, за всеки случай.
Отговорен е колегата ти. На ММ колежката е без обоняние и нейния тест е отрицателен. Аз психически се подготвям, че няма да ни подмине.

# 587
В нашето училище , което е иновативно ( не ме питайте какво означава, нищо май) се е приело за  5 седмици да учат онлайн понеделник и вторник, а следващите 5 - четвъртък и петък.... На мен ми се струва удачен вариант и ми хареса, хем разреждат присъствието, хем не е изцяло онлайн, само не разбрях от кога и дали е сигурно, но така ми прозвуча. Прави ми впечатление, че в ЕС не затварятт училищата, а и те са достатъчно нагоре с бройките.
Иначе за мое успокоение не се изостава с материала, но е много некачествено взет.... както при всичко предполагам

# 588
  • Пловдив
До колкото разбрах, предложението на доц. Кунчев всички от 5 до 12 клас да минат онлайн все още не е прието.
При нас се обсъжда от 13.11. за две седмици да преминат онлайн 5-7 клас, а да се върнат гимназистите. И така да се редуват, ние сме в гимназия. Като задължително тестове и контролни ще са присъствено.

# 589
vita, ние не сме голяма фирма и гледаме да си пазим сами. В реалния сектор сме, за да има заплати трябва да произвеждаме и продаваме. Никой няма интерес да се изпонатръшкаме болни. По принцип работим така, не е заради сегашната епидемия. Който не се чувства добре, се обажда и си се лекува вкъщи. Шефката е забранила да ѝ се носят болнични за по няколко дни.

# 590
До колкото разбрах, предложението на доц. Кунчев всички от 5 до 12 клас да минат онлайн все още не е прието.
При нас се обсъжда от 13.11. за две седмици да преминат онлайн 5-7 клас, а да се върнат гимназистите. И така да се редуват, ние сме в гимназия. Като задължително тестове и контролни ще са присъствено.
Явно и в нашето училище се обсъжда такъв вариант. Защото получих информация от учители, че синът се връща присъствено, а щерката минава на електронно обучение и бях объркана, но сега ми се изясни ситуацията.
Според мен е добре да се сменят на седмица, така ще е по-лесно за учителите за провеждане на контролни, класни и изпитвания.

# 591
  • София, в момента в любимото ми село Железница
При нас официално минаваме на ДО от 9.11 до 20.11 с подкрепата на 70% от родителите. От днес има още един болен ученик, като не се споменава от кой клас и 4 учители от други заболявания или контактни.
Иначе в работата сме 5 човека заедно с шефа и 76 годишна колежка. От петък тя се самокарантинира с разрешение на шефа, който по принцип е отделен в друго помещение и от вторник се оказа контактен на един човек с ПСР тест и още 6, но само със симптоми без намерение да се тестват. Та минахме на смени до края на седмицата ще съм сама, а другата седмица ще са двамата млади колеги. Втори ден си кукуригам сама и се опитвам да довърша работата на колегите, че се гонят срокове.

# 592
  • Mars Hotel
 При нас днес стана ясно, че има заразно дете в класа. Родителите казаха, че детето последно е било на училище миналата седмица вторник. Класната обаче (която също е в карантина, но не знаем дали е болна) твърди, че децата ще продължат да ходят присъствено на училище.

# 593
  • Майничка
Щом като са минали няколко дни откакто класът е бил контактен и никой не е показал симптоми, няма карантиниране на класа.

# 594
Щом като са минали няколко дни откакто класът е бил контактен и никой не е показал симптоми, няма карантиниране на класа.

Има ли ги черно на бяло някъде тези правила?

В нашия клас са минали няколко дни, но има и друго дете с темепература.
Детето, на което бащата е положителен и то също е болно, е било на училище последно миналия четвъртък.
А другото дете с температура беше тази седмица вторник на училище.

ston, всъщност често се среща при симптоми пср да е отрицателен. Някъде четох, че при по-напреднал стадий на болестта вирусът вече не се хваща на пср. В такъв случай се диагностицира на базата на симптомите. Добре е човек да се изолира и да бъде отговорен.

Naneto, не виждам абсолютно никакъв смисъл в това редуване на присъствени и неприсъствени дни. Така или иначе някое дете може да се окаже положително във всеки един момент. Та дали ще е присъствен класа в понеделник или петък, не виждам разлика..

# 595
  • София
При нас официално минаваме на ДО от 9.11 до 20.11
...
И ние.
Хем ще ми е по-спокойно за децата. И хем знам, че поне на класната на сина (4клас) аз ще върша работата.

# 596
utro77, уж казаха , че в понеделник и вторник били главно часове по разширена подготовка, където се мешат всички класове.... ама след 5 седмици защо сменят на другите дни... опитват се явно нещо да измислят... има доста училища, които още от началото обявиха петък за онлайн... главно частни бяха вярно, но все пак печелиш 1 ден вкъщи... и аз съм много раздвоена какво трябва да се направи..., пак напомням в Европа ходят на училище, а държавите знаете вече са в локдаун... тук е свободия пълна и точно обратното... искам да спра вече да чета за тоз бацил, че усещам как откачам, но не мога...темата е навсякъде..

# 597
  • София
и аз съм много раздвоена какво трябва да се направи..., пак напомням в Европа ходят на училище, а държавите знаете вече са в локдаун... тук е свободия пълна и точно обратното...
Абсолютно! Затварят децата първо.
А можеше да има строг контрол и поне малките (начален курс) да ходят.

ПС. Направо кръвно вдигнах. С голямата нямам проблем и там се обясняваме и помагам почти по всичко (без музика Rolling Eyes). Но с брат й не се получават неща. Пропуските се усещат. И нямам идея дали ще може да навакса изобщо.

# 598
На всичкото отгоре с подобно самосиндикално излизане на училищата в ДО, какво ще се промени за 2 седмици, точно нищо. Със сигурност ще ми е по-спокойно следващите две седмици, но какво излиза - скриваме децата отново, къде за да не ги мислим, къде за да не ни заразяват. А те трябваше да са последни.

# 599
Аз усещам, че не мога да огрея навсякъде, догодина са 7 клас, по математика виждам как и пречат разни пропуски и я записах на уроци. По български учителката е по-читава от тази по математика и бях решила да разчитам на училището. Тя обаче се разболя и вече повече от месец е в болничен.... и така и по този предмет има нужда от помощ... преразказ е правила 2 пъти в живота си сигурно... не ми се мисли догодина как ще е , но поне успокоителното е, че всички ще са така, баловете сигурно много ще паднат...

Общи условия

Активация на акаунт