Шестокласници през 2020/2021

• 28 126
  • 810
  •   1
Отговори
# 645
Vita, тя и моята не е от най-ученолюбиви и организираните и точно за това днес бях много учудена от факта, че си научи без да мрънка. Дори накрая заяви, че математиката " май била интересна"🤣. Трябваше да и запиша думите, та другият път като се затръшнка, че нищо не разбира и мрази математиката, да й ги пусна да се чуе.

# 646
Правили са контролни по БЕЛ и мат, но резултати много дълго вече няма. Омръзна ми да отварям школо и нищо ново да не виждам. Оня ден има  шестица по история от участие в клас. В момента карат някакво смесено обучение- един клас под карантина плюс 3 деца на ДО са онлайн към останалата част от техния клас в присъствена форма. Т.е. едновременно вървят 2 класа с едно преподаване- един онлайн, един присъствен в едни и същи часове и едни и същи предмети. понякога обаче цели часове се попускат заради технически проблеми/несправяне с техника, насложено върху много отсъстващи преподаватели. Манджа с грозде. При едно нормално ДО миналата година такива работи нямаше, всички учители си бяха здрави и работата вървеше и пееше.
Другата седмица мъж ми ще ходи при старците в провинцията за няколко дни, ще я вземе и нея, да смени малко обстановката, да поизлиза на двора на въздух. Иначе стои вътре като едно затворниче, ако и да ходят на разходки при възможност. Социалният живот не страда, по цели часове се дърдори с половината клас в някакви общи групи.

# 647
Пуснаха ни анкета дали класът да мине на ДО. Масово отговорите на родителите е "Не". Аз съм притеснена от обстановката в града и ще бъда по-спойна ако учат ДО.

# 648
  • в очите на дъщеря ми
Такаааа, нали Ви бях писала, че отрочето си е загубило уч.тетрадка по БЕЛ, ходих поръчах друга, получихме я ......и познайте..старата се намери....
На теста по география 4 и 5 и 6 на математика, но на проекти  ми не съм ОК. Сега се щура из къщи и си търси учебника по БЕЛ.

# 649
Наборката продължават присъственото.

# 650
И ние  така търсихме учебника по история и купихме набързо нов.

# 651
Аз по география купувах лятото. Така и не се намери до последно.

# 652
  • Варна
И ние (във Варна) продължаваме присъствено. Сестра му (9 клас) е дистанционно. До 11ти ще сме така, после ще видим.

# 653
  • София
Най-накрая и на мен ми пратиха анкета. Гласувах против ДО. Ние сме си присъствено. Малкият е ДО, защото са под карантина, но баткото си ходи.

# 654
Моят е с 5-ца от контролното по мат,само точка го дели от 6-цата.Яд го е  и само се пени и заканва,как ще изяде учебника за следващият тест.Еми ако го направи,грешка няма да има!Старае се детето,определено ,но има нужда да се концентрира и да не бърза,от там му идват всички грешки и пропуски.
Проблем има с втория чужд език-руски.Няма желание и сила,която да го накара да прочете и научи нещата.Проблеми имат всички с г-жата(липсваше до в 5клас,започна направо с материала за 6клас,децата не разбират и нормално,нямат нужната лексика,а тя изисква падежи и то учени,като стихче).Масово е натракала 3 -4ки и ги е обявила цитирам "за тъпанарите в у-ще".Класът е с общ успех 5.60 за миналата уч.година,е тъпанарите,те ли са,питам аз?!
И ново двеста,дете е с темп.38,класната не го пуска да си ходи и то седи до края на 7час,тогава вече е с 41 и му става лошо и се обажда на майка си.Две деца остават с него ,докато го вземат от у-ще.Обяснило е,че класната не го е пуснала и забранила да си тръгва.ConfusedМайката писа,че е платила пср,подала е жалба към у-щето и сега чакаме,дали ще ни карантинират.Шокът е огромен за децата!

# 655
  • Майничка
В какъв смисъл не го пуска да си ходи?
Ако е с температура, редно е родител да дойде да го вземе, не само да се придвижва!
В класната стая ли е било, не е ли било изолирано?

# 656
  • Пловдив
bobsi81,това е ужасно.В кой град се случва това безумие?
Днес девойката,се опитва да ми се мазни с 6 на контролното по БЕЛ,но не мина номера.Понеже си е блейка от класа и се мотае по най-перфектния начин в петък здраво набрах и започнах тестове за време.Писна ми от безхаберието й.Всички й обясняват колко е бавна ,но тя зор не си дава.В събота тест по математика за 40мин-паника,бързане,драскане-половината грешни.Ама кой да чуе и да си вземе поука,че като си под напрежение резултата не е същия.В събота нов тест.Днес отново-рузултата е почти идеален от 14 задачи само 3 са със сборни грешки ,но се вмести в 40 минути,което за нея е като златен олимпийски медал.Като не става с добро,ще става с моя инат.

# 657
Ренидент в София сме.
Детето не е изолирано,било е в 4часа(учебни),заедно с класа.Класната не  го е пуснала да си тръгне,не е уведомила и родител.Детето твърди,че му е казано да си искара деня,потвърдиха и останалите съученици,те пък прекарали времето с маски и чин зад въпросното дете.Просто съм без думи!Дано само да не е ковид и всички да са здрави!

# 658
  • Пловдив
Кой измери температурата на това дете? Ако е ходило до мед.сестра направо тя е трябвало да го изолира и да се обади на родителите. При нас помня, че преди седмица-две едно дете е кашляло в час, класната му казала да се прибира и утре да не идва. Пък дете с измерена температура да стои и да се мъчи...

# 659
Кой измери температурата на това дете? Ако е ходило до мед.сестра направо тя е трябвало да го изолира и да се обади на родителите. При нас помня, че преди седмица-две едно дете е кашляло в час, класната му казала да се прибира и утре да не идва. Пък дете с измерена температура да стои и да се мъчи...
Сестрата е измерила t и двата пъти и го отпратила при класната.Изнесох лекция,как ако не се чувства добре ,първо трябва да се обади на мен или на баща си,после вече сестра,класна и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт