Шестокласници през 2020/2021

• 28 164
  • 810
  •   1
Отговори
# 435
Дъщеря ми гледа учат.се. Основно от там учи. Учебниците изобщо не ги отваря. Аз и на толкова съм доволна.

# 436
И аз платих за уча.се. Ползва го наборката и давам тестове от там за да видя какво е научила.

Аз нали ви се хвали скоро, че в нашия град на нямаме болни. От тази седмица градът пламна, откриха и Ковид отделение, половината е пълно. В училището нямаме болни деца и учители, все още... За два дни научих за три познати семейства с Ковид, и трите са без деца - ученици. Едното семейство са ми съседи, пенсионери на 80 години, живеят сами. Та за себе си не съм убедена, че училищата са допринесли за разпространението, по-скоро липсата на спазването на трите Д.

# 437
  • Варна
Какви бяха процедурите при дете в класа с положителен тест без симптоми?

# 438
Здравейте.
Първо да похваля Малчо, че стана вицешампион на кон с гривни на ДП вчера.
  https://youtu.be/cKEh7LjOwzo
Относно училището. Във вторник се връща присъствено. Последните две седмици в тяхното училище учиха дистанционно. Той пропусна последните дни заради състезанието. Сега има три почивни да учи и наваксва. Ще имат и контролно по математика в петък. Ще видим във вторник колко деца ще са присъствено и колко ще са решили да се обучават електронно. Той не иска да учи от къщи, аз също не искам. Батко му е в осми клас и нещастен, че още две седмици трябва да учи онлайн. Както казах, ние сме така от 15.10 някъде.
За подаръците. Имаше рожден ден септември, на който не получи нищо. Уговорката е за рождения ден плюс Коледа и плюс неговите спестявания да купим нов компютър. Старият все още върши работа, но брат му си купи нов с наша помощ и решихме, че и малкият заслужава нова мощна машина.
Ховърборд и той искаше преди години. Разубедихме го тогава и купихме уейвборд. Караха го много и двамата тогава. Сега по-рядко. Аз пък си счупих ръката с това чудо.
Вкъщи имаме и куче и котка. Голяма забава е и не бих се лишила от тях въпреки грижите.

# 439
  • Сф
Стон, браво на детето!
Ние миналия месец сменихме отбора.Леле що помия се изля  от треньорката по детето и нас, не ми се говори. Детето е щастливо обаче, на крачка беше да се откаже от 4 годишен труд, заради отношението и разни други немаловажни неща, на които не обръщахме достатъчно внимание.
Сега се надявам да се получават повече нещата.Още повече съвсем друга школа подхваща и набляга на скок дължина.
Вчера ми донесе документите за новата картотека и продължаваме! Нашият шампионат е зимата.
Дано сме здрави!
Колко струва това уча се? Детето ме навива, да не повярваш, а аз не съм сигурна ще ли е от полза и ще ли го гледа някой..Но тя чула , че половината клас го ползва и сега иска и тя.

# 440
  • в очите на дъщеря ми
Ston,браво на младежа! Може ли малко повече информация за  е просвета.

# 441
  • Майничка
Ston, браво на младежа!

Ясмина, уведомявате класният р-л, а той - директора (или пишете И на директора, ако имате контакт, с трите имена на детето и паралелката).
 От РЗИ издават протокол за карантиниране на детето и давате номера му на класния, когато го връчат (обикновено 1-2 дни след резултата). Директорът вече се свързва с РЗИ и те издават предписание дали да се карантинира паралелката.
РЗИ са бавни, особено през уикенда, така че е училището трябва да е уведомено дори преди връчването на протокола.

# 442
Стон, честито! Браво на детето, че успява на всички фронтове.
Извинявам се, ама може ли малко разяснения за неграмотни като мен какво е ховърборд и какво- уейвборд?
Имаме абонамент на уча се докъм декември, но май покрай дистанционното не го гледа много, та ще трябва да я питам дали има смисъл да го продължаваме. Сега само тя е ученичка, преди двама ползваха, та имаше повече смисъл.
Тая седмица не съм на работа, но чувам от колеги, че са почнали да излизат /+/тестове на хора, които при влизането са имали отрицателни бързи антигенни тестове. Развиват симптоматика по време на престоя, тестваме ги с ПСР и- изненада! Или не е изненада, всъщност. И вече от персонала излизат /+/. Положението става все по-комплицирано. Няма места по ковидните отд, седят си при нас и си ги гледаме наред с другите, в отделна стая. Както казва една колежка- и да не идем в ковидното, то ще дойде при нас. Така просто не може. Огнищата се умножават и контролът върху разпространението пада и ще пада.

# 443
ston , браво на момчето ти! 👏

Моите деца карат пениборд. Улиците и тротоарите ни са зле и при нас карат тротинетки и пениборд.

Синковеца (11клас) е много нещастен, че минаха на ДО, а наборката е нещастна че ходи присъственото и иска ДО. 😄

# 444
  • Майничка
Влязох да проверя кога изтича абонамента на дребната за уча се и установих, че явно и голямата все още го ползва (3 курс). 😁
Соленичко става, но ще я (ги) абонирам и тази година.
Момата кара ролери и скейтборд, имаше мераци за хоувърборд, но не и да го разнася, така че проблемът си отпадна сам. Иначе карат в двора на училището, той е доста голям и на 3 минути от нас. Сега щели да вземат част от него за басейн на съседната детска градина и децата от махалата са в траур, защото наистина им е много удобен за игри.

# 445
  • Варна
ston Браво на младежа!

gargamela Вчера получихме уведомление по Shkolo, че в класа има дете с положителен тест. Но нищо все още дали класът ще се карантинира. Чакаме информация от РЗИ. Според класната нямала право да каже кое е детето. Децата са провели "разследване" във viber и всеки отрича. Не мога да разбера защо е тази секретност.

# 446
Със сигурност класът ще се карантинира и ще мине на ДО за 14 дни. Родителите на децата от класа не са с карантина и могат да ходят на работа, както и братята и сестрите на ДГ и училище.

# 447
  • София
Нашите ги карантинираха не за 14, а за 10 дни, а сега ги искат на училище на 2-ри, което означава 9 дни. Съвсем се обърках за логиката.

# 448
  • Майничка
За 10 дни е вече карантината на контактните, само за заразените е 14.

# 449
Ston,браво на юнака!Страхотен е!
Аз не удължих уча се,защото ми идва висока таксата,гледа мат,бел и много рядко нещо по англ.език.Ще чакам отзиви за уроците на Просвета!

Общи условия

Активация на акаунт