Шестокласници през 2020/2021

• 28 167
  • 810
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,
Евентуално някой от вас да има в пдф вариант учебника по Математика на Архимед за 6 кл и да има желание да ми го изпрати по имейл?

# 421
От сайта им можеш да го свалиш - http://arhimedbg.com/2uchebnitsi/matematika-za-6-klas#body, има го в пдф

# 422
От сайта им можеш да го свалиш - http://arhimedbg.com/2uchebnitsi/matematika-za-6-klas#body, има го в пдф

Благодаря!!!

# 423
И при дъщеря ми са намекнали вчера, че е възможно да започнат онлайн.

Четох изказване на директора на нашето РИО, че училищата явно не допринасят за заразата, случаите винаги са свързани с разболяване в семейството. Същото е становището и на СЗО - не препоръчват затваряне на училища, защото досега няма данни там да се пренася вирусът.

Само, че при нас учениците са безгласни за разлика от разни като Алибегов и т.н.

# 424
Не го разбирам това с "учениците не се разболяват в училище, а в семейството".
Да, де. Нали като се разболее от семейството си и като иде в училище в класната стая без маски е много вероятно, да не кажа сигурно, че ще прехвърли заразата на свой съученик, а той ще я занесе на своето семейство...
Няма значение от къде се е заразил. Важното е, че условията в училище - толкова хора в една стая, благоприятстват разпространението на заразата. А в момента имаме нужда от ограничаване на заразата.

На практика няма мерки, които да са ефективни в една класна стая.
Дори и да са с маски децата, на затворени прозорци през зимния сезон... просто няма да има ефект.
И дистанция не може да се осигури...

# 425
Ами явно не я прехвърля на друг съученик.

# 426
Всичко е в кръга на предположенията така или иначе...

# 427
  • Пловдив
мандаринка, опитай да я разубедиш за ховърборда. Безумно скъпо е и ако няма къде да го кара навън ще се се движи само по коридора на апратамента. В квартала съм виждала дете, което има ховърборд и как се изреждат децата да се качват и да го карат. Забавно, но за седмица максимум.
За Коледа поръчах kigurumi от китайците. Това са онези меки плюшени ..ъъъъ .. пижами или цели гащеризони на някакво животно. Още не е дошла пратката и не знам дали качеството е добро. Иначе дъщеря ми иска всякакви неща, свързани с любимия певец, включително негов макет в естествен размер да си го гледала по цял ден Joy
Иска кубинки Dr Martens, някакви по-специални дълги чорапи Joy , верига за врата с катинар и укулеле.  Dr Martens няма да я огрее, но ще търсим подобни. Верига с катинар намерих, чорапите са най-лесни, а укулелето ще го мисля.
Както съм писала по-рано и ние имаме Google Home (подобно на Google Nest). Ползва се много и е джаджа, която тийнеджърите ще харесат.

# 428
Четох изказване на директора на нашето РИО, че училищата явно не допринасят за заразата, случаите винаги са свързани с разболяване в семейството. Същото е становището и на СЗО - не препоръчват затваряне на училища, защото досега няма данни там да се пренася вирусът.
И тук: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/prof-kostadin-angelov-za-2-sedmit … -uchebnata-godina
"според последните проучвания една от основните причини за бързото разпространение на вируса е именно присъственото обучение"

# 429
  • Майничка
Хана, укулеле са пускали в Лидл покрай Коледа. В музикалните магазини също има, понякога и втора употреба. Ние имаме лидълско, но момата така и не успя да го подкара добре, чак с китарата засвири истински.
Ако искаш, мога да ви заема нашето, да прецени дали това иска наистина. То беше към 30лв., за 80лв. й взехме 3/4 акустична китара в идеално състояние, а цяла може и по-евтино да се намери.

# 430
И тук: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/prof-kostadin-angelov-za-2-sedmit … -uchebnata-godina
"според последните проучвания една от основните причини за бързото разпространение на вируса е именно присъственото обучение"

Аз предпочитам да вярвам на СЗО, изявлението е от вчера, има го на официалния им сайт. Пуснала съм линк в темата за ковид.

# 431
  • Пловдив
Аз съм просто потресена.Мой близък е с Ковид-леко го кара засега.Жена му има магазин-ха,познайте дали не е на работа.Ходи си женат и не й пука изобщо.Е, няма как да спрем вируса ,но да работя облечена като идиот,да не мога да дишам заради такива просто думи нямам.И не знам къде спи РЗИ ,не правят ли проверки.Най-странното е,че всичко това се случва в село на 20 км от Пловдив и би трябвало в едно село до ден два да се разбере.Просто думи нямам.
Иначе в нашето училище има доста контактни и още 2 деца положителни,плюс още една учителка,която е предавала и на нашия клас.

# 432
  • София
Ами до съзнание е...
За съжаление има много хора, които изобщо не се замислят дали поведението им би наранило другите по някакъв начин.

Още никой не се е сещал за коледни подаръци.
Но малката има рд ноември и първо това трябва да се отметне. Лошото е, че е решила, че ще й подаряваме 6 подаръка. Харесала е няколко кукли/играчки, и понеже не може да реши кое точно иска, реши че иска всичко и някак стигна до 6. Определено чак толкова много пластмаса няма да получи.

# 433
  • София
Мандаринка, моята пък иска лонгборд, за да се придвижвала до училище...Като гледам ще се “придвижва” в задния двор на блока поне до пролетта като ги залостят:(. Сега се е заинатила и за някаква рокля от ХМ, но аз не поддавам.
Не съм на мнение, че училището не допринася за разпространението на Ковид. Просто децата нямат някакви страховити симптоми и никой не ги тества. При голяма част от родителите също е безсимптомно. И някак се размиват нещата. Заразата вече се разпространява дифузно и никой не може да разбере от къде  му е дошло. В детската пулмология междудругото, по информация на една от лекарките има много деца с ковид - там ги изследват поне. Така че аз не съм спокойна да си играя на “руска рулетка” с ходенето на училище.Confused. Около нас вече е пълно с болни приятели Sad.
Но да гледаме по- ведро на живота! Wink
Някой абонирал ли се е за е-просвета? Ние направихме днес абонамент за месец. Уроците изглеждат читави за сега, но ще мога да споделя повече след 2-3 седмици.

# 434
Аз платих за уча.се отново. Някак не ми се рискуваше да сменям. Ще чакам отзиви обаче. Детето вече и уча.се не ползва чак толкоз, но аз го платих най-вече за мое успокоение, че правя нещо:)

Общи условия

Активация на акаунт