Шестокласници през 2020/2021

• 28 133
  • 810
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Според мен сравнението с останалите европейски държави, които затварят, каквото могат, но децата остават на училище, не е съвсем коректно да се прави така 1:1. На всички е ясно, че в нашите училища в момента цари пълна анархия, класовете са огромни, а класните стаи - малки. В салоните по ФВС се събират поне по 2 класа, а за съблекалните не искам да си представям какво става - същите тези два класа, но събрани в тесни, прашни помещения. Никаква дистанция не може да се осигури, няма как. Как да разредят чиновете, къде да отидат същите тези деца в междучасията. Отделно, че самодисциплината не ни е от най-силните национални черти...

Получих съобщение в школо, че се очаква одобрение от МОН на решението на училището да премине дистанционнно за 2 седмици, от понеделник. Явно не е съвсем самостоятелно решение - уведомяват министерството все пак и чакат разрешение. Отново пълно мълчание относно платформата, в която възнамеряват да се провежда ДО.

# 601
  • Сф
Oф, много съм проста.Аз си влизам в школо от на детето профила.Сега влезох с моя- имаме карантиниран ученик в класа от 4ти.Пише да следим децата и при най - малко неразположение , да не ги пускаме.
И това от сайта на училището днес виждам, в секция ковид19, не в новини...

За изтеклата учебна седмица /26-29.10.2020 г./:

общ брой карантинирани – 60 ученици, от тях два класа
    карантинирани – 3-ма учители
    заболели от COVID-19 3-ма учители
    заболели от COVID-19 3-ма ученици

лошо...

# 602
баловете сигурно много ще паднат...
Не е сигурно. Могат да направят лесни изпити и съответно баловете в горния регистър да са много на брой.

# 603
  • София
баловете сигурно много ще паднат...
Не е сигурно. Могат да направят лесни изпити и съответно баловете в горния регистър да са много на брой.
И много вероятно точно така да стане. Иначе ще се окаже, че не са се справили с ДО...

# 604
  • София
От ФБ разбрах, че нашето училище минава на хибридно обучение. Какво ще е съотношението онлайн към присъствено предстои да разберем. В анкетата бяха предложени 1:1 седмици, 2:2, 3:3 или 3 дни онлайн, а четвъртък и петък присъствено. Не разбрах и от понеделник ли стартираме, но предполагам - да. Имаше само едно ядосано личице, останалите реакции за момента бяха лайкове и сърчица. Ще чакам ученика за повече подробности.

# 605
  • София
Слава богу, ние ще си ходим присъствено. Нашата директорка е против ДО. Нямам търпение и малкия да се върне в училището след една седмица.

# 606
Оффф или Охххх и аз незнам вече как да реагирам, продължават с включването на децата в платформата, никой нищо не казва, вчера два часа са си правили децата каквото си искат.
В сряда от събуждането ми до вечерта ми опъваха нервите, снощи по никое време за стотни от секундата побеснях отново, добре че накарах мойта да пише на лични та да се оправят нещата, ееее днес отново съм яхнала метлата.
Детето се прибра, дотогава говорехме по тела, влиза и продължава да нарежда бисер след бисер, за капак чак сега ми казва че е трябвало да ме послуша за преместването в друго училище, емиии няма как по средата на годината да се разправям с такива неща на фона на обстановката в която се намираме, пък и без това остава освен тази още една година в това училище. Дори е решила че и домашните няма да си пише по някои предмети, еми и аз съгласна и я подкрепям, щом за едни ще са майка а за други мащеха какъв е смисъла, единствено за да упражнява дадени задачи и въпроси свързани с материала, това може да го прави и от нета, и пак няма да има промяна в знанията и успеха си.

При нас никакви новини и съобщения за нищо, явно сме някакви специални и всичко ни е наред, докато не дойде момента да изригнем, за уч - щето става въпрос.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 14:24 от Тони ♒🍀

# 607
Ще го утрепя! Двойка на практическо изпитване по БГЕ. Не знам за какво е, видях оценката в Школо. Ако е било за стихотворение наизуст, да му мисли. Снощи го попитах дали има нещо такова и ми каза - не.
При нас на ДО са учениците от 7-ми клас нагоре. Нищо не се чува. За болни не знам също.

# 608
Да ви кажа, за никакво присъствено не си мечтайте, защото в действителност положението е от страшно по-страшно.
Пълен хаос, липса на информация, липса на правила и протокол кога как да се действа. Всичко е само на хартия и на практика е невъзможно да се управляват нещата по никакъв начин.

Аз до онзи ден се чудих как така в нашето голямо училище не се е чуло за един положителен ученик.

И едва вчера като се оказа положителен в нашия клас нещата лъснаха в цялата си прелест. Казам ви - учителите потулват информацията, крият, нарочно преиначават и до последно си мълчат.

Днес се сетих да звънна на една позната от РЗИ. Детето й е в съседен клас. Тя в момента била с ковид, детето държи вкъщи като контактно. Тя ми каза, че има ужасно много болни ученици с ковид само от шестите класове в нашето училище и много деца, чиито родители са положителни. Но никой не излиза в карантина, защото обикновено са минали 48 часа от последния контакт на детето с класа. Друг е въпросът, че някои положителни родители не пускат тестове и на децата. Абе, някакъв ужас.

А аз, наивницата, си мисля, че всичко е спокойно в училище...

# 609
  • Пловдив
Нищо не е спокойно.Хората не спазват карантина.Мой познат с Ковид е дал адрес,на който реално не живее.Живее си у тях,жена му работи в магазин и ходи на работа.Изобщо е несравнимо с европейските страни.Повечето хора там имат самосъзнание.Да, училищата им работят,но цялата организация им е различна.
РЗИ не смогват,да следят карантинираните.Много хора изобщо не правят пср тест,за да не им затворят фирмите или да не са под карантина.Луда работа е.

# 610
...Много хора изобщо не правят пср тест,за да не им затворят фирмите или да не са под карантина.Луда работа е.

Или за да не си отрежат всякакъв достъп до медицинска помощ. Реално ако си позитивен, получаваш лечение по телефона от ЛЛ и чакаш да ти посинее устата, за да викнеш бърза помощ. Та в момента дори със симптоми не бих направила ПСР тест. После ще се ровя във форума, за да разбера къде нелегално мога да отида да си направя снимка, защото няма да имам право да нарушавам карантината.

# 611
  • Пловдив
Нямам представа какъв е точният протокол,но знам, че без пср не дават болничен,нито приемат в болница.Та не знам какъв е верния подход.Знам обаче,че хората си работят болни,не се изолират и вируса се разпространява с бясна скорост.

# 612
И аз не бих си правила тест, нито пък на децата. Защо да правя? Ако някой от нас е болен от нещо, каквото и да е, ще си стоим няколко дни вкъщи както винаги досега и това е. Разликата е, че досега само болният стоеше вкъщи, а сега, ако се случи нещо такова, ще стоим солидарно всички. Ако не оздравяване, ще търсим доктор. Предпочитам да действам без истерия, вместо да рискувам да ни заключат и да няма кой кучето да ми разходи дори.

# 613
Че те и с положителен ПСР приемат трудно, ако изобщо приемат някой, който не отива съвсем на зле или няма връзки. За болничен не съм чула да искат ПСР, освен ако не искаш болничен за Ковид.

# 614
Аз лично идея нямам как ще действам при евентуална зараза на член от семейството.Ще действам,според тежестта .Сложно ще стане,много бих искала да ни подмине,ама много.
В у-ще няма инфо за брой заразени,карантинирани и прочие.Баща на дете от съседната паралелка работи в РЗИ и нон стоп твърди,че има болни и се прикриват нещата.Надявам се да е просто слух,но.....Имам съмнения,че ще се опитат до последно да ги задържат присъствено и после отново до,макар,че колкото и да съм против до,смятам,че му е дошло времето.

Общи условия

Активация на акаунт