Шестокласници през 2020/2021

• 28 117
  • 810
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Тази сестра за украса ли е там.Дори при нормална ситуация дете с 38 градуса трябва да бъде върнато от училище.За 40 даже не коментирам.Тя за какво  е там?Има картон на детето с описани алергии и заболявания.Длъжна е да се обади на родител или личния лекар ,за да даде антипиретик.На детето на бланката с големи букви съм написала алергия към нурофен.Божееее сбъркана работа.За какво стоят тези сестри в училището-за да събират бланки и картони, и да правят бумащина.Няма оправия.

# 661
Потресаващо! Има невероятни ситуации, поради което уча детето да решава само какво да прави и да не се доверява на подобни човеколюбиви авторитети.

# 662
Да ви разправям, днес е контролното по история. По този повод в събота детето ме наказа да прочета всичките 10 урока по най-омразния ми предмет, че да мога да я изпитвам. Еми прочетох ги, и опити да я изпитвам направих, по едно време явно детето се отчая от собствената си майка и ми каза - "мамо, няма смисъл да се мъчиш повече, аз сама ще си ги прегледам отново". Disappointed Relieved
Замислих се за това какъв е смисълът изобщо да се наизустят едни n-брой дати и m-брой факти, когато само месец след това те ще са безвъзвратно забравени? Ама може само моят мозък да реагира така, пък другите да си ги помнят, знам ли.
И дълго чаканата от мен новина - минаваме дистанционно от сряда за следващите де седмици Relieved

пп. това с болното детенце наистина не е за вярване

# 663
bobsi, това което е станало с детето наистина е потресаващо, дано да няма ковид и да се оправи бързо, то при такава висока t как изобщо е седяло, другите учители къде са били, и те ли са толкова слепи като сестрата и класната, то поне друго дете да беше се обадило на родителите на детето. Дано ги осъдят и да станат по - отговорни, те нямат ли деца, внуци, не го проумявам.

На нас още теста по БЕ не ни е върнат а днес правиха по Лит. - бърз преразказ в сег. вр. на Косачи, дано се е справила, уж от многознайкото видяла че в дневника и писала 6 но в школо още нищо, днес по мат. занесе ( трябваше да са две, но едната я е изгубила по трасето ) модел на призма уж и на това им писала учителката 6 на тези които са направили но и в школо и нея я няма. По - интересно ми е как се е справила днес, първите два часа имат БЕЛ, първия правили черновата и после почнали да преписват на беловата, и ми вика беше ми малко трудно в началото със времето но после го пооправих.
В петък имаха по геогр. и история, по геогр. каза беше лесно по история било много трудно, миналата или по миналата правиха и по чп, и от там чакаме резултат.
По фвс е с 4 и 6, за 4 знам за кое е но 6 нищо не ми е казала, явно по време на играта на народна топка защото я уцелила с топката без да иска и какво ли си е казала чакай да и я пиша че може следващия път да не оцелея Grinning.

При нас все още няма анкети за ДО или Присъствено, пълно затъмнение има за това каква е ситуацията в училище. Дано да е за добро.

Желая ви успех и само хубави оценки и новини.

# 664
Безумие е това, което се е случило с болното дете. Айде сестрата я не бива, ама и учителката.... неадекватно поведение и от двете. 😶

Средния успех на класа по история е 3,28, щерката е с две 4-ки.😔

Трябва да водя наборката на ваксина. Може ли някой да ме просветли какви ваксини се слагат на 12г?

# 665
Vita и аз трябва да водя набора на ваксина.Следя за информация.

# 666
Ваксините са две тази година  - реимунизация рубеола, морбили и още нещо и дифтерия, тетанус и коклюш. Втората поне при нашата лична още я няма налична. Имат някакъв проблем с доставките каза. Днес водих детето за първата. Отлагам я от март месец. Лятото личната нещо се замота. След това все контактни бяхме. Днес го заведох. Голям страх брах и все още бера. В тези времена хич не ми се искаше ваксини да слагам.

# 667
Първата сме я сложили, явно втората вече е налична.

# 668
Ние свършихме тая работа с МПР ваксината на 15.09. Другата ще чака по-добри времена, че миналия месец и противогрипна сложихме.

Нашият клас от днес е ДО за две седмици, уж. Днес писа майка на съученик, че от събота е със симптоми и антигенният тест е положителен.

# 669
И двете ги минахме, първата около 10 дена преди РД септември а втората мин. седмица.

wild poppy, дано майката да го изкара леко и бързо и детето да не се зарази, хубаво е направила че ви е предупредила, така ще може да си следите децата евентуално ако стане нещо.

# 670
Тони, грешно съм се изразила - майката писа, че детето е болно. Та щерката май контактна се води, нищо ще за положителен антигенен тест РЗИ не се впечатлява. Иначе детето днес вече било по-добре.

# 671
Няма нищо, то просто не е уточнено и затова помислих че е майката, но и това не е от значение, от значение е това че детето е болно и дано се оправи бързо и майката да не се зарази, сега им разменяме местата, макар че и в двата случая не е приятно. Това е от мерките които не се взимат адекватно и навреме, и тук сега да попитам аджеба децата нали не го хващали или както някои казват безсимптомно го карали, и сега какво да си мислят хората?
М.....а му на присъственото и на оценките щом децата падат извинявам се за израза и сравнението но като презрели круши. Жалко е да ги мъчат по този начин.

# 672
Ужасно е това за детето с температура, умът ми не го побира Dizzy Face

При нас има съобщение, че има предложение от сряда да минават на ДО до 20-ти, но още не е потвърдено, ще видим. Иначе от миналата седмица всеки ден ни пращат информация дали има заразени в училището.

# 673
  • Сф
При нас се говори от 16 ти до 4 ти декември.София.Обаче не намирам къде е публикувано.Странно.На детето и го е пратила съученичка, не погледнах подробно.Но вчера е минала зам директорката по класовете да записва бройките.Предполагам днес ще знам повече.
Доста учители отсъстват.Вчера по  мат и физическо, свободни двойни часове, та си дойде в 10.30.
Това с детето е много странно.Защо не е звъннало?Моята веднага ще ми каже , ако и е лошо.Сестрите също звънят.Това им е работата.

# 674
  • Mars Hotel
Аз и дъщеря ми сме с болно гърло и кашлица, при мен има и температура около 38. Sad Спрях детето от училище и от днес е онлайн със съседен клас, които от миналата седмица са карантинирани заради болно детенце.. Чудя се дали да правим бързи антигенни тестове или просто да си кротуваме вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт