Шестокласници през 2020/2021

• 28 117
  • 810
  •   1
Отговори
# 675
При нас скоро няма да има ДО, вече всички са на линия и никой нищо не споменава дали има или няма болни, явно ще се окажем най - примерните, макар че децата не спазват много мерките за безопасност.
Получих в школо по чп - 4 на теста, както винаги пак развали хубавото, на входното имаше 5. Снощи пак почна да ме предупреждава да не очаквам и да не и се сърдя и карам ако по история е изкарала 2 или 3 от теста, да видим първо дали е проверен, но вече наистина взе да ми става смешно, то не са уговорки и предварително подготвяне за лоши оценки, да видим като се прибере какво ще разкаже.

Светлица дано всичко да е наред при вас и да се разминете само с тези симптоми, ще ви стискам палци да не ви хване чудовището.
Пожелавам ви бързо и скорошно оздравяване.

# 676
Аз и дъщеря ми сме с болно гърло и кашлица, при мен има и температура около 38. Sad Спрях детето от училище и от днес е онлайн със съседен клас, които от миналата седмица са карантинирани заради болно детенце.. Чудя се дали да правим бързи антигенни тестове или просто да си кротуваме вкъщи.
По-добре си направи само ти тест. Поне да имаш яснота и да знаеш какво да предприемеш.

# 677
Минавам сомо да кажа, че мъжът ми е с ковид. Тест от събота. Изолиран е в една от стаите. Децата днес ги чувам да прокашлят. Иначе нямаме температура.

Моля който е минал през това с децата, да сподели!

Нямаме осигурено дистанционно обучение. Просто трябва да следим материала.

В класа ни дъщеря ми е  поредно карантинирано дете. Има доста болни.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 16:26 от utro77

# 678
utro77.Желая бързо въстановяване на цялото семейство.Гуш за наборката..

# 679
  • Пловдив
https://trafficnews.bg/plovdiv/uchenitsite-plovdiv-6-12-klas-min … 2-noemvri-194139/
Дали се осъзнаха,след днешния процент?

# 680
Утро,бързо оздравяване и да минава леко!

# 681
  • София
При нас ДО вече не се и обсъжда. Направиха една проформа-анкета и това беше. Ще се ходи на училище до последно. Не знам какво трябва да се случи...Тези хора не виждат ли, че здравната ни система рухва или просто ги принуждават да “стискат зъби”...
Миналата седмица извинявах отсъствията заради лека хрема с медицинска бележка, а днес подадох заявление за ОЕСР. Направиха опит в канцеларията да ме спрат, защото съм нямала основания, но после се примириха, че имам право. Сега чинно си чакам 3-те дни за отговор.
От три дни вече “биг брадър”има температура, хрема и кашлица. Крихме се от него, изолирахме го и тази сутрин го заведох на комбиниран тест (ковид, грип А и грип Б). Чист като сълза за наша изненада. От какъв вирус или настинка е болен си остава тайна за нас:). Казвам го, за да ви успокоя все пак, че не всяка повишена температура е Ковид.
Bobsi, ще споделя личното си мнение по другия въпрос.
Повечето учителки по руски  с малки изключения са пълни откачалки ( това е най-мекото, с което мога да ги нарека). Те не могат да излезат от милите спомени за онзи “хепи соц” , в които са учили в страх, унижения, че и физически наказания и съответно не могат да преподават по различен начин. Не можеш да търсиш при тях насърчаване на свободата на мислене или някаква креативност. Кажи на детето да не й се връзва на тази комплексирана дребна душица. И, ако още веднъж ги нарече “тъпанари”,  да отидат целия клас да говорят с директора.
Utro, тествайте се и вие с децата! Поне ще знете, дали да се изолирате от таткото, защото 10 дни не са малко. Направете от бързите тестове, ако имате възможност (40 лв. са).
Другият вариант е да изчакате поне 10-12 дни и да си купите от аптеката серумните тестове за антитела. Те поне са по-евтини. Sad
Бързо оздравяване!

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 16:41 от Skiorche

# 682
  • в очите на дъщеря ми
Utro 77, да минава и да заминава...

# 683
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Утро, бързо да се възстановявате.
Да ти разкажа как мина при голямата, но пояснявам, че тест не сме правили, само по симптоми педиатъра ни диагностицира.
1 ден главоболие и лека кашлица
2 ден температура 37.2, мускулни болки, главоболие, поспаливост, без кашлица
3 ден температура 37.2, мускулни болки и поспаливост
4 ден чутовна хрема, поспаливост без други симптоми
5 ден загуба на мирис (заради хремата може би), поспаливост
6 ден без хрема, без мирис
7 и 8 ден без мирис и вкус
9 ден алелуя храната е вкусна
Днес 10 ден 100% кондиция без никакви оплаквания.

# 684
utro77, пожелавам ти леко да минава и бързо оздравяване !

ninanb, това което си споделила е 1:1 със поделеното от две близки семейства, които минаха през вируса. Всички казаха, че са загубили обоняние на 5-я ден .

# 685
utro77, леко да минава и бързо оздравяване!

# 686
Благодаря на всички! Heart

Тъкмо обсъждаме да си направим и ние тестове, за да не изолираме таткото, че той човека лудна в спалнята от събота. А и ние ходим с маски вкъщи, спазваме дистанция и лъскаме в банята. Поне да знаем дали е нужно всичко това.

Нина, вероятно и възрастните го изкарахте вкъщи? Благодаря за подробното обяснение! Полезно е.

# 687
  • Mars Hotel
Утро, да се оправя таткото и вие да сте здрави!
Аз и дъщеря ми правихме бързи тестове - и двете сме отрицателни. Все пак ще я оставя вкъщи до края на седмицата.

# 688
utro77, пожелавам ви таткото да се оправи и възстанови бързо, ако си правите тестове дано да са отрицателни.

# 689
Ние от утре минаваме онлайн, класната им е с полож. тест от вчера. Интересното, е че преди половин час се появи съобщение в сайта на училището, че карантината е от 07.11.,а те вчера и днес си бяха на училище. Просто нямам думи..

Общи условия

Активация на акаунт