Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 842
  • 810
  •   1
Отговори
# 150
  • София
а не, това краткото за летвите беше към Нотарис - 6 от горнонанадолнище срещу 5,70 от колежа.... Тука тия две летви визирах

Ето, виждаш ли, не съм бързала, внимателно съм и чела....Като обаче се има предвид посоката на дискусията и това, че не е пояснено кои са сравняваните летви, стават такива разминавания. Simple Smile

# 151
Тази снимка съм я пропуснала. Тук може да стане по-хубаво дори от колежа:
Скрит текст:
Вижте какъв двор, ето това преди малко заради размера не успях да кача:

Скрит текст:

# 152
  • Отвъд алеята зад шкафа
А пък мен живо ме интересува родителите на деца в Питагор кога аджеба ще научат знаците по пътното платно и ще разберат, че спират и паркират, запушвайки движението, а в някои дни правят и втора лента. Иначе съм сигурна, че тук пишем само примерни граждани, естествено с висше.

# 153
  • София
Ох, това с оставянето на децата винаги е било проблем, за всяко училище. Още помня синът ми в 119то как не можеше да се добере по уличките сутрин.
В това отношение ОТ е много добре, влизаме в двор, в колона, сутрин чичкото пазач го играе регулировчик, минаваме с колите по алеята, спираме до тротоара, децата излизат и продължаваме напред, прави се един пълен кръг така че не си пречим. А колите стигат само до определен троторар преди училищната сграда и двор, има трупчета, така че където са децата да няма коли.

# 154
  • София
Ох, това с оставянето на децата винаги е било проблем, за всяко училище. Още помня синът ми в 119то как не можеше да се добере по уличките сутрин.
В това отношение ОТ е много добре, влизаме в двор, в колона, сутрин чичкото пазач го играе регулировчик, минаваме с колите по алеята, спираме до тротоара, децата излизат и продължаваме напред, прави се един пълен кръг така че не си пречим. А колите стигат само до определен троторар преди училищната сграда и двор, има трупчета, така че където са децата да няма коли.
И от други места, че чувам, че ОТ имат страхотна организация. В СС онзи ден един бус ми удари колата Rage

# 155
И АЕА са със страхотна организация на движението. Плюс, че отделните класове влизат през различни врати. Няма струпване на коли, а за бусчетата им има различни места за достъп.

# 156
  • София
При ОТ обаче има място за организация - огромни пространства, пред СС няма какво да се регулира заради теснотията.
/Бърди, визирах вторият скрит пост, с който мило ни насочва към другата тема/ Simple Smile.

# 157
А пък мен живо ме интересува родителите на деца в Питагор кога аджеба ще научат знаците по пътното платно и ще разберат, че спират и паркират, запушвайки движението, а в някои дни правят и втора лента. Иначе съм сигурна, че тук пишем само примерни граждани, естествено с висше.
Там трябва един-два пъти да минат няколко 'паяка'  в 17:30 и да вдигнат всички коли накуп, ама без да дават възможност за кратки обяснения от типа 'аз спрях само за една минутка да взема детето'...
Само така мисля, че ще се научим. По нашите територии явно става само с тоягата.

# 158
  • София
Около ФЛ оставянето винаги е било кошмар и се паркира на паркингите на близките супермаркети, а после пеш се водят децата, защото пресичането на Симеоновско шосе е предизвикателство и за възрастен. Ако човек се набута сутрин пред училището може да изкара в уличката повече от час и то час пълен със скандали с останалите набутали се там. Дори децата с охрана и шофьори не влизат от там.

# 159
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз лично винаги предпочитам да спра по-далеч и да мина пеша някакво разстояние, отколкото да запушвам движение или да попадам в задръстване. По родителски срещи е нещо страшно.

# 160
Мда, паркирането и спирането май са проблем на повечето училища. Частни и държавни.

При нас всяка година започва с призиви за съобразяване и внимателно шофиране в района на училището. И всяка година е необходим около месец, за да се успокоят нещата. И като падне сняг настъпва нова драма. Rolling Eyes Хубавото е, че поне не пречим на никого, освен на себе си.

# 161
  • София
Каквито и призиви да има, повечето хора искат да спрат точно пред вратата, независимо от задръстването, което ще предизвикат. До нашия блок има държавно училище и сутрин е лудница точно около главния вход, който за зла беда е на кръстовище. И това при положение, че повечето деца в училището живеят в квартала и нищо не пречи да идват или да бъдат водени пеша.

От снимките на Олив много ми хареса новата сграда на Питагор. Ако успеят да направят необходимия ремонт, ще стане чудесна.

# 162
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, тази сграда има пространство и отваря възможности. Изглежда много голяма и може би в някакъв момент ще преместят и ПЧМГ там.

# 163

Ха..ха , когато това се случи с 32 ро или пък с Азбуки Simple Smile
Или около всяко друго  училище Simple Smile
Да не зачекваме темата ,че в последната седмица съм подпалила.  В София стана някакъв АД вече. Винаги се опитвам да паркирам по правилата и си пускам СМС на зона. Миналата седмица отивам да взема детето от тренировка, навън вали, то излиза мокро , така че не мога да спра на три преки от залата. Пристигам след час шофиране в задръстването, сутринта съм излязла в 6,30. У нас няма нищо за ядене а ММ ще се прибере след 21 часа. Обикалям 2 пъти квартала виждам, че много закъснявам и успявам да се навра в едно празно място което е пред входа на един блок. Като има вход , тротоар, градинка а аз съм реално на улицата. За около 8 минути тичам в дъжда до магазина и после да прибера детето. Заварвам си колата с яйца върху нея.
Следващият ден в Младост 3 ми я издраха с ключ. Бях спряла на булевард , никой не запушвах , на никого не пречех.
Ей така важното е на другите да им е кофти.

# 164
Там трябва един-два пъти да минат няколко 'паяка'  в 17:30 и да вдигнат всички коли накуп, ама без да дават възможност за кратки обяснения от типа 'аз спрях само за една минутка да взема детето'...
Само така мисля, че ще се научим. По нашите територии явно става само с тоягата.
С удоволствие , ама преди това да ми покажат празно място което не е на Сливница.
Ама няма , щото с моите данъци храним циганите и два паркинга не можем да направим.

Общи условия

Активация на акаунт