Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 124
  • 810
  •   1
Отговори
# 465
Не знам, както казах, информацията ми не е от първа ръка. Това, което знам, е че има нов учител в 5-ти клас, който е страшно изискващ и учебната година им е започнала с доста ниски оценки на целия клас. Може да се дължи и на онлайн обучението, края на миналата година.

# 466
  • София
Да, то всеки може да е препредал какво ли не. Истинската причина често не се споделя и от родителите на местещото се дете. Поне от моя опит. Родители, които са се преместили уж, недоволни от дадено училище, после съм разбирала случайно по други канали, че са били помолени да напуснат. Не казвам, че в този случай е така, а че всичко може да е.

# 467
  • София
Много странно, за 2 седмици колко пък толкова оценки ще се напишат. (само си разсъждавам).
Но едно дете не е сериозно, за да се квалифицира, като отлив на ученици. Двете от 2ри клас може да са приятелчета и да ги местят заедно, подозирам и там нов учител, защото не виждам друга причина (отново си разсъждавам)

# 468
А кой е въпросния учител и от кое училище идва?

# 469
Много странно, за 2 седмици колко пък толкова оценки ще се напишат.
Не знам за това училище специално, но при синът ми по английски и математика имат вече по 6 оценки ( изкл домашните) и по 3 теста направени.

# 470
  • София
При нас има по повече, но разговорът се отнася за две седмици след началото на учебната година, а не за настоящия момент.

# 471
Сега погледнах, 2 седмици след началото на учебната година-3 оценки и 1тест

# 472
И аз съм с дете в КО. Аз знам за две деца от втори клас и едно от пети, които са отишли в Изи тази година, и то преди две седмици.
За отлив също съм чула слухове, но с причина фалирали бизнеси покрай Ковид.
Доколкото разбирам, хората са се преместили преди 2 седмици, което прави около 26 октомври, а не 2 седмици след началото на годината.
Изи са доста гъвкави като ново училище. Поне това чувам. Та, може да са им удовлетворили желанията.

# 473
А кой е въпросния учител и от кое училище идва?
Нямам идея, не съм се интересувала

# 474
Здравейте,
Следя темата отдавна , но не си спомням да е коментирано . Интересувам от ПУК в Питагор .Натоварват ли децата много.Остава ли им време за игра и спорт . Това което най ме вълнува - в края на годината имат ли изпит , за да продължат в първи клас - има ли вероятност да отстранят детето от училище, ако не се справя според техните изисквания . Направило ми е впечатление , че в училището се правят вътрешни изпити всяка година , за отсяване на несправящите се деца. Вече от няколко лични познати с деца в училището ( в периода 1-4 клас)  чувам , че им се налага да ходят на допълнителни уроци за да " държат ниво " . Моля за  пресни впечатления .

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 11:34 от red_violet

# 475
Здравейте,
Следя темата отдавна , но не си спомням да е коментирано . Интересувам от ПУК в Питагор .Натоварват ли децата много.Остава ли им време за игра и спорт . Това което най ме вълнува - в края на годината имат ли изпит , за да продължат в първи клас - има ли вероятност да отстранят детето от училище, ако не се справя според техните изисквания . Направило ми е впечатление , че в училището се правят вътрешни изпити всяка година , за отсяване на несправящите се деца. Вече от няколко лични познати с деца в училището ( в периода 1-4 клас)  чувам , че им се налага да ходят на допълнителни уроци за да " държат ниво " . Моля за  пресни впечатления .

Нямам наблюдения за ПУК, а само от 1 клас и то само два месеца засега. Натоварване има и в сравнение с други училища е вероятно по-голямо - игрите са в междучасията и в обедната почивка, имат 3 часа физическо, допълнителния спорт е в края на деня - ако детето е избрало такъв. Лично според мен, игрите им идват малко. Обучението е на доста високо ниво. Имат домашна всеки уикенд, която не е много, но все пак изисква някакво усилие от детето. Не знам за какво ниво става дума, но според мен на изпита за първи клас се гледа преди всичко училищната готовност на детето + зачатъци на логическо мислене. Като не знам точно какво е имало на изпита. Моите деца започнаха първи клас без да могат да четат и пишат, имат базови математически познания и не са имали абсолютно никаква допълнителна подготовка извън държавната детска градина - заведох ги на изпита малко на шега.

# 476
  • София
Имат изпит от ПУК за 1ви клас, но повечето от техните деца минават (това всичко е от 2ра ръка). Натоварване има в повечето ЧУ, всичко е субективно обаче

# 477
  • София
Нашето училище са пуснали скоро анкета за от 4 или 5 клас нагоре и половината ученици от тези випуски, доколкото имам информация, са дистанционно. За малките (под 4 клас) е преценено, че не трябва да се дава право на избор за пълноценно онлайн обучение Confused Flushed. Не ми остава нищо освен да се примиря, че ще се заразим.

В тази връзка информативно искам да ви попитам - във вашите ЧУ имаше ли анкети за желанието и готовността на семействата да минат в режим дистанционно обучение? За класовете на всички набори или само за по-големите ученици?

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 08:50 от Аш

# 478
Нашето училище са пуснали скоро анкета за от 4 или 5 клас нагоре и половината ученици от тези випуски, доколкото имам информация, са дистанционно. За малките (под 4 клас) е преценено, че не трябва да се дава право на избор за пълноценно онлайн обучение Confused Flushed. Не ми остава нищо освен да се примиря, че ще се заразим.

В тази връзка информативно искам да ви попитам - във вашите ЧУ имаше ли анкети за желанието и готовността на семействата да минат в режим дистанционно обучение? За класовете на всички набори или само за по-големите ученици?

Добро утро, Аш....
какво е това пораженческо настроение рано-заран???? Що реши, че ще се заразите?!?! Моля те, само положителни мисли. Ето, идва Коледа, знаеш ли какви хубави форуми има тук за Коледа, коледна украса, коледен манджорляк...
Иначе на въпроса ти - не са пускали при нас такива анкети

Приятен ден и споко, бе. Шъ съ опраим. Ако не се оправим - ще ни оправят... Изобощо работата с оправията е ясна! Flowers HibiscusAnimal KoalaAnimal Panda FaceFlowers Sunflower

# 479
На въпроса на Аш, при нас имаше анкета. Мнозинството е против ДО.

Общи условия

Активация на акаунт