Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 155
  • 810
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Пули, дай сериозно - за анкетата питам наистина. Ето в ПЧМГ са пускали, ама преди време, т.е. едва ли е толкова актуална. В Увекинд май също пускаха. В Образователни технологии не пускаха ли? Питагор?

Скрит текст:
Информацията за заразата наистина разводнява темата. Но понеже Пули пита - ето отговора ми: щом част от родителите на големите ученици са преценили, че има риск от зараза и са предпочели ОЕСР за децата си и аз като родител на дете в същото училище имам право да преценя същото - т.е. че има риск от зараза.

Титина, благодаря за отговора.

# 481
Пули, дай сериозно - за анкетата питам наистина. Ето в ПЧМГ са пускали, ама преди време, т.е. едва ли е толкова актуална. В Увекинд май също пускаха. В Образователни технологии не пускаха ли? Питагор?

Титина, благодаря за отговора.

Аш, ти наистина си много притеснена...Gift Heart
Виж, че съм ти отговорила на въпроса.

Но друго се замислих. При вас няма ли възможност детето да стои вкъщи и да участва в учебния процес, който се провежда в клас - вярно, на това му се вика пасивно участие или нещо такова, ама все пак е някаква опция. При нас има възможност, ако детето не е добре /хрема, кашлица/ или просто родителят е преценил да го остави вкъщи, да слуша какво преподават учителите в клас.

# 482
  • София
Аш, при големите (от 3 клас нагоре) положението е по-тегаво заради многото болни учители. Вероятно затова дават възможност за избор на родителите - има си класове, в които присъствено обучение е безсмислено заради карантинирани, контактни или леко болни учители, които могат да преподават онлайн, но не и да се явят в училищната сграда. При малките (ПУК - 3 клас) ако класният ръководител и учителят по английски са налице, часовете могат да се провеждат пълноценно. Предполагам, че това е била причината да не питат родителите за тях.

Не коментирам колко съм съгласна, като цяло и въпросите, и решенията се случват в последния момент, но не мога с ръка на сърцето да обвиня училището - видно е, че се стараят. Цялата ситуация просто е много объркана.

# 483
  • София
Аш, при големите (от 3 клас нагоре) положението е по-тегаво заради многото болни учители. Вероятно затова дават възможност за избор на родителите.
Аз съм родител на дете в трети клас и никой не ми е пращал анкета. Освен да не съм я видяла Thinking. Питам просто - никой не обвинявам. Защо скочихте така.

# 484
  • София
При нас в края на миналата седмица имаше анкета - дали да не останем до края на месеца онлайн. Повечето родители бяха за присъствено обучение.

# 485
  • София
Аш, при големите (от 3 клас нагоре) положението е по-тегаво заради многото болни учители. Вероятно затова дават възможност за избор на родителите.
Аз съм родител на дете в трети клас и никой не ми е пращал анкета. Освен да не съм я видяла Thinking. Питам просто - никой не обвинявам. Защо скочихте така.

Защо реши, че скачам? Само дадох обяснение защо до 3 клас няма анкета (имах предвид от трети нагоре невключително Simple Smile). Всъщност споделям до голяма степен мислите ти по темата.

# 486

Аш, най-вероятно не са ти изпратили такава, защото децата 1-4 клас са оставени за най-накрая, в случай на необходимост от карантиниране. Още от самото начало, преди началото на учебнаа година се обсъждаше варианта 1-4 да са на училище, а всички останали - ДО. А ако учителките на 1-4 клас са налице и не са болни, както писа Данделион, са сметнали, че няма причина да ви я пращат.
Но все пак не може вашето ръковоство да няма готовност за действие, в случай че родител прецени да мине детето му на такова обучение. При нас поне пуснаха заявления за това и който редител поиска - детето му мина на ОЕСР.
Може би трябва да говориш с директор, заместник-директор... Не знам каква е практиката при вас, но нищо не пречи да пробваш. В крайна сметка времената са такива.

П.С. И аз не съм скочила Аш, прегръщам те.

# 487
  • София
Не сме имали анкета, като цяло училищното ръководство е против ДО 1-4ти клас. Сигурно са коментирали и за по-големите, но не съм сигурна.
В момента има възможност болните деца да участват от вкъщи в учебния процес, но нямат право да задават въпроси и да разговарят с другите деца по време на часа. В междучасието им се отделя време за въпроси.

# 488
  • София
В момента има възможност болните деца да участват от вкъщи в учебния процес, но нямат право да задават въпроси и да разговарят с другите деца по време на часа. В междучасието им се отделя време за въпроси.
При нас е същото, само че детето трябва да е карантинирано заради Ковид и има включване по български, математика и АЕ. Различно е при целите карантинирани или преминали в ДО по желание класове, които получават пълен учебен ден онлайн.

# 489
Но друго се замислих. При вас няма ли възможност детето да стои вкъщи и да участва в учебния процес, който се провежда в клас - вярно, на това му се вика пасивно участие или нещо такова, ама все пак е някаква опция. При нас има възможност, ако детето не е добре /хрема, кашлица/ или просто родителят е преценил да го остави вкъщи, да слуша какво преподават учителите в клас.
Ако е със заявление, има право да участва само в половината часове по БЕЛ, математика и повечето английски в определени дни. Няма право на разказвателните, науките, ИТ, другата половина от часовете по  БЕЛ и математика. Когато детето е карантинирано, пак участва по същия начин като тези със заявленията.
Сега предполагам става ясно защо хората искат анкета с ДО за цяла група от класа.

# 490

Ако е със заявление, има право да участва само в половината часове по БЕЛ, математика и повечето английски в определени дни. Няма право на разказвателните, науките, ИТ, другата половина от часовете по  БЕЛ и математика. Когато детето е карантинирано, пак участва по същия начин като тези със заявленията.
Сега предполагам става ясно защо хората искат анкета с ДО за цяла група от класа.

Прочетох те преди около час и честно казано се опитавам да осмисля написаното...
Не знам просто какво да кажа. Това е абсолютно безобразие. Не ми е работа да давам акъл и да ръся мозък, но аз бих се борила срещу тази явна несправедливост и дискриминация. От разговорите с родители на деца, които са били в СС и са напуснали заради вдигането на таксите миналата учебна година /не знам дали ми е вярна информацията, но те казват, че били ставали големи панаири/ разбирам, че ръководството не харесва да дискутира проблемите, а да налага.
Значи моето дете е със заболяване /т.е. за него е потенциално рискова среда училището/ или е карантинирано... И получава право, определено от училищното ръководство, да присъства, но не и да участва в 1/3 от учебните часове! Т.е. моето дете е наказано. То е наказано, въпреки, че по закон нямат това право и аз плащам, за да получи моето дете определени знания, съгласно стандартите, за които това училище се бие, че осигурява..... На всичкото отгоре, детето не само, че няма право пълноценно да присътва в учебния процес, макар и виртуално, но и няма право да взима участие?!?!
Правилно ли разбирам ситуацията?

Аш веднъж ме определи като ремсистка, а имам един колега /той е истински индианец от Перу/, който ме определи като "бунтовницка" /т.е. бунтовничка, ама докато го разбера какво ми казва Stuck Out Tongue/. Аз не бих мълчала и бих вдигнала училището във въздуха.

# 491
  • София
Това за СС ли е? Че не могат да си организират часовете дистанционно, ако целият клас не е ДО? Леле!

# 492
Това за СС ли е? Че не могат да си организират часовете дистанционно, ако целият клас не е ДО? Леле!

Дано да не греша... Но мисля, че на Аш децата са в СС и на Дъждец - също.
Моля да ме извините, ако съм дала погрешна информация. Не искам да  правя интрига
Но дори и да не са в СС, мнението ми остава същото.

# 493
Ние от утре сме на ДО. Часовете ще си вървят по график , както до сега. И така до края на месеца.
И за да не разбутваме вече изградената рутина, ще учи от офиса. Без това и тениса и испанския му са далеч от вкъщи.

# 494
  • София
Е, стига де- пак ще те определя за ремсистка
Скрит текст:

Ако е със заявление, има право да участва само в половината часове по БЕЛ, математика и повечето английски в определени дни. Няма право на разказвателните, науките, ИТ, другата половина от часовете по  БЕЛ и математика. Когато детето е карантинирано, пак участва по същия начин като тези със заявленията.

Прочетох те преди около час и честно казано се опитавам да осмисля написаното...
Не знам просто какво да кажа. Това е абсолютно безобразие. Не ми е работа да давам акъл и да ръся мозък, но аз бих се борила срещу тази явна несправедливост и дискриминация. От разговорите с родители на деца, които са били в СС и са напуснали заради вдигането на таксите миналата учебна година /не знам дали ми е вярна информацията, но те казват, че били ставали големи панаири/ разбирам, че ръководството не харесва да дискутира проблемите, а да налага.
Значи моето дете е със заболяване /т.е. за него е потенциално рискова среда училището/ или е карантинирано... И получава право, определено от училищното ръководство, да присъства, но не и да участва в 1/3 от учебните часове! Т.е. моето дете е наказано.
То е наказано, въпреки, че по закон нямат това право и аз плащам, за да получи моето дете определени знания, съгласно стандартите, за които това училище се бие, че осигурява..... На всичкото отгоре, детето не само, че няма право пълноценно да присътва в учебния процес, макар и виртуално, но и няма право да взима участие?!?!
Правилно ли разбирам ситуацията?
Няма закон, който да задължава училището да предостави ОЕСР - на всичко еднакво, перфектно и т.н. ПЧМГ например (ако е вярна информацията) директно са отказали на детето на позната да му организират ОЕСР по желание и са го препратили към гнездо. Това не е незаконно.

Общи условия

Активация на акаунт