Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 312
  • 810
  •   1
Отговори
# 570
Изпитът, ще се проведе в Петък следобед Simple Smile
Хм, но те са два изпита. Един тест, и след това присъствен ден.
Предполагам втората част ( деня в който децата остават един ден в училището) ще е след като отпадне карантината.
Подозирам че изпита в неделя ще си остане. Децата могат да се разделят по 10 в стая на нормално разстояние.
А присъствения ден предполагам, че ще го премахнат и всяко дете ще мине на индивидуална среща с учител и психолог.

# 571
По телефона казаха, че още не се знае как ще се проведе втори етап, но резултата от петък ще е ясен в неделя. Но ми направи впечатление в мейла, че децата влизат на две групи през десет минути и в нашата група са 25 деца. Възможно ли е да са само две групи и съответно 50 деца?
Иначе в деня на отворени врати казаха, че ще има среща само с психолога без присъствен ден, но с оглед сегашната обстановка не знам какво ще стане и с изпита с психолога понеже според заповедта на министъра не трябва са се провеждат и изпити. А Питагор едва ли ще се оставят за след карантината при условие, че може и да е до март. Чудя се дали няма да решат всичко още с изпита в петък и само за деца с по ниски резултати да направят среща с психолога, знам ли вече

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 19:11 от цъфка

# 572
  • София
С психолога ще го нарекат "среща", а не изпит и са готови.

# 573
  • Sofia
Знаете ли колко на ррактикахсе увеличава приема за първи клас. Досега е имало 2 палатки първи клас ако не греша?

# 574
Директорката каза, че в момента е една група пук и освен тях привмат 60 още деца за първи клас. Уж пак щели да са 18-19 деца в клас, но на мен сметката ми излиза за 4 паралеки по 20. Но казаха, че нищо че толкова много приемат имат си минимални изисквания, които да покрият децата и няма да занижат нивото

# 575
Не е само математиката важна,Бг също...

# 576
Изпитът щял да е на две части- първата по математика, логика, после почивка и български
Така ли е било предни години?

# 577
  • София
Днес дъщеря ми беше на изпита в Питагор и сякаш нямаше повече от 50 деца (на задния вход), а входящите номера бяха над 400. Явно доста са се отказали предвид ситуацията.
Страшно се подразних обаче, че госпожата им е казала, ако искат да си свалят маските и разбира се масово, вкл. моето са си ги свалили. Много безотговорно ми се струва.

# 578
На предния вход бяха номера от 200-249,но според мен нямаше повече от 25-30 деца

# 579
  • София
На предния вход бяха номера от 200-249,но според мен нямаше повече от 25-30 деца

отзад бяха от 286 до 414... Явно доста са се отказали, ако дават номерата като поредни.

понеже я заведох за "спорта" както се казва и да види как е в изпитна среда, не съм проучвала, но ми направи неприятно впечатление, че няма никаква информация за формата на изпита или за броя свободни места.. или аз не мога да намеря на сайта им.

# 580

отзад бяха от 286 до 414... Явно доста са се отказали, ако дават номерата като поредни.

понеже я заведох за "спорта" както се казва и да види как е в изпитна среда, не съм проучвала, но ми направи неприятно впечатление, че няма никаква информация за формата на изпита или за броя свободни места.. или аз не мога да намеря на сайта им.
На уеб страницата на Питагор  може да намерите информацията която търсите.
Съвсем ясно е посочено, че за ПУК и 1ви клас откриват по 60 свободни места.

# 581
  • Пловдив/София
Е, чак да се възмущаваме, че е разрешено на 6 годишни деца да свалят маските вътре... Понякога се плаша докъде сме стигнали.
Очаквате ли отстъпки от таксите за декември? При нас по-скоро не.
Понякога ме е яд, че не сме в държавна ДГ последната година, плащаме за едното нищо от март насам... и до края на годината, ако не и още. Явно, че все някое поколение родители трябва да извади късата клечка и да поддържа бранша, ама все пак...Много се замислям как да процедирам с номер 2 и дали парите за частна градина и после начално си заслужават. Сори за офтопика.

# 582
  • София
Цитат
На уеб страницата на Питагор  може да намерите информацията която търсите.
Съвсем ясно е посочено, че за ПУК и 1ви клас откриват по 60 свободни места.

Благодаря! Както казах, може и аз да не го виждам. Чак сега видях колонката в таблицатa с 60те места Animal See No Evil
Сега, ако кажете къде пише и какъв е форматът на изпита Simple Smile Имам предвид нещо повече от това, че е от 2 части: изпит и събеседване с психолог...Или аз съм супер зле и изобщо не се ориентирам в сайта им. Rolling Eyes

# 583
  • София
В СС връщат пари за допълнителните услуги за тези 3 седмици /транспорт, храна.../. От обучение няма какво да връщат, защото децата са по пълна програма.

# 584
  • София
Е, чак да се възмущаваме, че е разрешено на 6 годишни деца да свалят маските вътре... Понякога се плаша докъде сме стигнали.

Пожелавам ви никога да не разбирате какво е да умират ваши близки или познати от ковид! до там сме стигнали..

Общи условия

Активация на акаунт