Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 792
  • 810
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив/София
При нас имат задача всеки ден, но е кратка, или от тетрадките, или за рисуване. Но екранното време им е доста кратко, около час сутрин и час следобед, някои дни с допълнителните следобед. Не се оплаквам, даже следобед не винаги влизаме, че се разкъсва деня и ако излезем не бързаме. Постоянно поврарят, че не е задължително да влизаме във всичко.
Мисенце, аз пък мисля, че е добре да се следят и двата свята- на ДУ и ЧУ и нека по-често има паралел и дискусия между тях, а не всеки да седи във своята си вселена.
Радвам се на хора, които винаги са убедени в избора си, аз редовно обмислям права ли съм, не съм ли, можело ли е нещо да направя по-добре. Много ме гложди, че не преместих големия от ЧДГ в друга или ДГ, направо го осакатиха, но и аз не искам имена и не е по темата. Не вярвам някой винаги и за всичко да е прав, но определено е по-лесен живота на хората, които така си мислят Simple Smile
Рейни, вие първи клас ли сте? Кога завършва първия випуск на Изи, да чакаме отзиви, че скоро трябва да мисля за дете номер 2 Simple Smile)

# 661
  • София
Може сега да се чудиш, но ако не бяхте решили въпроса с ПУК преди месеци, щяхте сега да се печете на огъня на кандидатстването. Така че радвай се, поне тази работа сте я свършили и можеш да дишаш спокойно.

# 662
Благодаря за отговорите. Видимо различни подходи има в различните училища. Не ми харесват ежедневните домашни, но пък целодневното седене пред монитора ми е още по-неприятно. Днес ще спя една идея по-спокойно.

# 663
При нас допълнителните занимания се дават с приличен срок за изпълнение - от няколко дни, до седмица, две за по-сложните. Така всяко дете си избира кога да ги направи... Признавам си, че ръчкам децата да ги приключат по-бързо, за да не увисне всичко за уикенда. Рядко (но все пак има) домашното е за следващия ден.

# 664
  • София
Благодаря за отговорите. Видимо различни подходи има в различните училища. Не ми харесват ежедневните домашни, но пък целодневното седене пред монитора ми е още по-неприятно. Днес ще спя една идея по-спокойно.
Миналата година бяха така - по 3-4 онлайн часа и домашни за деня по всичко. И той, и аз определено предпочитаме тези задачи и упражнения да се правят по време на час. Задачите и упражненията пак си ги прави в тетрадката и няма особено значение, че лаптопът му е включен през това време. Когато са част от учебния час не му тежат така, както му тежат, когато са възложени за работа след часовете.

# 665
  • София
Пипи2013, след като си имала някакви колебания, значи определено това не е било вашето място. Аз смених една ЧДГ с друга и то на секундата. Просто това не беше точното място за моето дете. Двете ми деца бяха приети по каналния ред с ДГ и изобщо не ги записах. За съжаление и ДУ не е нашето място на този етап, без да съм пробвала, но смятам засега да се въздържа.
Винаги съм казвала, че се водя по децата си. Хорското мнение не ме интересува, а всеки харчи парите си както прецени.
ДУ не ги следя, защото на този етап не представляват интерес за мен и не смятам да се обременявам с излишна информация, пък да сравнявам, пък да се чудя. Ако децата ми се чувстват добре, значи всичко е ОК.

Колкото хОра питаш, два пъти повече мнения ще чуеш.

# 666
  • София
При нас са си като присъствено. Всеки ден. Понякога за следващия, най-често се натрупват за сряда, която е само половин ден и уикенда, но никога не са се съобразявали с програмата учителите. Всеки ден имат, както обикновено, различна програма, през седмица е по-дълга или по-кратка, но си се трупат тестове, домашни, проекти. Свършват часовете между 15 и 16.30. Имат и паузи по спорт, за който се записват видеа в едните класове, а в другите имат и на живо упражнения. Сега завършиха първия триместър и веднага започнаха задачите за втория. За ФЛ говоря.
Пролетта не се организираха и сега се радвам, че си вървят адекватно на присъственото, но без непременно абсолютно всеки час да е с видеочат, а и във видеочатовете не карат децата без нужда да включват камера или микрофон. Това ми се струва разумно и щадящо, защото избягват напрежението от това постоянно да са на показ.

# 667
  • София
За мен целодневното седене във виртуалната класна стая, която се вижда на екрана на лаптопа, е доста по-удобно за децата. Всичко се пише в тетрадките, докато учителят и класа са на една ръка разстояние, а не както беше миналата година - писане на съчинения и домашни по нощите с мене по инструкции, изпратени на лист хартия от преподавател. Опрелено сега е по-добре и, да чукна на дърво, върво гладко. Ние сме в училището, в което е детето на sanaka.

# 668
Извинете, може ли някой по- старши да ми обясни с каква цел не се споменават имена на училища и градини? Как точно да се информира човек като чете стил - един човек ми каза за едно училище на едно място ...

# 669
  • София
А има ли ЧУ, в което е абсолютно задължително децата да са с включени камери през всеки час? Камерите ги включват при нас само когато се налага или по желание, защото и без това се товари повече връзката. Например по физическо, за да ги наблюдава учителят и да внася корекции по упражненията, когато пеят, защото е добре да им се виждат устите, да си покажат рисунки, по време на тест и подобни. През останалото време не е задължително, но впечатлението ми е, че децата  предпочитат да си ги включват. По правило микрофоните трябва да са им изключени освен ако не ги питат или те не искат да попитат нещо. Май само в темата за ДО срещнах, че в някои ДУ камерите са задължителни. Но ми се струва да е изключение.

uonii, повечето потребители нееднократно са си писали вече в кое училище учат децата им. Други не искат да споделят по ред причини. Никой не е длъжен да ги пише тези неща по 100 пъти. Информирането се случва с повече четене и дори да не е ясно за кое училище става въпрос, на човек могат да му светнат определени моменти и въпроси, за които да следи когато избира училище. А това хич не е малко, особено когато избира за първи път. Ако вие се спрете на някои училища може да попитате за тях. Повечето пъти се намира кой да отговори на конкретни въпроси.

# 670
  • София
Sadlady, при нас камерите май са задължителни. Може би така контролират учениците по-добре.

# 671
  • София
Sadlady, при нас камерите май са задължителни. Може би така контролират учениците по-добре.

Ами, има логика, но пък това, че не си сигурна само потвърждава впечатлението ми, че самите деца предпочитат да са с включени. Joy На мен ми е безразлично, но в онази тема имаше коментари, че някои родители са твърдо против включените камери и затова реших да попитам.

# 672
В Азбуки камерите са задължителни. Понякога сочат към детето,понякога към тетрадката.

# 673
В Увекинд са задължителни, но учителите проявяват разбиране, ако се наложи майка ти да влезе в стаята по гащи. Joy Гледат ги дали си записват, дали не блеят, кои са свършили дадена задача и т.н. Това за по-малките.

Рядко влизам при каката в час. Там са по-либерални, май.

# 674
  • София
В Прогресивно са задължителни камерите, но при необходимост за малко може да изключиш. Винаги обаче подсещат в началото да се включат, ако не са.

Общи условия

Активация на акаунт