Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 802
  • 810
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Както стана ясно, написах само защото в момента почти всички мои приятели, чиито деца ще са ПУКчета догодина, се колебаят дали да плащат. Ако пак има доста ДО и за тях не си струва.
Колкото до организацията при нас в Иззи, променят от време на време. Предполагам от обратни връзки, но те всички ЧУ се учат, защото е новост. Намалиха часовете, съответно екранното време. Освен това в ритъма на дена, сменят и програмата (разбирай- може да е обявен БЕЛ, но да имат МАТ, защото .. и аз не знам защо, не съм учител Grinning Детето ми приветства това и отбелязва, че така е по-добре. Сега има време и за игра на снега, а аз съм си написала "домашното"- какво може детето преди ДУ и дали има прогрес. Ясно е, че за 2 дни не съм си правила труда да проверя, но ще го направя след 3 седмици.
Салабашев ще е онлайн, не знам дали е имало друго състезание онлайн до сега и какво да очаквам. НалЕ, минало ми е времето да решавам задачите и ще го оставя само да се оправя, но мисля, че ще има доста ентусиасти родители, които да покажат знанията си от съответния клас Grinning

# 646
  • София
Бе за втори клас миналата година на Салабашев имаше едни задачи с едни елфи, които само Татко Мецан можеше да реши, та да няма изложили се родители си мисля Joy

# 647
  • София
Аз не съм фен на целодневното обучение, това ми е минус в ЧУ, който съм приела. Иначе сто пъти предпочитам детето ми да си дойде на обяд, да хапне нормална манджа, да си свали обувките и да си почине на дивана.  Особено пък 5-7 клас супер ме дразни, че трябва да са цял ден в училище.

# 648
  • в страната на чудесата
Пчмг страшно ме плени и с това, Бърди. Най-дългият ден е до 2.30

# 649
  • София
Така е, Лейка, точно за там си мислех след 4 клас, точно по тази причина, обаче да вземе да ми се падне най-нематематическото хлапе евър.

# 650
Парите, които съм давала за училището са били важни само и единствено от една единствена гледна точка: качеството на услугата да съответства на цената. Никога целодневното обучение не ми е било предимство, а откакто са ДО виждам, че за по-големите е сериозен негатив. Но от друга страна двойния хорариум по 3 предмета (9 часа Мат и Бел и 10 часа език) трудно биха се вместили в една смяна.

# 651
Може ли да споделите каква е организацията с домашните работи по време на дистанционното обучение? Предполагам вече не са само съботно-неделни. Ежедневни ли са? Горе-долу колко време отнемат на децата ви? По всички предмети ли са (то не, че са много в начален етап). Само от учебните им тетрадки ли са или им дават предимно допълнителни материали?

На мен май ми идват повече в момента. Едва успели да приключим с онлайн уроците и се почва писане и качване на домашни. Докато аз или детето приключим със задачите си и вече се стъмнило. Не можем да поизлезем (особено пък сега в снега). При нас домашните са ежедневни и по всички предмети и са си базирани изцяло на учебните тетрадки. Няма много надграждащи материали в момента.

Благодаря за споделеното. Постът се получи малко като отдушник на натрупаното напрежение.

# 652
  • в страната на чудесата
В нашето училище часовете и програмата са същите като присъственото. Домашни има всеки ден, както си беше. Само че преди ги пишеше като се прибере и обядва (те са до 13.30 обикновено), сега ги пише вечер.

# 653
  • София
При нас са само съботно-неделни, както си бяха и при присъственото обучение. И програмата си е същата.

# 654
Какво значи програмата е същата? До 4 следобед сте седнали пред монитор ли?

# 655
  • София
Да, това означава. Само часовете по рисуване, физическо и музика са намалени до 1 час седмично, всички други са си по програма. Нашият клас има два пъти седмично по 7 часа, два пъти по 8 и един път - 9 часа.

# 656
  • София
При нас също се учи с училищната програма, 8:30 до 15:40. Домашни само уикенда.
Но те разбирам, защото на пролетното ДО бяха с домашни всеки ден и беше кошмар. Единствено ни спасяваше, че имаха в късния следобяд малки групи от по 3-4 деца кратки часове с класната за проверка на домашните, така че до 4 трябваше да ги е написала.
Сега си е по-добре.

# 657
  • София
Писала съм много отдавна в тази тема и после се отписах от нея поради вечния спор, който се "разразява", дали ЧУ си струват парите, дали е по-добро от ДУ и т.н.? Край нямаха тези спорове! Виждам, че положението не се е променило.

Като родител на две деца, които са изцяло в сектора на ЧО (поне засега), смея да кажа, че това са най-добре инвестираните ни пари. Когато избирах, избрах образование и среда за децата си, а и спокойствие за мен.

Не пиша поста, за да предизвикам някакви спорове. Всеки има различни възможности и разбирания за живота.

Ще следя темата информативно заради новите ЧУ на хоризонта и информацията от първа ръка за тях.

Бъдете здрави!

П.с. И за да споделя все пак личен опит за ДО: ЧУ се адаптира много бързо към обстановката, засега съм доволна определено. ЧДГ също бързо се адаптира (приятна изненада за мен). Имена умишлено не споменавам.

# 658
  • в страната на чудесата
Какво значи програмата е същата? До 4 следобед сте седнали пред монитор ли?
завършват в 13.35
Както присъственото

# 659
  • София
Няма домашни, освен тези за уикенда. При нас са с намалени часове, като брой. Имат свобода и да поиграят, защото им спряха всички допълнителни спорове. Намалиха екраното време, което намирам за супер. ЧУ постоянно организират по-добре, предвид обстоятелствата.

Общи условия

Активация на акаунт