Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 807
  • 810
  •   1
Отговори
# 630
Неее, Аш, много си права даже. Всички го знаем, ама ни мързи да го пишем. Даже английските принцове май ходеха на училище, милите.

# 631
  • София
Е, хайде сега, принцовете трябваше да намесим, та да огреят! Simple Smile

Да, децата чувстват принадлежност, това е вярно.

# 632
  • София
Неее, Аш, много си права даже. Всички го знаем, ама ни мързи да го пишем. Даже английските принцове май ходеха на училище, милите.
Радвам се, че го нацелих. Иначе наистина излиза, че взимаш една детегледачка или начална учителка да работи с детето и всичко е точно. Не че някои не ходят и в частно училище и на частни уроци, но този спор е свирен тука, а и стига толкова реминисценции по загубеното минало за този следобед Joy

# 633
  • София
Не си го разбрала правилно. Целодневното обучение е предимство и мотив, но не заради отглеждане на децата, а защото отменя всякакви ангажименти за извънучилищно обучение /от родител и/или от частни учители/ - цялото преподаване, усвояване и упражняване се случва на едно място - в училището. Ако е за гледането и една гледачка върши работа.

Но пък нямаш оправдание да не работиш. Smirk

# 634
  • София
В момена е ясно, че нито става въпрос за детегледачка, нито за начална учителка. Но всички сме наясно за какво говоря. Няма нужда от преиначаване и отричане. Възрастни хора сме. И на мен един от мотивите ми би било целодневното обучение, какво си мислите, че щях да го крия ли? Хич даже. Щом ще плащам, поне да е за пълен комплект.

# 635
  • Пловдив/София
Анди, никой не е отричал, че е гадно с деца вкъщи, мога ферман да изпиша по темата. Но спорът беше заслужава ли си ЧУ пред ДУ при дистанционно обучение, за ПУКчета. За мен е компромис за няколко седмици, ако стане масово- не, не си заслужава таксата. Не знам пак ли не е ясно какво казвам, ето Аш е разбрала..
Хаха Аш, радвам се, че съм те разведрила. Всичко ще мине, гуш

# 636
  • София
Да, със сигурност си заслужава, ако хората си вършат работата. Не е приятно родителят да е асистент на детето и на учителя, но това е положението. Мога да те уверя, че в малко държавни училища и ДГ има истинско ДО, така че радвай се, ако при вас всичко е както трябва. И в допълнение, поне си пазите място за догодина.

# 637
  • в страната на чудесата
...Щом ще плащам, поне да е за пълен комплект.
Ти пък кога си плащала за подобни услуги? Ама знаеш чудесно за нашите мотиви?

# 638
  • София
И какво, мислиш, че мотивите са някакви уникални ли? Особено при тези солени такси? Като в рекламата на ДСК е - искам всичко. Моля те, няма нужда да се убеждаваме в някакви съвсем прозаични неща. Никой не бере парите по дърветата, а когато има деца, тогава има и определени очаквания от детските заведения и от училищата, особено когато са частни. Не ме подценявай чак толкова. Навремето, когато имаше един период, в който размишлявах по въпроса за частните училища и какво предлагат и аз какво очаквам, знаех много добре какво очаквам и исках да зная какво могат да покрият от моите очаквания, щом трябва да плащам. Вярно, тогава училищата бяха малко, имидж нямаха никакъв, едва набираха деца, но нещата не са кой знае колко различни в очакванията на един родител.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 19:06 от Andariel

# 639
  • в страната на чудесата
Ти си тази, която вечно всичко знае и парите са и важни. Ти си тази, която без ден опит с чу обясняваш ох години кой какво търси и какво намира. Ама кой от нас. А ти неподценената ден опит нямаш като родител финансирал дете в ЧУ. Всичките ти мнения са ежк.
Извинявай Анди, но ти подценяваш аудиторията. Не всички имаме трудностите и хамлетовите проблеми на Пипи.

# 640
  • София
Имам опит и си допълних поста. Парите винаги са важни, това не виждам как може да се отрича. Все пак таксите се плащат с пари, нали така, и таксите се обсъждат надълго и нашироко с всички подробности! Значи са важни за всички точно в тази тема. Със сигурност на едно 90 процента мотивите на всички са едни и същи, включително моите навремето, когато смятах дали си заслужава да плащаме за ЧУ за началните класове.

# 641
  • София
В момена е ясно, че нито става въпрос за детегледачка, нито за начална учителка. Но всички сме наясно за какво говоря. Няма нужда от преиначаване и отричане. Възрастни хора сме. И на мен един от мотивите ми би било целодневното обучение, какво си мислите, че щях да го крия ли? Хич даже. Щом ще плащам, поне да е за пълен комплект.
Или не четеш, или отказваш да проумеше. За втори път: Да, целодневното обучение е мотив /съвсем не единственият/, но не заради гледането на децата, а защото те освобождава от ангажимент и притеснения към усвояването на училищния материал и подготовката за кандидатстване в гимназия. Кое не разбра? Аз доста години плащах едновременно и гледачка, и ЧДГ и ЧУ. Имала съм различни очаквания от всяко от тях и не са ми били взаимозаменими. От ЧДГ/ЧУ очаквах обучение и социализация, а от гледачката - да им сготви, да ги посрещне след ДГ/училище и да седи с тях докато някой от нас се прибере от работа. Нали е ясно, че ако целодневното обучение ми е било с мотив "целодневно отглеждане", щях да ги запиша в 31-во или 119-то и да плащам само на гледачката.

Не си го разбрала правилно. Целодневното обучение е предимство и мотив, но не заради отглеждане на децата, а защото отменя всякакви ангажименти за извънучилищно обучение /от родител и/или от частни учители/ - цялото преподаване, усвояване и упражняване се случва на едно място - в училището. Ако е за гледането и една гледачка върши работа.

Но пък нямаш оправдание да не работиш. Smirk
Това не го разбрах. Thinking Може би защото никога не съм си търсила оправдание да не работя, защото винаги съм искала да работя.

ПП. Андариел, и по времето на твоите деца СС имаше имидж, и не само, че нямаше проблем със събирането на деца, но и често отказваше прием.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 19:46 от sanaka

# 642
  • София
Всичко ми е ясно, Санака, зная какво се очаква от една детегледачка и какво от едно ЧУ (макар че от детегледачка не бих очаквала да готви, все пак работата й е да гледа детето, а не да му готви, готвенето си е моя работа). Затова писах, че мотивите на 90 процента са едни и същи, рядко има някакви екзотични. Дори ако щеш, достатъчно е да видиш какво рекламира всяко училище - те рекламират това, което са проучили, че родителите търсят.

Не знам дали СС е връщало деца, просто тогава това, което имах предвид не се срещна с това, което предлагаха училищата. И да, за мен тогава нямаха имидж целокупно като съотношение предлагане-такса и имам право на мнение като родител към тогавашния момент. По-скоро покрай това, че ме навиваха за кандидатстване в НУКК се поогледах и за частните какво предлагат - като ще проучвам, поне да проуча цялостно нещата.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 19:57 от Andariel

# 643
  • София
Да, Санака, май и аз не го разбрах това за не работенето. В началото помислих, че идеята е, че и да гледаш деца не е лесно и е работа (както каза Андариел), която гледачката едва ли не ти я отнема, но ти като писа и установих, че май се има предвид друго. Joy

За протокола - за мен целодневното обучение никога не е било предимство и основание за избор на ЧУ. Честно казано бих плащала и за полудневно ЧУ и детегледачка. Аш много добре изрази нещата.

# 644
  • София
Това за неработенето май е стреличка към мен - редовно се намира някой да го използва, когато няма какво друго да каже, ама и не иска да се съгласи, че каквото съм написала е така. С две думи се опитват да ми кажат, че ме е мързяло да работя, затова съм лежала вкъщи в нищоправене. Какво толкова - едни деца, те, чуждите сами се гледат! Сега най-вероятно ще каже, че не било към мен, ама щом съм се припознала, значи имало защо. Детиски работи. Същата потребителка периодично ми сервира такива стрелички, знаем се.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 20:09 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт