Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 156
  • 810
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Титина, какво искаш да кажеш с това за децата с дислексия? Какво знаеш за деслексията, че си написала нещата така? Сигурна ли си, че говориш за дислексия, а не за нещо друго?

# 376
  • София
В този ред на мисли, на нас ни заявиха, че с много голяма вероятност се очаква от понеделник всички да минаваме на онлайн обучение. Не защото училището иска,а май са свалили заповед, не е много разбираемо от email-a. До вас да е достигнало подобно твърдение? (В момента имаме карантинирани класове).
Все още се надяваме да размислят над това министерско решение (от email-a)... аз лично се надявам да не се изпълни Sad
Нашите ги накараха да си аз съберат целия багаж от училище, което на мен ми говори че май-май ще си останат вкъщи, но няма такава официална информация

# 377
  • София
И на нас ни връчиха "багажа" по този повод. Разбрах информацията официално, но ако не се сбъдне (явно не е на 100%), ще се връщат в клас.
С това Онна, явно се потвърждава, че наистина Министерството е дало насоки.

# 378
  • София
Има съобщение в електронния дневник, че продължаваме и през ноември присъствено както досега.

# 379
  • София
И да не е дало, хората не са глупави, усещат накъде вървят нещата. По-добре да дадат багажа, отколкото изведнъж да се окаже, че затварят. А може и сами да решат да минат на ДО без да чакат централно да ги насочват.

# 380
  • Отвъд алеята зад шкафа

# 381
  • София
Като родител на дете в ЧУ мога да кажа, че част от посочените аргументи са преувеличени. Самата аз искам децата да учат присъствено и най-вече да няма коронавирус в училището и сред родителите на учениците, но фактите, особено по отношение на последното, сочат друго.

# 382
  • София
Ако искаме да си върнем поне някакво усещане за нормалност, трябва да изтърпим поне един месец локдаун. Включително ДО.

Да попитам Колежа дали горното писмо от БАЧУ е гласувано от членовете ѝ, или това е своеволно решение на председателката ѝ?

# 383
Аз подкрепям напълно горното писмо. И не мисля, че един месец локдаун ще промени нещо. Безумно ми е, че децата ще са най-голямата жертва.

# 384
Какъв смях! Нито има часове навън, нито са отворени няколко входа, нито болните са по-малко, нито е осигурена дистанция, нито несмесване на класове. По няколко класа са накуп в стола. Да, децата са по-малко, но и стаите са като кутийки.

# 385
При нас важат горните неща. Отворени са два входа. Взимат децата по различно време, няма достъп на родители, ядат по различно време, има часове навън. Заболеваемостта е ниска.

# 386
  • в страната на чудесата
При нас също има мерки и ниска заболеваемост на деца. Но поокапаха учители и за останалите натоварването е голямо.

# 387
Като родител много ми се иска нещата да продължат в нормален порядък. Но като човек съм наясно, че и учители и лекари са хора и имат семейатва.
И ако се наложи да ни затворят отново ще дам всичко от себе си детето да остане адекватно и грамотно. Без в душата си да се чудя какво ли ще обяснят на 12 годишното дете на учителката от Севлиево. Защото не са виновни децата и учениците. А безхаберните им родители.

# 388
А какво ще обяснят на всички загинали, т.к никой не им е обърнал внимание? Плановите операции са спрени. В момента загиват хора от куп други болести и за тях никой не говори.

# 389
  • София
И при нас заболеваемостта е ниска като процент, но не е приятно да знаеш, че в класа на детето ти има болен от Ковид ученик и че твоето дете е било в незащитен контакт с него.

Хоуп, +1000 Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт