Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 787
  • 810
  •   1
Отговори
# 675
  • София
В Иззи са задължителни. Как иначе учителите ще следят за някаква дисциплина, а е с изключена камера, а почва едно въртене, едни играчки Grinning

Пипи, първият реален випуск на Иззи, сега е 2ри клас Simple Smile Не знам колко е меродавно за деца приети- 5-6 клас и изкарали по 2-3 години в училище. Иначе сега имаме 6ти клас, т.е. догодина ще е 7ми клас и ще има някакви резултати.

uonii, пишем много, но когато застрашава анонимността ни, си позволяваме да я пазим

# 676
  • София
В СС са задължителни камерите и слава богу, защото ще е голямо изкушението за моя юнак да се занимава със странични дейности по време на час, ако няма кой да го наблюдава. Той и сега успява, та не ми се мисли иначе. Joy

# 677

uonii, пишем много, но когато застрашава анонимността ни, си позволяваме да я пазим

Благодаря , мисля че тук е достатъчно анонимно, но всеки преценя сам, така е. Съвсем различно е, когато в последните 4 поста се говори с конкретни училища, а не “нашето”. Ще мине време докато науча на всеки “нашето”:-)

# 678
  • в страната на чудесата
... Ще мине време докато науча на всеки “нашето”:-)
Усилията Ви ще бъдат възнаградени
Simple Smile

# 679
И сега очаквам предложение да сложим на първа страница, както в майчинските отчетни теми име, пол, дата на раждане, училище и клас. Grin

# 680
  • в страната на чудесата
Ами Фенси, тя тази тема отдавна се изроди и новите и потребители идват само с изисквания, терзания, тонът им е меко казано неприемлив и са с нулев принос към информативността. Даже не разбираме крайните им решения и обратна връзка.

# 681
Leika_moja, няма да го приемам лично и коментирам.
Не виждам с какво мога да допринесa ако тепърва ми предстои кандидатстване и съм тук да се информирам.
Ако съм в тема частни градини бих могла

# 682
  • в страната на чудесата
Leika_moja, няма да го приемам лично и коментирам.
Не виждам с какво мога да допринесa ако тепърва ми предстои кандидатстване и съм тук да се информирам.
Ако съм в тема частни градини бих могла
Разбира се, на този етап не го приемайте лично.
Ще очакваме обратната ви връзка през март-април или когато вече сте избрали училище.

# 683
  • София

uonii, има много родители, които питат- Представят се- (дете ПУК или 1ви клас), към кои училища са се насочили и искат съвети. Става диалог и се разбира. Форумът съвсем не е анонимен и се свиква Simple Smile

# 684
Интересувам се от ДШ (написано по правилата на форума:-), но тук не виждам съмишленици ( поне на въпроса си не получих отговор )
С удоволствие ще разкажа февруари след изпита

# 685
# 686
  • София
Или Дойче Шуле.

# 687
Ооо, вероятно. Извинявам се.

# 688
Интересувам се от ДШ (написано по правилата на форума:-), но тук не виждам съмишленици ( поне на въпроса си не получих отговор )
С удоволствие ще разкажа февруари след изпита
Дочйче Шуле не влиза в последните години в таргета на качествените училища в София. Първо защото е доста затворено като общност. Второ защото децата не поличават необходимите знания и трето в последните години не се чуват добри неща за преподаватвлите. Малкият ми син кандидатства преди 5 години. Изпита не беше кой знае какво но всички са наясно, че там приемат деца с предимство от Киндероазе и Германи.
След като проведох разговор с две майки. Изместили децата си от там категорично отпадна от списъка с нашите училища. Единственият плюс се оказа че е езика. Който разбира се би могъл да се начучи и на други места. Знанията и уменията не покриват българската система. Така че е тридно при преместване. Освен ако няма идея детето да бъде изпратено да учи в определена провинция в Германия. Преди година и Татко Мецан мина през него с разочарованое.

# 689
А има ли ЧУ, в което е абсолютно задължително децата да са с включени камери през всеки час?
В Питагор камерите са задължителни. Първокласниците не само, че са със същата програма,  но трябва да са и с униформи. Започват от 8:05 и приключват към 17:00. Часовете се спазват както когато децата са присъствено. За сега са отпаднали само няколко от свободноизбираемите които по принцип са последният час за деня. Провеждат се даже часовете по физическо и музика. Общо взето за сега сме доволни. Няма никакво мърдане от час.
Постоянно се 'изпитват' децата, учителките държат всички деца ангажирани и децата се чувстват добре така.
В часовете за самоподготовка, ако някой успее да си направи задачите по-бързо и приключи, може да излезне от часа, за да си почине малко. След всеки час се получава т.нар 'assignment', който е чисто и просто това което са правили през деня. Трябва да се снима и изпрати на съответния учител за проверка.
Домашни през седмицата не се дават. Предстои да видим дали ще има за през почивните дни.

Общи условия

Активация на акаунт