Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 756
  • 810
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Това с униформите.... малко в повече ми идва. Какъв е смисълът, че не разбирам? Сега, аз също карам детето да си смени пижамата с нормални дрехи /не винаги ми се получава/, вместо само да навлече суичър отгоре, но виждам логика да са удобни все пак.

# 691
Това с униформите.... малко в повече ми идва. Какъв е смисълът, че не разбирам? Сега, аз също карам детето да си смени пижамата с нормални дрехи /не винаги ми се получава/, вместо само да навлече суичър отгоре, но виждам логика да са удобни все пак.
Имам усещането, че някой се е престарал. И миналата година в Питагор и тази в ПЧМГ обикновенно изкарва първият час с пижама и суичер.
Целта е да не кара целият ден по пижама Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 16:34 от Hope for Two

# 692
  • София
В Българско Школо, 2 клас, станд.паралелка, карат по училищната програма от присъственото обучение само до обяд,  това са часовете по предметите с вземане на нови уроци и материали. Не са задължени да бъдат с включени камери, но повечето деца са със. Следобяд имат по един избираем предмет - доп.език, ментална аритметика,  природни науки. Всички часове за упражнения и самоподготовка си ги правят сами - уч.тетрадки, помагала, сборници. Всеки ден имат домашни, които се предават до края на деня в класрум.
За мен по-добър вариант би бил изцяло онлайн, както в СС, Питагор и др. смятам, че с часове за упражнения и с учител децата биха се справили по-добре. И за родителите би отпаднал ангажимента да помагат.

# 693
  • Пловдив/София
Интересувам се от ДШ (написано по правилата на форума:-), но тук не виждам съмишленици ( поне на въпроса си не получих отговор )
С удоволствие ще разкажа февруари след изпита
Ако ви интересува изпитът и базата, мога да пиша на лични. За качеството на обучение не зная, имаме доволни приятели с ПУК-че. Мен ме притесни, че 12 години оставаш само там, нямаш избор след седми клас.

# 694
В Българско Школо, 2 клас, станд.паралелка, карат по училищната програма от присъственото обучение само до обяд,  това са часовете по предметите с вземане на нови уроци и материали. Не са задължени да бъдат с включени камери, но повечето деца са със. Следобяд имат по един избираем предмет - доп.език, ментална аритметика,  природни науки. Всички часове за упражнения и самоподготовка си ги правят сами - уч.тетрадки, помагала, сборници. Всеки ден имат домашни, които се предават до края на деня в класрум.
За мен по-добър вариант би бил изцяло онлайн, както в СС, Питагор и др. смятам, че с часове за упражнения и с учител децата биха се справили по-добре. И за родителите би отпаднал ангажимента да помагат.
В КО децата са изцяло онлайн. Почват 09:20 до 15:30. Работят по стандартната програма, с часове от 20 мин (поне първи клас). Има си наистина плюсове, да са изцяло онлайн, не пишат домашни вкъщи, аз не се занимавам. Но и не ми попада да е цял ден на лаптоп. Мисля, че бих предпочела следобед да си пише домашното вкъщи сама на хартия и да снимам и да пращам. Притеснява ме как ще се отрази на зрението, особено ако срока се удължи и не е до края на месеца.

# 695
  • София
С униформи? УАУ.. при нас е "пижамарник", всяко рошаво.. в голямото междучасие се обличат и решат масово. Не мисля, че им пречи...
Също така съвременните компютри имат много защити и не нараняват толкова, особено за кратко време. Стига в междучасията да си почиват очите не би следвало да има проблем (това от очен лекар де, не от мен )

# 696
В края на седмицата, тоест днес, разхлабиха положението. Децата бяха с домашни 'униформи', което от тях иска, ако някой иска с униформа, стои си с униформа. Аз личнo нямам против и не виждам проблем в това, а и говорим за една блузка която е достатъчна за онлайн обучение. Леките намеци за по-тъмнo сини дънки от директорката не минават в момента Grinning
Иначе часовете са си направо супер. 35 минути плътно, в повечето случаи дори и по 40 мин.  Държи се на дисциплина в 'часовете'. Микрофоните на децата стоят мютнати, ако някой иска да попита нещо тогава си пуска микрофона, или ако бъде подканен от учителката. Няма надвикване и надговаряне. Децата пишат и правят диктовки по Бел, решават задачи по Мат, по английски също доста сериозно си учат. И както вече мисля, че споменах, всичко което се прави през деня, вечерта трябва да се изпрати на учителката снимано за проверка.
Като бяхме учтиво помолени да не помагаме по никакъв начин на децата, за да виждат учителите къде децата имат затруднения. Аз лично в стаята влизах първите два дни само да оправя физически проблеми с устройствата. Последните два дни детето се появява само през почивките, и то само ако е гладно, тоест никога Grinning
Мога да кажа, че бързо свикнаха, оправят се съвсем сами с повечето неща, прескачат от стая в стая сами, влизат по-рано, за да си поговорят техни си неща. И въпреки това им липсва срещата в училище. Поне  нашето магаренце иска да е в училище.

# 697
При нас са с униформи и вкл камери. Нормални учебни часове и домашни всеки ден. Днес например имаха и 2 контролни.

# 698
  • София
В Светлина също са с униформи  и започват в 8:30 , часовете са по 35 минути, следват си стандартната програма.

# 699
  • София
Цвети, как Светлина, не беше ли в КО?

# 700
  • София
Голямото ми дете учи в Светлина, а малкото в КО Simple Smile

# 701
  • Пловдив/София
Голямото ми дете учи в Светлина, а малкото в КО Simple Smile
За мен това са коренно различни училища, освен може би, че и двете са малки и вероятно сплотена общност.
Интересно ми е защо решихте така? Много различни деца или промяна в убежденията?

# 702
  • София
Аз това съм го проспала (или забравила). Различни деца явно си точно така- училището трябва да е подходящо за детето Не знам обаче вие като родители, как сравнявате училищата Simple Smile

# 703
  • София
И на мен ми е любопитно сравнението Simple Smile

# 704
  • Пловдив/София
Сега ако дойде някой да ми сравни и стандартна с прогресивна паралелка в БШ... доживот ще го черпя с бира

Общи условия

Активация на акаунт