Априлски мами 2021 - тема 2

• 51 717
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
И снощи, и тази вечер си позволих няколко глътки вино. Сипвам си един пръст на дъното на чашата и докато ям си пийвам. Не мисля, че в такова количество би навредило. Особено след като червеното вино е полезно, а и вече имаме плацента, която предпазва бебчо.

# 121
Макарон, ако приемаш витамин B12 под някаква форма, имай предвид, че трябва да го спреш за 7 дена и чак тогава да го изследваш, иначе няма да са ти реални резултатите.

albi8us@abv.bg, честито и добре дошла! Успешна бременност и щастлив финал ти желая! И аз съм от инвитро мамите, много и дълго го чакахме това събитие!

# 122
Един малък пример от мен:
От две години алкохол не пия, дори на поводи са ме карали поне една глътка да си сипя за наздраве и аз отказвам... кола не пия.. и т.н. други подобни неща. Е, сега две глътки кола са егати насладата, а понякога  така ми се допива алкохол, че просто се чудя на себе си../въпреки,че две цигари може да изпуша днес, но алкохол не дъм пила/. Joy

# 123
Като сме тръгнали с прегрешенията...аз снощи си пийнах малко червено вино.Мноого ми беше хубаво.Grinning
Мен пък ме изкуши енергийна напитка... 😃 За пръв път ми се пие такова нещо 😃 Да не казвам, че приятеля ми беше купил 2 такива преди 2 месеца сигурно, едната вечер ме мъчеха киселини и дали си внуших или не ама пийнах 2 глътки и ми минаха и киселини и всичко 😃😃😃

# 124
Хайде щом сме почнали 😁 и аз прегреших с няколко глътки бяло вино преди седмица 🙊

# 125
Обожавам бира, а и съм заклета пушачка. Нито ми се пие, нито ми се пуши, само без кафе не мога.  Сега разбирам непушачите защо са толкова свирепи, винаги съм си мислила, че преиграват. Не давам на мъжа ми да пуши около мен, става ми лошо от миризмата на цигари. Дано да успея да ги спра.

# 126
И аз съм и пушачка, и пиячка. Joy
Особено второто.Цигара не ми се помирисва,но и преди това не бях зависима.До съвсем скоро ми се гадеше от всякакъв алкохол,а обожавам бира и вино (И не само Innocent). Бира не ми се пие,но вчера наистина ми беше много вкусно винцето.Така че от тук нататък не мисля да се лишавам изцяло от него.
Наздраве,момичета! Wine Glass

# 127
И аз си позволявам по 2-3 глътки бира, а вчера и днес към вечерята си добавих и малко червено винце. Не мисля, че в толкова малки количества е вредно. Кафето ми е наложително сутрин, защото ме мъчи страшно ниско кръвно 55/90 59/96 и т.н. , но от две глътки кафе започва да ми се гади, за сравнение преди не можех да изкарам деня без 2-3 кафета 🤪

# 128
И на мен 3 пъти вече ми се случи да пия вино. Първите два пъти беше в по-ранния период и тогава не се накефих много, просто имаше повод да се пийне. Но сега вече след като гаденето почти отмина, и аз си пийнах червено вино с вечерята и беше супер Laughing Естествено бях питала доктора ми, той каза, че от време на време няма никакъв проблем, нооо това всеки си решава и всеки доктор ще каже различно сигурно. В началото много се притеснявах, като разбрах, че съм бременна и изхвърлих всичкото вино от вкъщи Laughing Сега не се шашкам толкова и смятам, че ако ми се допие една чашка, ще си сипя Simple Smile

# 129
Аз не бих пила алкохол в никакъв случай. Лично мнение.

# 130
Аз алкохол не пия, не защото мисля, че една глътка от време на време ще навреди, а защото просто не ми върви. Снощи мъжа ми ми сипа половин чаша бира, отпих веднъж и това беше.
Относно цигарите - позволявам си по половин сутрин с кафето. Може да прозвучи абсурдно и като оправдание, но само това ми действа да отида до тоалетна. И преди бременността не пушех много, та не ми липсват.
Относно кафето - мисля, че няма сила, която да ме накара да го спра Grinning Просто не може да ми започне деня без да съм си направила кафенце. Моя приятелка, която е била с високо кръвно и се е консултирала с кардиолог по време на бременноста си го е питала за кафето, той е казал, че може да пие колкото си иска. Разбира се, ограничавам се - вече не пия по 2-3 кафета на ден, а само по едно (но в голяма чаша Grinning).
Относно БХС в Щерев (по-нагоре едно момиче беше писало) - аз правих изследването при Искилиева, защото преди това чух, че записалите се при Чавеева ги преглеждат други лекари обикновено. Прегледа продължи около 20 мин, мислех си, че е бил обстоен, оказва се, че може и повече явно. Ще пробвам за следващата фетална да се вредя при Чавеева.
Между другото, въпрос към момичетата, които се преглеждат в Щерев - на някой от прегледите пуснаха ли половинката ви? Аз все си ходя сама, че нали уж не може, но редовно засичам мъже седящи пред кабинетите с жените си. Много искам да можем да влезем заедно, поне веднъж да му чуе сърчицето Sad

# 131
Алкохола никога не е бил сред любимите ми неща, радвам се, че и ММ е така- пием 2-3 пъти в годината, обаче алкохол имаме в изобилие, бар можем да отворим, защото този мой партньор обича ( пълни и неотваряни ) бутилки да събира.
Всичките ми приятелки са супер пиячки и никоя не спря да пие докато бяха бременно, по една чашка червено вино вечер. Тези със запека- избягвайте алкохола.
Аз хем спрях да пуша и пак почнах по няколко дръпки на ден да си позволявам, казвам ви еееййй отпуснала съм му края...
Кафе без цигара не обичам, а чай пия рядко, а обичам- и двете напитки затрудняват усвояването на желязото. Та така

# 132
Изобщо не се чувствам виновна или зле като пия вино. Какво вече казах, сипвам си по 1 пръст на дъното на чашата, и с вечерята си пийвам. Много хубаво се чувствам и не смят, че виното пречи. Кафето не си го позволявам, защото стеснява кръвоновните съдове, както и цигарите, което ме притеснява, защото все пак от това зависи бебето да се храни нормално. По 3-4 глътки вино не мисля, че биха повлияли. Другото, което искам да кажа за виното, е че на мен лекар, имунолог, ми е казвал, че по една чаша червено, не само, че не е вредна, а е полезна. Детоксикира тялото и те отпуска. Аз имам тромбофилия и тялото ми е склонно да задържа токсини. Много по-трудно се пречиства от нормалното и ми беше казал вместо да се тъпча с антиоксиданти да пия по една чаша червено вино вечер, а ако е домашно - още по-добре.

# 133
Аз пък съм станала света вода ненапита,но не че се насилвам,а просто с лекота успявам хахах.Спрях цигарите почти отраз ,а пушех по една кутия, пиех по 6 чисти кафета на ден,сега много рядко (1,2 пъти в седмицата) ми се допива и си правя обаче фрапе и ми е мнооого вкусно.  Алкохол не...много ми се допи бира веднъж, обаче вкусът й ми се стори много отвратителен хахах.
Някой пита за капки за нос Еуфорбиум спрей и капки Грипстоп стават за бременни

# 134
Аз пък съм станала света вода ненапита,но не че се насилвам,а просто с лекота успявам хахах.Спрях цигарите почти отраз ,а пушех по една кутия, пиех по 6 чисти кафета на ден,сега много рядко (1,2 пъти в седмицата) ми се допива и си правя обаче фрапе и ми е мнооого вкусно.  Алкохол не...много ми се допи бира веднъж, обаче вкусът й ми се стори много отвратителен хахах.
Някой пита за капки за нос Еуфорбиум спрей и капки Грипстоп стават за бременни
Охх , бъди жива и здрава😇 Направо ти завиждам😀

Общи условия

Активация на акаунт