Априлски мами 2021 - тема 2

• 52 183
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Мадрид
Здравейте момичета. Аз немога да се сдържа и не вярвам на суеверия. Каквото ми хареса го взимам. За сега имаме количка с три части и креватче. Лошото е, че все още не знаем пола и не се хвърлям много на дрехи, но очите ми винаги отиват на розовото😅 хахха. Според мен е хубаво малко по малко да се купува това онова,че ако оставим всичко за накрая, ще ни е много натоварено. Нямам търпение да разбера пола и хуквам по магазините☺️☺️

# 331
За дрешки и дребни работи изобщо не съм гледала. Имам поне 3 приятелки, които родиха миналата или тази година момиченца и всички ми предлагат бебешките дрешки и ми обясняват да не купувам, защото се носят 1-2 месеца и се захвърлят. Аз нямам нищо против да взема дрешки от тях. Единственото, което гледаме сега, са по-големите и скъпи неща като количка, кошара, кошче... А за дребните даже не съм се информирала какво ще ми трябва, но има време. Притеснява ме избора на количка, ровя се и чета статии и мнения, питам приятелки, всяка казва различно.

# 332
Здравейте, мами. Разглеждам колички и ми се наби на очи една https://bebeland.net/p/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B … B21-cancaroo-1773
Чудя се къде е уловката за цената. Знам, че е БГ марка и това е една от причините, но дали е само това ?
Направи ми впечатление, че Златка и Благой са с такава, както и рапърът Димчо и жена му.
Ако някоя има наблюдения ще съм благодарна Simple Smile))))))

# 333
Ние започнахме с покупките от миналата седмица. Взехме креватче, повивалник, аксесоарите за повивалника дето се закачват, спално бельо, матрак, количка, кошче за кола за новородено с адапторите му и там подобните неща, обиколници. Абе, опитваме се да отметнем каквото можем, защото хич не ми се иска да обикалям в грипния сезон по магазините... Преди 2 зими изкарахме грип тип А вкъщи и беше толкова ужасно, че не ми се мисли просто да рискувам с тичане напред-назад тогава. За дрехи не сме мислили още, и на нас ще ни дадат някакви от приятели и тогава ще видим какво повече ще ни трябва, но тях мога и онлайн да ги поръчам, така че не ме притесняват.

# 334
Имаме време, черен петък, Коледа, боксинг дей, НГ ...
Но и ние отметнахме по-важните неща - количка, кошче и кошара! Смятам и много подаръци да поръчам! Както и са ми обещани много неща от роднини и приятелки с бебета!
Надявам се, че март месец ще е топъл и тогава ще направим последните покупки. Шишета ми предлагат мои приятелки, вие какво мислите за стъклените шишета втора ръка!?!??

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 18:14 от vanny@

# 335
Аз ще взема шишета от приятелка,както и дрехи за бременни и разни други по-дребни аксесоари.От друга ще взема стерилизатор.Надявам се и количка да изпадне от някъде Grinning
Мисля да пазаруваме януари,февруари,март.
Имам някакъв списък в главата си,който изключва голяма част от нещата,които масово се купуват.Мисля,че няма да са ми необходими,но това ще го разбера с времето. Blush
А,сестрата на мъжа ми е с два месеца пред мен,също с момче,така че и дрешки ще има.

# 336
Здравейте момичета. Аз немога да се сдържа и не вярвам на суеверия. Каквото ми хареса го взимам. За сега имаме количка с три части и креватче. Лошото е, че все още не знаем пола и не се хвърлям много на дрехи, но очите ми винаги отиват на розовото😅 хахха. Според мен е хубаво малко по малко да се купува това онова,че ако оставим всичко за накрая, ще ни е много натоварено. Нямам търпение да разбера пола и хуквам по магазините☺️☺️
Ауу обувките са много сладки ❤ аз пазарувам без задръжки , купила съм много неща : количка 3в 1 , шишета , козметики по 3 бр. , дрешки , чорапки , чувалче за сън , пелени , протектори за матрак , абе доста неща взех , сега на черния петък в Хиполенд на 13 ще взема още.

# 337
Момичета, тези, които вече сте се сдобили с колички и детски кошари, може ли да покажете какви модели са и да кажете защо сте ги избрали, кое е било важно за вас? Simple Smile

# 338
Аз писах за количка, та ще си покажа кошчето:
https://www.online4baby.com/for-baby/28349/Clair-De-Lune-Palm-Mo … --Tippy-Toes-Pink

Колебаех се доста дали ми трябва такъв тип кошче, защото реално се ползват до макс. 3-4 месец. В крайна сметка го взех, защото четох, че последните препоръки за SIDS са детето да е винаги покрай родителя. Мога да го разнасям от стая в стая с кошчето лесно, както и да го люлея. Матрачето е удобно (по отзиви) и кошчето без люлеещата се база е леко и лесно преносимо. Беше на изгодна цена, което също наклони везните в негова полза.

Сега се оглеждам за един брой дървена кошара, която е по-просторна и има отдолу чекмеджета, както и 1 брой преносима. Мисля да ги купя ВУ, но обезателно с нов матрак. За преносимата ще търся такава, която е с перяща се тапицерия и метални прътове за поддръжка на матрака, за да мога да купя допълнителен матрак.

# 339
Аз писах за количка, та ще си покажа кошчето:
https://www.online4baby.com/for-baby/28349/Clair-De-Lune-Palm-Mo … --Tippy-Toes-Pink

Колебаех се доста дали ми трябва такъв тип кошче, защото реално се ползват до макс. 3-4 месец. В крайна сметка го взех, защото четох, че последните препоръки за SIDS са детето да е винаги покрай родителя. Мога да го разнасям от стая в стая с кошчето лесно, както и да го люлея. Матрачето е удобно (по отзиви) и кошчето без люлеещата се база е леко и лесно преносимо. Беше на изгодна цена, което също наклони везните в негова полза.

Сега се оглеждам за един брой дървена кошара, която е по-просторна и има отдолу чекмеджета, както и 1 брой преносима. Мисля да ги купя ВУ, но обезателно с нов матрак. За преносимата ще търся такава, която е с перяща се тапицерия и метални прътове за поддръжка на матрака, за да мога да купя допълнителен матрак.
Извинявай, ако въпроса ми е тъп, но колко струва доставката до България от този сайт? Понеже не го виждам за първи път, явно има добри оферти.

# 340
Няма доставка до България, поръчвам с превозвач. В скрит текст инфо за превозвачите.

Скрит текст:
С превозвач, ако не си ползвала досега, се процедира по следния начин. Харесваш си някой превозвач с офис на удобно за теб място в твоя или близък град и на устройваща те цена на килограм. Регистрираш се в техния сайт и получаваш уникален ID номер. После от избрания магазин поръчваш до адреса на превозвача в съответната държава, като в полето за адрес добавяш и своя ID.

Когато превозвачът получи на адреса пратката, в общия случай ти пращат потвърдителен имейл. След това от Англия до България отнема около 1 седмица за доставка. Пратката се получава на място и се заплаща стойността на доставката. Понякога, ако се касае за лека, но много обемна стока, се плаща за обем на пратката. Цена за количка варира между 50 и 100 лв в зависимост от големината на пакетите, тежест и т.н.

С моя превозвач - ggbg.bg - цената е 1.99 на кг и имат офис на удобна за мен локация. Предлагат също вип услуга, с която разопаковат продукта на място, пращат снимки, тестват функционалност и дават допълнителна застраховка; за по-скъпи пратки - например количката - непременно ще ползвам вип услугата им. При необходимост, имат курсове и за връщане на пратки. Доволна съм от тях, ползвам ги от много години.

Има тема за превозвачите в подфорум На пазар, там е описано доста по-подробно и има отзиви от превозвачи. 

# 341
Аз не съм купувала нищо и не смятам да купувам изобщо, докато не се роди, а ако е момче няма да ми се наложи да купувам нищо и след това.  
Иначе за стъклените шишета някой беше писал - аз си купих, с предната бременност, стъклени шишета на Чико. Предпочитам ги пред пластмасата. Като цяло не харесвам пластмасовите, защото пластмасата отделя токсини. Стъклените са по-добри, според мен, затова се спрях на тях. Но са малко по-тежки и повече трябва да се внимава с тях, за да не се счупят. Иначе не мисля, че е проблем, да са втора употреба. За разлика от пластмасата, стъклото трудно би се захабило. Купувате нов биберон стерелизирате и готово.

# 342
Аз също не съм купувала нищо все още. Разглеждах някои неща и си набелязах, но предпочитам да изчакам с покупките, може би 1-2 месеца преди да се роди ще е голямото пазаруване.

# 343
И ние ще изчакаме още малко  и ще започнем да пазаруваме към 6-7 месец. Идеята ни е постепеннно да си набавяме необходимото, за да контролираме разхода Simple Smile Иначе вече се ориентираме в цени и продукти и сме набелязали най-важните неща. Мисля да проверя дали ще има намаления около черен петък. Цените в магазините са излишно завишени. Наскоро посетихме един магазин с изцяло турска стока - цената на един комплект за изписване беше 90 лв, а цената му в турски лири - около 30. Безумно е това. Имаме възможност да отскочим до Одрин, тъй като ни е близо, да направим проучване, но се отказахме предвид епидемиологичната обстановка, а и факта, че имаме много срамежливо бебе, което още не разкрива пола си Grinning. Знам, че големите неща като колички, обзавеждане, столчета и тн не са много по-евтини, но за сметка на това дрехите и аксесоарите са на по-добра цена. Някой има ли впечатления, били ли сте на пазар в Турция?

# 344
За Турция не знам, но в Англия ми се вижда доста изгодно пазаруването онлайн, ако някого го влече. Нямат ДДС на детски продукти, а са голям пазар и си позволяват по-сериозни намаления. За Германия е подобно.

В тая епидемиологична обстановка, аз лично разчитам на онлайн ревюта и видеа, на място май не бих ходила да гледам, което си има сериозни недостатъци и носи риск, обаче това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт